Παράσταση-ύμνος αφιερωμένη στην Πόντια, Σεβάς Χανούμ στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

Παράσταση-ύμνος αφιερωμένη στην Πόντια, Σεβάς Χανούμ στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας
22 Φεβ
2020

Το έργο του Γιώργου Χρονά "Εγώ η Πόντια, Σεβάς Χανούμ" ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2020 στις 20:30, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων το "Θέατρο της Δευτέρας".

Επιμέλεια: Ελεάνα Φλασκή

Μία παράσταση ύμνος που θα αναδείξει τη ζωή και το έργος της μεγάλης τραγουδίστριας με το έντονο ταμπεραμέντο όπως είχε χαρακτηριστεί. 

egw i pontia sevas xanoum 4

Υπόθεση:
Πόντος, μεταπολεμική Αθήνα, Θεσσαλονίκη, τα άνθη του κακού, ο «Τζίμης ο Χοντρός», η νύχτα, το underground ρεμπέτικο, το «φτωχοκάλυβο», ο Τσιτσάνης, η Μπέλλου, τα Κοκκινόγεια και ο έρωτας του Καζαντζίδη για την αμαζόνα του πάλκου και της ζωής, την αγέρωχη, τη δωρική, την ασυμβίβαστη Σεβάς Χανούμ από τη Σαμψούντα του Πόντου που ξαναζεί τη ζωή της στην οδό των αργών τραγουδιών που σβήνουν στο βάθος του δρόμου. "Σεβάς Χανούμ" τη βαφτίζει ο Τζίμης ο Χονδρός, για να ταιριάζει με τα ανατολίτικα τραγούδια που τραγουδούσε, ο οποίος τη διαφημίζει στις εφημερίδες της εποχής.


egw i pontia sevas xanoum 1

«Η ιστορία η δική μου, της Σεβάς, Σεβάς Χανούμ, Σεβαστής Παπαδοπούλου: Ποντία είμαι. Από τον Εύξεινο Πόντο, από τη Σαμψούντα είμαι. Το γέννημά μου είναι Μακεδόνα. Μακεδόνα είμαι. Γεννήθηκα το 1931, ημέρα Τετάρτη, ανήμερα στα γενέθλια της Παναγίας, 8 Σεπτεμβρίου, στις 9 το πρωί».

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Μανώλης Ιωνάς
Ερμηνεύουν: Πολύνα Γκιωνάκη & Λευτέρης Παπανικολάου Γκιωνάκης
Κοστούμια: Το αυθεντικό κουστούμι της Σεβάς Χανούμ
Κίνηση, μουσική Επιμέλεια, video: Αυγερινός Σουλόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Αγγελοπούλου

egw i pontia sevas xanoum 3

Τελευταίες ειδήσεις