Χριστούγεννα μέχρι τις 12:30 στην Καλλιθέα ελέω... ενεργειακής κρίσης

Χριστούγεννα μέχρι τις 12:30 στην Καλλιθέα ελέω... ενεργειακής κρίσης
16 Οκτ
2022

Σχέδιο σημαντικής εξοικονόμησης ενέργειας για τη φωταγώγηση της πόλης ενόψει των Χριστουγέννων εκπόνησε ο δήμος Καλλιθέας.

Αξιοποιώντας νέες σύγχρονες τεχνολογίες, χωρίς περιορισμό στην έκταση του εορταστικού στολισμού, ο δήμος Καλλιθέας αντικαθιστά ενεργοβόρες φωτεινές παραστάσεις παλαιάς τεχνολογίας, με σύγχρονους λαμπτήρες τύπου LED χαμηλής κατανάλωσης.

Ενώ σε ένα ποσοστό του φωτεινού διάκοσμου,των Χριστουγέννων θα εγκαταταθούν χρονοδιακόπτες για αυτόματο σβήσιμο στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα, συμβάλλοντας έτσι, στον εθνικό στόχο της μείωσης του ενεργειακού κόστους, λόγω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης.

Η μείωση των ημερών του χριστουγεννιάτικου φωτισμού και των ωρών λειτουργίας του, θα εξασφαλίσει συνολική εξοικονόμηση κατά 30% της ενέργειας στην πόλη, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Επιπλέον, ο δήμος Καλλιθέας, διασφαλίζοντας την εξοικονόμηση πόρων επεκτείνει την ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας σε όλα τα δημόσια κτίρια και δημόσιους χώρους αρμοδιότητας του δήμου.

Τελευταίες ειδήσεις