Κάνε το τεστ για τον ιό του HIV - 13 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Προφυλακτικού

Κάνε το τεστ για τον ιό του HIV - 13 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Προφυλακτικού
13 Φεβ
2019

Μία σειρά από δράσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι σε ασθένειες όπως o HIV διοργανώνει το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ανωνύμου Ελέγχου SIMIOplus του ΚΕΕΛΠΝΟ με αφορμή την 13η Φεβρουαρίου που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Προφυλακτικού αλλά και την Γιορτή των Ερωτευμένων στις 14 Φεβρουαρίου.

Επιμέλεια: Ελεάνα Φλασκή

Ειδικότερα σήμερα και αύριο (13-14/02/2019) θα διεξάγονται γρήγορα ανώνυμα και δωρεάν τεστ για τον HIV από τις 8:00 έως τις 14:00 στα γραφεία του SIMIOplus στον 2ο όροφο της Πολυκλινικής Αθηνών Πειραιώς 3 στην Ομόνοια.

Θα πραγματοποιηθούν επίσης ενημερωτικά εργαστήρια σχετικά με την ασφαλή χρήση του προφυλακτικού και προβολή ενημερωτικού slideshow στους χώρους του SIMIOplus ενώ παράλληλα θα υλοποιηθούν προγράμματα δρόμου με διανομή προφυλακτικών σε περιοχές του κέντρου.

simioplus

Τι είναι το SIMIOplus

Το SIMIOplus είναι το νέο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ανώνυμου Ελέγχου για τον HIV που δημιούργησε το ΚΕΕΛΠΝΟ, στο πλαίσιο της επίτευξης του στόχου του UNAIDS για το 2020 (90% των οροθετικών να έχουν διαγνωστεί, 90% των διαγνωσμένων να έχουν διασυνδεθεί με την θεραπεία και 90% να έχουν μια επιτυχημένη θεραπεία και παρακολούθηση).

Οι εξιδικευμένοι επιστημόνες που το στελεχώνουν βοηθούν όσους ενδιαφέρονται προκειμένουν να κάνουν δωρεάν και ανώνυμα το τεστ για τον HIV, συμβουλεύουν πριν και μετά την εξέταση, ενημερώνουν σε θέματα σεξουαλικής υγείας ενώ ταυτόχρονα, αν απαιτηθεί, γίνεται και διασύνδεση με άλλες υπηρεσίες υγείας. 

Οι ώρες υποδοχής κοινού είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-14.00 ενώ όποιος ενδιαφέρεται για τη διενέργεια του τεστ, μπορεί να προσέλθει στο SIMIOplus, από Δευτέρα έως Παρασκευή 11.00 -13.00.
Υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης του κέντρου χωρίς ραντεβού ή μετά από ραντεβού. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτ στο 210 8813615. Τελευταίες ειδήσεις