Κώστας Ασκούνης: Ο μοναδικός που επέστρεψε κι έχασε

Κώστας Ασκούνης: Ο μοναδικός που επέστρεψε κι έχασε
11 Ιουν
2019

Στις τρεις από τις τέσσερις περιπτώσεις που παλιοί δήμαρχοι οι οποίοι για διάφορους λόγους είχαν αποχωρήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο, επέστρεψαν διεκδικώντας τους δήμους κατάφεραν να ξανακερδίσουν.

Η πιό εκκωφαντική επιστροφή ήταν αυτή του Λάμπρου Μίχου στον δήμο της Αγίας Βαρβάρας που μετά από μια σκληρή προεκλογική μάχη με τον πρώην συνεργάτη του, Γιώργο Καπλάνη, κατάφερε να κερδίσει στον δεύτερο γύρο με 58,29%. Ο Μίχος είχε αποχωρήσει από τον δήμο χωρίς να χάσει ποτέ, προκειμένου να ασχοληθεί με την κεντρική πολιτική σκηνή, δίνοντας, τότε, το “δαχτυλίδι της διαδοχής” στον Γιώργο Καπλάνη.

Στον δήμο Σαρωνικού έχουμε την επιστροφή του Πέτρου Φιλίππου που είχε αποχωρήσει από τον δήμο το 2014 προκειμένου να κατέβει στην Περιφέρεια με τη Ρένα Δούρου και εξελέγη αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής. Τότε, μετά από εσωκομματικές διαδικασίες, είχε πάρει την θέση του ο Γιώργος Σοφρώνης που κατάφερε να κερδίσει και τον δήμο, αλλά τώρα έχασε από τον “παλιό” που πήρε 53,71%.

Ο Στέφανος Βλάχος κατάφερε να κατακτήσει το “Στάλινγκραντ” της Πετρούπολης επικρατώντας του Βαγγέλη Σίμου της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Ο Βλάχος είχε χάσει το 2010 από τον τότε υποψήφιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Θωμά Κοτσαμπά, και μετά αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο για να επιστρέψει νικηφόρα με 50,99%.

Ο μόνος που είχε αποχωρήσει και επέστρεψε αλλά δεν κέρδισε είναι ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης που πήγε στον δεύτερο γύρο, αλλά έχασε από τον νυν δήμαρχο, Δημήτρη Κάρναβο.

Πηγή: Εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, 8/6/2019

Τελευταίες ειδήσεις