ΣΟΚ για δεκάδες παιδιά στο Κέντρο Πολιτισμού “Σταύρος Νιάρχος”– Εγκλωβίστηκαν στο ανανσέρ

ΣΟΚ για δεκάδες παιδιά στο Κέντρο Πολιτισμού “Σταύρος Νιάρχος”– Εγκλωβίστηκαν στο ανανσέρ
29 Ιαν
2018

Δεκάδες παιδιά εγκλωβίστηκαν εχθές το βράδυ σε έναν από τους ανελκυστήρες του Κέντρου Πολιτισμού "Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος" στην Καλλιθέα.

Απεγκλωβίστηκαν μετά από μιάμισυ ώρα, με πολλά παιδιά να αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβήματα, ενώ ένα λιποθύμησε μέσα στο ανανσέρ...

του Μάνου Μεϊμαράκη

Αναλυτικότερα, 42 παιδιά της Παιδικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ηλικίας 14-15 ετών αλλά και μεταξύ τους αρκετά μικρότερης ηλικίας, έμειναν εγκλωβισμένα από τις 8μισυ το βράδυ μέχρι περίπου στις 10, όταν ο ανελκυστήρας σταμάτησε μεταξύ του τρίτου και του δευτέρου ορόφου.


Άπλετο φως στο περιστατικό ζητά η Εθνική Λυρική Σκηνή - Σκληρή ανακοίνωση


 

Τα παιδιά κατευθύνονταν από το 3ο όροφο του κτιρίου στην Λυρική Σκηνή στο ισόγειο και μπήκαν στο ανανσέρ όλα μαζί με τους συνοδούς τους.

Για αρκετή ώρα ο άερας ήταν επαρκής, όμως από κάποια στιγμή και έπειτα τα παιδιά άρχισαν να δυσφορούν με αποτέλεσμα ένα παιδί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, να πάθει υστερία, μερικά να έχουν πλησιάσει τα πρόσωπα τους στους αεραγωγούς για να αναπνέουν καλύτερα, ενώ ένα παιδί λιποθύμησε για μερικά λεπτά.

Ευτυχώς, μαζί με τα παιδιά βρίσκονταν η δασκάλα τους η οποία προσπαθούσε να τα καθησυχάσει. Κανένα από τα παιδιά δεν έφερε μαζί του κινητό τηλέφωνο, καθώς τα είχαν αφήσει μαζί με τα υπόλοιπα πράγματα τους στον 3ο όροφο του κτιρίου. Το μοναδικό κινητό τηλέφωνο που υπήρχε διαθέσιμο ήταν αυτό της δασκάλας τους, η οποία επικοινωνούσε για βοήθεια.

Η μαρτυρία 14χρονης που βρισκόταν μέσα στο ασανσέρ είναι συγκλονιστική...

Για αρκετή ώρα άνδρες της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν τον απεγκλωβισμό των παιδιών, όμως το κουβούκλιο του ανελκυστήρα είχε κολλήσει. Από ένα κενό ύψους περίπου 50 εκατοστών ανάμεσα στους δύο ορόφους, τα παιδιά ακολουθώντας τις οδηγίες χαμήλωναν το σώμα τους, έβγαζαν τα πόδια τους έξω και στην συνέχεια με τη βοήθεια μιας ράμπας έβγαιναν από το ασανσέρ.

Διαβάστε τα όσα συγκλονιστικά γράφει για το περιστατικό δημόσια στο facebook γονιός παιδιού το οποίο εγκλωβλίστηκε στο ασανσέρ..

martyria-goniou-blur

Έξω από τον ανελκυστήρα τους περίμεναν νοσηλευτές του ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με την μαρτυρία 14χρονής στο kallitheaonline.gr αρκετά παιδιά ήταν ταραγμένα και όσα εμφάνισαν δυσκολία στην αναπνοή οι νοσηλευτές τοποθετούσαν στο μέτωπο και στα χέρια τους βρεγμένες πετσέτες.

Παρακολουθήστε την σοκαριστική μαρτυρία της 14χρονης


Παρακολουθήστε την μαρτυρία εργαζομένου της εταιρίας security του Κέντρου Πολιτισμού


 

Τελευταίες ειδήσεις