Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας ιδρύεται στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας

Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας ιδρύεται στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας
19 Σεπ
2022

To γραφείo θα στελεχωθεί με 15 ειδικά εκπαιδευμένους Αστυνομικούς, ώστε να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά αλλά και με την απαιτούμενη ευαισθησία, πολίτες που προβαίνουν σε καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία.

Συγχρόνως, το γραφείο αυτό θα θαδιαθέτει περιπολικό για προσαγωγές και συλλήψεις που αφορούν αποκλειστικά και μόνο αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε σχετικά:
«Χαιρετίζουμε την ίδρυση του Γραφείου Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας, στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης μας.

Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, που έχουν υποστεί κακοποίηση, να συνεργαστούμε Πολιτεία και Αυτοδιοίκηση, για να αντιμετωπίσουμε ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα παγκοσμίως.

Εμείς ήδη ως Δημοτική Αρχή υποστηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας, με επιστημονικές δομές και υπηρεσίες,την αντιμετώπιση της βίας που πλήττει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την αρχή της ισότητας των φύλων και την ασφάλεια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Καλλιθέας διαθέτει διαθέται ήδη δύο συγκροτημένες δομές αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας:

- Tο Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας (Ευαγγελιστρίας 78 & Εσπερίδων), που παρεμβαίνει διεπιστημονικά σε περιπτώσεις που αφορούν ενδοοικογενειακή βία, κακοποίηση σε παιδιά, εφήβους, γονείς, άνδρες και γυναίκες.

- To Δίκτυο Κοινωνικής Προσφοράς (Ανδρομάχης 100) που συνεργάζεται με δομές υποστήριξης, αντιμετώπισης οικογενειακής βίας και παραπέμπει αντίστοιχα περιστατικά, καταγγελίες.

Τελευταίες ειδήσεις