Διοίκηση ενότητας και ανανέωσης στην Καλλιθέα

Διοίκηση ενότητας και ανανέωσης στην Καλλιθέα
06 Σεπ
2019

Μεγάλες εκπλήξεις έκρυβε το νέο δημοτικό σχήμα που παρουσίασε η διοίκηση Κάρναβου. 

Πρώτη έκπληξη η σύμπραξη και η συνεργασία με τις παρατάξεις Μαργαρίτη και Λασκαρίδη, που επιβεβαιώθηκε με την ανάθεση δυο σημαντικών αντιδημαρχιών στους επικεφαλής των εν λόγω παρατάξεων.

Το άνοιγμα Κάρναβου είχε καθαρά αυτοδιοικητικά κίνητρα αφού είναι δεδομένες οι διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες των συνεργαζόμενων παρατάξεων .

Όπως σχολιάζουν κύκλοι της παράταξης Κάρναβου «η αυτοδιοίκηση επιβάλλει συνθέσεις και υπέρβαση διαχωριστικών γραμμών ,ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη συγκυρία για την Καλλιθέα. Η συνένωση δυνάμεων μόνο καλά μπορεί να προσφέρει στη πόλη. Είμαστε συνεπείς με αυτά που είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά ».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σύμπραξη και η συνεργασία Κάρναβου με Μαργαριτη και Λασκαρίδη έγινε παρότι ο νέος νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ δίνει μεγάλα περιθώρια κυβερνησιμότητας ακόμη και χωρίς συνεργασίες, στους πρώτους συνδιασμους .

Επίσης, η συνεργασία αυτή είναι ίσως η μοναδική στην Αττική αφού αφορά παρατάξεις από μη όμορους πολιτικούς χώρους .

Η δεύτερη έκπληξη αφορά το ισχυρό μήνυμα ανανέωσης αφού πολλοί νέοι σύμβουλοι θα μετέχουν στο νέο σχήμα διοίκησης αλλά και πολλοί σύμβουλοι θα δοκιμαστούν σε νέες θέσεις .

Όπως σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι « η ανανέωση ,πέρα από την προφανή πολιτική αξία, θέλει να δώσει ένα νέο δυναμισμό στη διοίκηση, σε μια περίοδο όπου θα εφαρμοσθεί ένα δυναμικό πρόγραμμα νέων δράσεων και πρωτοβουλιών. Τον ίδιο στόχο έχει και η δοκιμασία των παλιών συνεργατών σε νέες θέσεις. Οι απαιτήσεις από τους δημότες είναι μεγάλες και οφείλουμε να ανταποκριθούμε στο ακέραιο σε αυτές».

Τελευταίες ειδήσεις