Εξαφάνιση 8χρονου στην Καλλιθέα – Καρέ-καρέ η επιχείρηση για την ανεύρεση του από την Ασφάλεια Καλλιθέας και την Άμεση Δράση – Στον εισαγγελέα ο πατέρας

Εξαφάνιση 8χρονου στην Καλλιθέα – Καρέ-καρέ η επιχείρηση για την ανεύρεση του από την Ασφάλεια Καλλιθέας και την Άμεση Δράση – Στον εισαγγελέα ο πατέρας
30 Απρ
2021

Ο Θεός έβαλε το χέρι του και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας και της Άμεσης Δράσης όλη τους την ψυχή. Ο μικρούλης από τον Αφγανιστάν βρέθηκε κι επέστρεψε σώος στην οικογένεια του, ο πατέρας του όμως θα συναντηθεί με τον Εισαγγελέα.

Το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης, 29 Απριλίου 2021, ο μικρός βρισκόταν με τον πατέρα του στην συμβολή των οδών Δημοσθένους και Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα.

Για άγνωστο λόγο, διέφυγε της προσοχής του πατέρα του και εξαφανίσθηκε στα γύρω στενά.

Πολύ αργότερα και συγκεκριμένα το απόγευμα της ίδιας ημέρας η οικογένεια του 8χρονου παιδιού μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας προκειμένου να δηλώσει την εξαφάνιση του παιδιού. 

Ήδη είχε χαθεί αρκετός πολύτιμος χρόνος. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας σήμαναν συναγερμό.

Μετέβησαν αμέσως στο σημείο από το οποίο χάθηκε ο μικρός και άρχισαν να ιχνηλατούν την πορεία που ακολούθησε μέσα από μαρτυρίες και βίντεο από τις κάμερες της περιοχής.

Πολύ σύντομα εικόνες από τα πρώτα βίντεο σε απόσταση περίπου 550 μέτρων από το σημείο εξαφάνισης του 8χρονου στις οποίες φαίνονταν καθαρά τα χαρακτηριστικά της εμφάνισης του παιδιού, μοιράσθηκαν στην Άμεση Δράση και από εκεί στα περιπολικά και τις ομάδες ΔΙΑΣ. 

Ακολούθησαν αναζητήσεις σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή, ενώ ενεργοποιήθηκε και η συνδρομή του Χαμόγελου του Παιδιού.

Από το μηδέν στήθηκε μια ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση με τους άνδρες της Ασφάλειας Καλλιθέας και της Άμεσης Δράσης να χτενίζουν κάθετα και οριζόντια ολόκληρες περιοχές από την Καλλιθέα μέχρι το Μοσχάτο.

Οι άμεσες ενέργειες από την αρχή και η έντονη κινητοποίηση είχε ως αποτέλεσμα ο 8χρονος να βρεθεί λίγη ώρα αργότερα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ στο Μοσχάτο στα σύνορα με το Νέο Φάληρο, μερικά τετράγωνα πρις από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Η χάρη του είχε φτάσει από την Δημοσθένους και Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα στην συμβολή των οδών Λάμπρου Κατσώνη και Κουμαντέα στο Μοσχάτο, έχοντας διανύσει μέσα από τα στενά μια απόσταση περίπου 2,5 χιλιομέτρων.

Το παιδί επέστρεψε στην οικογένεια του, ο πατέρας όμως έχει να αντιμετωπίσει μια δικογραφία σε βάρος του για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Η Ασφάλεια Καλλιθέας αλλά και η Άμεση Δράση συνιστούν στους γονείς να μην ολιγορούν για κανένα λόγο και να ειδοποιούν άμεσα την Αστυνομία σε υποθέσεις εξαφάνισης ανηλίκων.

Μάνος Μεϊμαράκης

Τελευταίες ειδήσεις