Αναζητούν χώρους υποδοχής μεταναστών στην Καλλιθέα - Οι πρώτες αντιδράσεις

Αναζητούν χώρους υποδοχής μεταναστών στην Καλλιθέα - Οι πρώτες αντιδράσεις
27 Απρ
2015

Έντονους προβληματισμούς για τις φήμες ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δημιουργήσει χώρους υποδοχής στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο παραλιακό μέτωπο της Καλλιθέας ή πολύ κοντά σε αυτό, εκφράζει με αποκλειστικές δηλώσεις του στο kallitheaonline ο Πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας, κ. Παντελής Παυλίδης.

Μετά τον δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, είναι θέμα χρόνου να φουντώσουν οι αντιδράσεις και στην Καλλιθέα, αν επιβεβαιωθούν οι φήμες αυτές...

Παντελής Παυλίδης, εφ' όλης της ύλης για την παραλία της Καλλιθέας, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για το kallitheaonline – Μέρος Πρώτο

"Μπαίνει σε κίνδυνο η όποια προσπάθεια έχει γίνει για την αξιοποίηση προς όφελος του δήμου όλης αυτής της περιοχής αλλά και η περαιτέρω ανάπλαση και ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της πόλης" τονίζει ο κ. Παυλίδης και συνεχίζει: "Σε απόσταση αναπνοής από την παραλία της Καλλιθέας και την Ναυταθλητική μαρίνα δημιουργείται ένα τεράστιο έργο με έξοδα του Ιδρύματος Νιάρχου και την σύμφωνη γνώμη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, το Κέντρο Πολιτισμού, με την Εθνική Λυρική Σκηνή Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη. Ένα έργο το οποίο συνδέει το κέντρο της πόλης με την θάλασσα και το οποίο θα μετατρέψει την Καλλιθέα σε πόλο τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, αλλά και θα τονώσει σημαντικά την τοπική οικονομία".

"Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους πρόσφυγες, να βοηθήσουμε όσο μπορούμε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά αυτό να γίνει σύμφωνα με τις δυνάμεις μας, και κυρίως όχι εις βάρος μας"

Σχολιάζοντας αναλυτικότερα την κυβερνητική απόφαση ο κ. Παυλίδης πρόσθεσε:
"Δεν τολμώ να φαντασθώ τι θα γίνει, αν φιλοξενηθούν μερικές εκατοντάδες πρόσφυγες στα άδεια κτίρια της παραλίας της Καλλιθέας, ή στο Β110 ή στο Beach Volley ή κάτω από την Εσπλανάδα. Ακόμα και στο TAE KWON DO να φιλοξενηθούν, οι συνέπειες για την Καλλιθέα και κυρίως για τις Τζιτζιφιές θα είναι απρόβλεπτες".

"Περιμένουμε την ανάπτυξη και όχι την περαιτέρω υποβάθμιση της παραλίας της Καλλιθέας"

Και καταλήγει: "Αν ο δήμος Καλλιθέας είχε φροντίσει να τρέξουν οι διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων που του έχουν παραχωρηθεί, τώρα δεν θα συζητούσαμε αυτά".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση να φιλοξενηθούν στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις μετανάστες έπεσε στο τραπέζι από την αρμόδια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου. Ειδικότερα σε ότι αφορά την Καλλιθέα, σύμφωνα με πληροφορίες του kallitheaonline, η πρόταση αφορά την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών σε εγκαταστάσεις του TAE KWNO DO. Σε απόσταση περίπου 100 μέτρων βρίσκεται η Εσπλανάδα, η πλατεία Νερού και η μαρίνα της Καλλιθέας. 

nea-kalli8ea-prwtoselido-gia-metanastes

Πάντως, το θέμα έχει ήδη αρχίσει να απασχολεί πολύ σοβαρά και την διοίκηση του δήμου! Πολύ χαρακτηριστική η τοποθέτηση του δημάρχου Καλλιθέας, κ. Δημήτρη Κάρναβου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου παρουσίασε την πρόταση της κυβέρνησης για την αξιοποίηση ακόμα και των Ολυμπιακών Ακινήτων «για να δείξουμε στην Ευρώπη ότι βρισκόμαστε σε έκτακτη ανάγκη».

tasia-xristodoulopoulou-650-800x549
Φωτο: koolnews.gr

«Υπάρχει η σκέψη να το κάνουμε σε εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα, υπάρχει η σκέψη να χρησιμοποιήσουμε τα Ολυμπιακά ακίνητα, για να δείξουμε στην Ευρώπη ότι βρισκόμαστε σε έκτακτη ανάγκη. Πήραμε χρήματα για κέντρα φιλοξενίας και τα κάναμε χώρους κράτησης», είπε χαρακτηριστικά προ ημερών σε συνέντευξη της στην εκπομπή της Ελλης Στάη «Το TheTOC στα Παραπολιτικά 90,1», πετώντας έτσι το μπαλάκι στους δημάρχους, ζητώντας τους να παρουσιάσουν προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στην κυβερνητική απόφαση να διαχυθούν οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες στους δήμους δεν αντιδρούν μόνο οι δήμαρχοι νησιωτικών περιοχών της χώρας αλλά και δήμαρχοι παραλιακών δήμων και της Αττικής. Ήδη ο δήμαρχος και οι κάτοικοι του δήμου Ελληνικού – Αργρούπολης είναι ανεβασμένοι στα κάγκελα από την δημοσίευση της πληροφορίας ότι η κυβέρνηση σκέπτεται να δημιουργήσει κέντρο υποδοχής... στο παλαιό αερδοδρόμιο του Ελληνικού.


 

Τελευταίες ειδήσεις