Πέφτουν τα κάγκελα - Η πλατεία Δαβάκη αλλάζει - Κάρναβος: Αναγεννιέται το κέντρο της πόλης

Πέφτουν τα κάγκελα - Η πλατεία Δαβάκη αλλάζει - Κάρναβος: Αναγεννιέται το κέντρο της πόλης
17 Νοε
2022

Συνεχίζονται οι εργασίες για την μεγάλη ανάπλαση της πλατείας Δαβάκη

 

Με την ολοκλήρωση του έργου οι πολίτες της Καλλιθέας θα δουν μια νέα, εντελώς ανανεωμένη και διαφορετική εκδοχή της πλατείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Καλλιθέας έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση των 2/3 του συνολικού κόστους για το έργο, περίπου 1 εκατομύριο ευρώ, από το Πράσινο Ταμείο. 

Στην νέα εκδοχή της πλατείας Δαβάκη τα κάγκελα περιμετρικά της πλατείας θα ξηλωθούν ώστε η πλατεία να είναι προσβάσιμη από κάθε πλευρά. 

Θα παραμείνουν μόνο περιμετρικά της παιδικής χαράς στην πλατεία Δαβάκη για λόγους ασφαλείας και για να συνεχίζουν να απασχολούνται και να παίζουν μέσα σε προστατευμένο περιβάλλον. 

 

Κάρναβος: Αναγεννιέται το κέντρο της πόλης

Η σχετική μελέτη προβλέπει την ριζική ανάπλαση του κεντρικού πάρκου της πόλης τόσο από κηποτεχνικής – αρχιτεκτονικής τοπίου άποψης όσο και καθολικής αναμόρφωσης των όψεων των σκληρών επιφανειών με επεμβάσεις καθαρισμού τους και προστασίας αυτών με σύγχρονη τεχνολογία, ενώ ταυτόχρονα θα εγκατασταθεί αστικός εξοπλισμός με τον οποίο το πάρκο Δαβάκη θα αποτελέσει το πρώτο έξυπνο σημείο της (smart city), ενώ δίνεται μεγάλη προσοχή στην προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρία.

Μερικά από τα σύγχρονα σημεία εξοπλισμού περιλαμβάνουν: Έξυπνους καθιστικούς πάγκους και πάγκους πληροφόρησης (infokiosk) με υποστήριξη για ΑΜΕΑ, Έξυπνο σημείο πληροφόρησης, Έξυπνο ηλιακό σταθμό ποδηλάτων και διαδραστικά όργανα παιδικής χαράς.

Ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος έχει δηλώσει σχετικά: «Με το έργο αυτό η πλατεία Δαβάκη θα πάρει μια νέα όψη. Θα γίνει επίσης, πιο λειτουργική και σύγχρονη και έτσι θα γίνει το επίκεντρο για όλους τους περιοίκους αλλά και ευρύτερα όλους τους κατοίκους της πόλης. Με το νέο έργο η κεντρική μας πλατεία θα γίνει πιο ζωντανή, πιο ασφαλής και πιο φιλική προς όλους τους κατοίκους. Τα επόμενα βήματα θα είναι η αναβάθμιση της αγοράς της πόλης με πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Γρυπάρη, διαμόρφωση προσόψεων και ανάπλαση των πεζοδρομίων. Ετσι, συνολικά το κέντρο της Καλλιθέας αναγεννιέται και μπαίνει σε μια νέα εποχή».

plateia davakh anaplash 02


plateia davakh anaplash 03

plateia davakh anaplash 04

Τελευταίες ειδήσεις