Λασκαρίδης: Παρανομίες, φοροδιαφυγή & χαμηλή αισθητική στην παραλία της Καλλιθέας, με ευθύνη του δήμου

Λασκαρίδης: Παρανομίες, φοροδιαφυγή & χαμηλή αισθητική στην παραλία της Καλλιθέας, με ευθύνη του δήμου
16 Μαϊ
2016

Εκτεταμένη φοροδιαφυγή και παρανομίες σε χώρο που παραχώρησε ο δήμος Καλλιθέας για μουσική εκδήλωση στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, περιγράφει με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης.

Η δήλωση του κ. Λασκαρίδη έχει ως εξής:
«Με έκπληξη οι Καλλιθεάτες βλέπουν την παραλία της πόλης τους να εξελίσσεται –με ευθύνη της διοίκησης του Δήμου-σε άντρο παρανομίας, φοροδιαφυγής, χαμηλής αισθητικής και συνομιλιών κάτω από το τραπέζι.

Ο λόγος για το τιτλοφορούμενο 1ο Αντάμωμα Δημοτικού Τραγουδιού που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο σ' έναν χώρο που έχει παραχωρηθεί στον Δήμο για άλλου είδους δραστηριότητες. Η παρανομία έγκειται στο εξής: Ο Δήμος Καλλιθέας δεν έχει το δικαίωμα παραχώρησης της έκτασης αφού το Ιδιωτικό Συμφωνητικό Παραχώρησης Εγκαταστάσεων στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου (που έχει υπογραφεί στις 7 Απριλίου 2009 από την εταιρία Ολυμπιακά Ακίνητα και τον Δήμο) προβλέπει ρητά και κατηγορηματικά ότι «απαγορεύεται η εμπορική και διαφημιστική εκμετάλλευση των παραχωρούμενων εγκαταστάσεων, είτε από τον ίδιο τον Δήμο, είτε από τρίτους στους οποίους ο Δήμος έχει παραχωρήσει ή εκμισθώσει χώρους των εγκαταστάσεων, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση της Εταιρίας» (άρθρο 5, παράγραφος 5).
Εμπορική εκμετάλλευση σημειώθηκε αφού η είσοδος στην εκδήλωση ήταν 5 ευρώ (προφανώς χωρίς τη νόμιμη απόδειξη) ενώ πωλούνταν και μπίρες έναντι 3 ευρώ η καθεμιά και σουβλάκια προς 2 ευρώ το κάθε καλαμάκι.
Υπολογίζεται ότι προσήλθαν συνολικά περί τα 3.000 άτομα κι επομένως τα κέρδη των διοργανωτών ήταν πάρα πολύ μεγάλα. Κι ο Δήμος Καλλιθέας, με απόφαση του προέδρου του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος», παραχώρησε όχι μόνο παράνομα τη μεγάλη έκταση αλλά κι έναντι του αστείου ποσού (κι ας βγουν οι αρμόδιοι να δώσουν στη δημοσιότητα τα σχετικά έγγραφα) των 300, μόλις, ευρώ!!! Άδικα, επομένως, πάει ο νους αλλού;

Πριν από μία εβδομάδα ενωμένοι οι Καλλιθεάτες δώσαμε μια μεγάλη μάχη, μαζί με την Περιφέρεια Αττικής, για να μην ανεγερθούν δικαστήρια στο χώρο του beach volley και φάνηκε να την κερδίζουμε. Τώρα, η διοίκηση του Δήμου με την πρακτική της, τι μας λέει; Ότι διώξαμε τα δικαστήρια για να μας φορέσει τα κλαρίνα με τα... πεντοχίλιαρα στο μέτωπο του οργανοπαίχτη; Συγχαρητήρια, αλλά αυτή είναι η δική της αισθητική, όχι η δική μας!

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι αυτή είναι η δεύτερη αντίστοιχη εκδήλωση επί των ημερών της σημερινής διοίκησης του Δήμου –η πρώτη έγινε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο- ενώ η τρίτη έχει προγραμματιστεί για το μεθεπόμενο σαββατοκύριακο.

Καλούμε ΤΩΡΑ τη διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας να πάψει να παρανομεί, να σταματήσει να προκρίνει τη φοροδιαφυγή και να μη στέκεται τροχοπέδη στις διεκδικήσεις της πόλης προς το κεντρικό κράτος. Διότι, με τις πρακτικές της θα χάσουμε και τα λιγοστά που έχουμε στην παραλία της πόλης!»

klarina-sth-marina
Η αφίσα της εκδήλωσης... Κλαρίνα στη μαρίνα

 

Τελευταίες ειδήσεις