Κινητοποιήσεις και προσφυγή στο ΣτΕ από τον δήμο Καλλιθέας κατά της ΠΝΠ για τα διαθέσιμα των δήμων

Κινητοποιήσεις και προσφυγή στο ΣτΕ από τον δήμο Καλλιθέας κατά της ΠΝΠ για τα διαθέσιμα των δήμων
23 Απρ
2015

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Καλλιθέας, κ. Δημήτρη Κάρναβου και την σύμφωνη γνώμη των δημοτικών παρατάξεων, το δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοθέτημα αυτό ως αντισυνταγματικό και καλεί τους δήμους της χώρας να απέχουν από την εφαρμογή του. 

Συγκεκριμένα, το Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας έχει ως εξής: 

"Το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας καλεί την Κυβέρνηση να ακυρώσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σύμφωνα με την οποία οι κρατικοί φορείς και οι ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού υποχρεούνται να καταθέτουν τα ταμειακά τους αποθέματα και να μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών τους καταθέσεων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδος και η οποία είναι προδήλως αντισυνταγματική. Σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε. σκοπεύει να προσφύγει άμεσα στο ΣτΕ για να ακυρώσει δικαστικά τη θεσμικώς απαράδεκτη απόφαση του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας συντασσόμενο με την Κ.Ε.Δ.Ε., προτίθεται να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, δημιουργώντας ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης Δήμων κι εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., στις απαράδεκτες κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Προτείνει, οι Δήμοι της χώρας να απέχουν από την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και να μη μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος".

Τελευταίες ειδήσεις