Έκλεισαν το Ιατρείο Covid στην Καλλιθέα - Έντονη διαμαρτυρία του δημάρχου Καλλιθέας στο υπουργείο Υγείας

Έκλεισαν το Ιατρείο Covid στην Καλλιθέα - Έντονη διαμαρτυρία του δημάρχου Καλλιθέας στο υπουργείο Υγείας
09 Νοε
2022

Άμεση επαναλειτουργία του Ιατρείου Αναφοράς Covid στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας ζητά με παρέμβαση του ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος.

Η λειτουργία του Ιατρείου Αναφοράς Covid στην Καλλιθέα ανεστάλη αιφνιδιαστικά.

Η ανεξήγητη αυτή απόφαση προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία του δημάρχου Καλλιθέας. Δημήτρη Κάρναβου ο οποίος με επιστολή του στον υπουργό Υγείας, Θανάση Πλεύρη, τονίζει την επιτακτική ανάγκη επαναλειτουργίας του το συντομότερον δυνατόν σε μια περίοδο μάλιστα όπου η πανδημία επιστρέφει.

Υπενθυμίζεται ότι το Ιατρείο Αναφοράς Covid στην Καλλιθέα λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2020 και έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 60.000 πολίτες του Νότιου Τομέα Αθηνών και συγκεκριμένα κατοίκους Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου, Μοσχάτου, Ταύρου, κ.α.

dimitris karnavos this1

Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου:


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε εντόνως και προς κάθε αρμόδια αρχή για την απόφαση αναστολής λειτουργίας του Ιατρείου Αναφοράς Covid στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας και μάλιστα σε μια περίοδο όπου η πανδημία επανέρχεται πιο έντονα και οι υγειονομικές ανάγκες
πολλαπλασιάζονται.

Η ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση των αναγκών για τη χρήση της ως άνω ιατρικής μονάδας προκύπτει σαφώς και από τα στοιχεία προσέλεισης για εξέταση κατά τους τελευταίους μήνες.

Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με στοιχεία του Κ.Υ. Καλλιθέας, το διάστημα 29/8 έως 11/9 2022 εξετάστηκαν 749 περιστατικά, το διάστημα 26/9 έως 9/10 2022 εξετάστηκαν 1.129 περιστατικά ενώ το διάστημα 17/10 έως 30/10 2022 εξετάστηκαν 1.221 περιστατικά. Δηλαδή υπήρξε αύξηση των
περιστατικών πάνω από 62% τους δύο τελευταίους μήνες.

Επισημαίνουμε ότι, το Ιατρείο Covid του Κ.Υ. Καλλιθέας ξεκίνησε τις εργασίες του, τον Απρίλιο του 2020, χάρις στην παραχώρηση οικίσκου από το Δήμο Καλλιθέας και έκτοτε λειτούργησε ανελλιπώς με μεγάλη επιτυχία, έχοντας εξυπηρετήσει περισσότερους από 60.000 συμπολίτες μας. Ιδιαίτερα, το
Ιατρείο Covid, έχει εξυπηρετήσει κατοίκους από την ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Τομέα Αττικής όπως Καλλιθέα, Ν. Σμύρνη, Άλιμο, Π. Φάληρο, Μοσχάτο, Ταύρο, και άλλες περιοχές.

Η απόφαση αναστολής λειτουργίας του Ιατρείου Covid, θα υποχρεώσει ένα πολύ μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας από τις ως άνω περιοχές, που θα χρειαστούν εξέταση και αντιμετώπιση από Ιατρείο Αναφοράς Covid, στο εξής να απευθύνονται στα Κέντρα Υγείας Αλεξάνδρας, Πατησίων, Πειραιά ή
Καμινίων.

Για τους λόγους αυτούς, αιτούμαστε την ανάκληση της σχετικής απόφασης και την επαναλειτουργία του Ιατρείου Αναφοράς Covid στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας, το συντομότερο δυνατόν καθώς είναι χρήσιμο και αναγκαίο για την εξυπηρέτηση των πολιτών τόσο της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Με τιμή!
Δημήτριος Κάρναβος
Δήμαρχος Καλλιθέας

epistolh karnavou sto ygeias

Τελευταίες ειδήσεις