Άπλετο φως στο περιστατικό ζητά η Εθνική Λυρική Σκηνή - Σκληρή ανακοίνωση

Άπλετο φως στο περιστατικό ζητά η Εθνική Λυρική Σκηνή - Σκληρή ανακοίνωση
29 Ιαν
2018

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η Εθνική Λυρική Σκηνή θα διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση με τον εγκλωβισμό ολόκληρης της Παιδικής Χορωδίας στο ασανσέρ του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση την οποία εξέδωσε για το περιστατικό, «επιφυλάσσεται για τις επόμενες νόμιμες ενέργειές της»Δείτε το ρεπορτάζ 
ΣΟΚ για δεκάδες παιδιά στο Κέντρο Πολιτισμού “Σταύρος Νιάρχος”– Εγκλωβίστηκαν στο ανανσέρ

 

Η ανακοίνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής είναι η εξής:

«Ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 στις 20.30 περίπου, τριάντα οκτώ (38) μέλη της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ μαζί με την Διευθύντρια της Παιδικής Χορωδίας, Κωνσταντίνα Πιτσιάκου, καθώς και επτά (7) μέλη της Χορωδίας της ΕΛΣ, εγκλωβίστηκαν στο ασανσέρ (χωρητικότητας 46 ατόμων και βάρους 3.500 κιλών), το οποίο οδηγεί από τον 3ο όροφο των καμαρινιών στη σκηνή.

»Ο απεγκλωβισμός επετεύχθη μετά από μια ώρα και δεκαπέντε λεπτά, περίπου. Τρία από τα παιδιά της Παιδικής Χορωδίας μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Όλοι όσοι εγκλωβίστηκαν στο ασανσέρ είναι καλά στην υγεία τους.

»Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον νόμο 3785/2009 σαφώς προβλέπεται ότι η ευθύνη για τη συντήρηση και λειτουργία των κτηριακών και μηχανικών εγκαταστάσεων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (συμπεριλαμβανομένων και των εγκαταστάσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής) ανήκει εξ ολοκλήρου στην ΚΠΙΣΝ Α.Ε. και στους αναδόχους της, και όχι στην ΕΛΣ.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή έχει προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες για την διαλεύκανση του περιστατικού και επιφυλάσσεται για τις επόμενες νόμιμες ενέργειές της».

Παρακολουθήστε την σοκαριστική μαρτυρία 14χρονης η οποία βίωσε το συμβάν

 

Τελευταίες ειδήσεις