Προκαταρτική έρευνα με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για την μαρίνα της Καλλιθέας

Προκαταρτική έρευνα με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για την μαρίνα της Καλλιθέας
19 Μαρ
2015

Προκαταρτική έρευνα, με αφορμή τα δημοσιεύματα του kallitheaonline για την μαρίνα της Καλλιθέας αλλά και τις αποκαλύψεις του δημάρχου Καλλιθέας για την "μαύρη τρύπα" του 1.000.000 ευρώ, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Διερευνάται αν έχουν τελεσθεί τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απίστίας σε βαθμό κακουργήματος – Την υπόθεση παρακολουθούν Οικονομικός Εισαγγελέας και Εισαγγελέας Διαφθοράς

Ακόμα:

- Ξεπερνά τα 3.500.000 ευρώ η ζημιά για τον δήμο Καλλιθέας (;)
- Γιατί και από ποιούς ζήτησε πλήρη διαφάνεια ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος;

- Τι εντολή έδωσε το Λιμεναρχείο στα "παραμάγαζα" της μαρίνας;

Ακόμα:
- Βαριές καταγγελίες στο δημοτικό συμβούλιο για:
- σύλλογο – μαϊμού που επιδοτήθηκε με 2.500 ευρώ από τον δήμο Καλλιθέας
- διαγωνισμούς του δήμου Καλλιθέας για... λίγους
- ακριβότερες ως και 300% προσφορές προμηθειών προς τον δήμο
- δημοτικούς συμβούλους που ενοχλούνται για τις εξελίξεις στην υπόθεση της μαρίνας

Διαβάστε σήμερα:


Είναι πολλά τα λεφτά...
Σύμφωνα με πρώτους πρώτους υπολογισμούς τα διαφυγόντα έσοδα για τον δήμο Καλλιθέας από τέλη ελλιμενισμού και άλλες παρεχόμενες υπηρσείες στην μαρίνα αγγίζουν τα 2.500.000 ευρώ αν υπολογισθεί ότι από το 2009 μέχρι σήμερα ελλιμενίζονται σε αυτήν περίπου 400 σκάφη ετησίως. Αν προστεθεί και το 1.000.000 ευρώ από τις δαπάνες σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό από καταναλώσεις στην μαρίνα, η ζημιά για τον δήμο αγγίζει τα 3.500.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το 1.000.000 ευρώ την αποκάλυψη έκανε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας, ο δήμαρχος κ. Κάρναβος, αποκαλύπτοντας αλληλογραφία μεταξύ του δήμου Καλλιθέας και της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου, τα οποία έγγραφα όπως είπε, δεν έφτασαν ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου.

Τελείωσαν τα ψέμματα
Πάντως, από το 2009 που παραχωρήθηκε η μαρίνα στον δήμο Καλλιθέας από τα Ολυμπιακά Ακίνητα, συμβαίνει το εξής παράδοξο: Όλοι μπορούν να εισπράττουν, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο, τέλη ελλιμενισμού, πλην του δήμου Καλλιθέας, διότι αυτό όπως υποστηρίζουν κάποιοι, αυτό θα ήταν παράνομο, ενώ δεν είναι παράνομο να εισπράττουν όσοι ήδη εισπράττουν. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα που θα το ξεκαθαρίσει μια και καλή η εισαγγελική έρευνα η οποία έχει διαταχθεί από τις 17 Σεπτεμβρίου 2014.
Οι καταθέσεις για την προκαταρτική έρευνα έχουν ήδη αρχίσει, προ ημερών μάλιστα κλήθηκε να καταθέσει και ο δημοσιογράφος, Μάνος Μεϊμαράκης.

Κάρναβος: "Ζητώ διαφάνεια απο όλες τις παρατάξεις"
Πάντως, αίσθηση προκάλεσαν ακόμη μια φορά οι αναφορές του δημάρχου Καλλιθέας, κ. Δημήτρη Κάρναβου στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 3 Μαρτίου, σχετικά με την υπόθεση της μαρίνας. Ο κ. Κάρναβος ανέφερε με αυστηρό τόνο ότι παρήλθαν ανεπιστρεπτί οι εποχές που σε σημεία εμπορικού ενδιαφέροντος της μαρίνας υπήρχε μόνος ένας διαγωνιζόμενος. "Στους διαγωνισμούς του δήμου Καλλιθέας τώρα υπάρχουν πολλές συμμετοχές" είπε. Επιπλέον, σχετικά με τους μετρητές ηλεκτρικού ρεύματος, που θα έπρεπε ήδη από το 2010 να έχουν τοποθετηθεί στην μαρίνα, ο κ. Κάρναβος ανέφερε ότι η διοίκηση του ζήτησε και πήρε προσφορά 300% φθηνότερη από αυτή που βρέθηκε στα συρτάρια του δήμου.

Ο δήμαρχος Καλλιθέας μάλιστα σόκαρε όλους στην διάρκεια των αναφορών του για την μαρίνα, όταν ζήτησε διαφάνεια από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου...
Αφού τόνισε ακόμη μια φορά ότι θα κινηθεί με νομιμότητα σε όλα όσα αφορούν την υπόθεση, ζητώντας και την στήριξη όλων σε αυτήν την προσπάθεια.
Με άλλα λόγια, ο δήμαρχος Καλλιθέας τι εννοεί όταν ζητά διαφάνεια από όλες τις παρατάξεις; Ότι υπάρχουν παρατάξεις που δεν θέλουν την διαφάνεια γύρω από την υπόθεση;...

Να κλείσουν τα παραμάγαζα της μαρίνας
Μια ακόμη εξέλιξη που σημειώθηκε, όπως ενημερώνουν το kalliteaonline παράγοντες ναυταθλητικών σωματείων της περιοχής, είναι το γεγονός ότι το Λιμεναρχείο ζητά να κλείσουν τα φερόμενα ως "παράνομα" εστιατόρια στην μαρίνα.

Αλλά και στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας την περασμένη Τετάρτη, ο δήμαρχος Καλλιθέας, επανήλθε στο θέμα με αφορμή συζήτηση για την συγχώνευση της Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε. με το ΤΑΙΠΕΑΔ.

"Αυτά που ξέρανε οι λίγοι και πονηροί τελειώσανε"
Ο κ. Κάρναβος αφού εξήγησε ότι η διοίκηση του δήμου θα περιμένει η Κυβέρνηση να σχηματοποιήσει την πρόταση της για το παραλιακό μέτωπο, ειδικότερα σε ότι αφορά την υπόθεση της μαρίνας είπε: 
"Εμείς, κύριοι συνάδελφοι, θα συνεχίσουμε την εξυγίανση και την νομιμότητα, την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων κι αυτά που ξέρανε ορισμένοι για τους λίγους, για τους σκαφάτους και για τους πονηρούς, και για όλα αυτά τα συμφέροντα που διεκδικούσαν την παραλία και στους οποίους δόθηκε τελικά η νομή της όλα αυτά τα χρόνια, εμείς δεν θα ακολουθήσουμε αυτούς τους ρυθμούς. Κινούμαστε στην κατεύθυνση του Κανονισμού, θα ειπωθούν πράγματα και στη Βουλή για το γεγονός ότι έχει καθυστερήσει η παράδοση – παραλαβή της μαρίνας και δεν μπορεί να γίνει ο Κανονισμός και δεν μπορεί η Καλλιθέα να έχει έσοδα για τον Πολιτισμό, για τον Αθλητισμό, για την άσκηση Κοινωνικής Πολιτικής και δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ότι αυτά ερευνώνται από υψηλές εισαγγελικές αρχές".

Εδώ πρέπει να διεκρινισθεί το εξής: Έσοδα από τη μαρίνα, όπως πχ. τέλη ελλιμενισμού εισπράττονται, όχι όμως από τον δήμο Καλλιθέας και εισπράττονται με διαφορους τρόπους. Με ανάλογο τρόπο θα μπορούσε να εισπράττει και ο δήμος!

Σε ένα σημείο μάλιστα της ομιλίας του, ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι η διοίκηση του δήμου τώρα γνωρίζει γιατί ενοχλούνται κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι για το γεγονός ότι κλείνουν τα παραμάγαζα, όπως είπε, της παραλίας.

Μαϊμοί-σύλλογοι που έπαιρναν επιδοτήσεις;
Η συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης όμως ανέδειξε κι άλλα σημεία στα οποία πρεπει να χυθεί άπλετο φως επίσης. Με αφορμή τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Τωρα Καλλιθέα, κ. Λάζαρου Λασκαρίδη για τους συλλόγους της πόλης που στεγάζονται σε δημοτικά κτίρια, και ο οποίος ανέφερε δεκάδες συλλόγους που στεγάζονται σε δημοτικούς χώρους σε βάρος του δημοτικού προϋπολογισμού, στην τοποθέτηση του ο αντιδήμαμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Σοφιανίδης ανέφερε ότι η προηγούμενη διοίκηση επιδότησε σύλλογο – σφραγίδα με το ποσό των 2.500 ευρώ. 

Μη χάσετε, μόνο στο kallitheaonline:

Ένα ντοκουμέντο – ΦΩΤΙΑ που αποκαλύπτει ποιοί έφτασαν στο 1.500.000 ευρώ τον λογαριασμό για τις καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος και νερού στη μαρίνα 

και...

Ποιός "προειδοποιεί" ότι θα ανοίξει το στόμα του και θα γίνει σεισμός!

 

 

Τελευταίες ειδήσεις