Καπάταης: Μεταμορφώσαμε σε ασφαλή παράδεισο 22 στρέμματα μπάζα, σκουπίδια και ναρκωτικά

Καπάταης: Μεταμορφώσαμε σε ασφαλή παράδεισο 22 στρέμματα μπάζα, σκουπίδια και ναρκωτικά
01 Μαρ
2019

Εκεί που προηγουμένως «βασίλευαν» η δυσωδία, τα σκουπίδια, η ανομία και τα ναρκωτικά, τώρα οι πολίτες των νοτίων προαστίων απολαμβάνουν ένα ασφαλές και όμορφο πάρκο. Εάν πραγματικό παράδεισο.

Η αναβάθμιση του παράκτιου μετώπου της Αττικής από την Περιφέρεια συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, με μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις. ΄Ήδη, ενα πανέμορφο πάρκο 22 στρεμμάτων λειτουργεί στο Τροκαντερό.

Πριν από τη δημιουργία του πάρκου η περιοχή είχε ακολουθήσει τη μοίρα πολλών δημόσιων εκτάσεων, με έντονα τα σημάδια της εγκατάλειψης. Σήμερα, εκεί που άλλοτε υπήρχαν μπάζα και σκουπίδια, υπάρχει ένα πάρκο-όαση για την περιοχή.

parko trokantero 001

parko trokantero 002

Η Περιφέρεια Αττικής με συγκεκριμένο σχέδιο και στοχευμένες παρεμβάσεις στην περιοχή, επιχειρεί το άνοιγμα του παράκτιου μετώπου και την πρόσβαση στους πολίτες.

Το έργο στο Μικρολίμανο, το έργο στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, αλλά και το μεγάλο έργο της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου στα όρια της Καλλιθέας και του Μοσχάτου, μεταξύ άλλων, εξυπηρετούν τον παραπάνω σκοπό και σχεδιασμό.

Το πάρκο των 22 στρεμμάτων στο Παλαιό Φάληρο, χρηματοδοτήθηκε από πόρους της Περιφέρεια Αττικής και εκτελέστηκε από το Δήμο.

parko trokantero 003

parko trokantero 004

parko trokantero 005

Τελευταίες ειδήσεις