Δυστύχημα Λασκαρίδη: «Εξαφανίσθηκε» από την δημοτική βιβλιοθήκη το σάπιο κάγκελο που τον έριξε στο κενό

Δυστύχημα Λασκαρίδη: «Εξαφανίσθηκε» από την δημοτική βιβλιοθήκη το σάπιο κάγκελο που τον έριξε στο κενό
16 Μαϊ
2023

O δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, αμφισβητεί το γεγονός ότι τα κάγκελα του μπαλκονιού στον ακάλυπτο χώρο της δημοτικής βιβλιοθήκης είναι σάπια. Προς έκπληξη όλων δε, επιπλέον ισχυρίζεται ότι ο χώρος δεν ήταν προσβάσιμος, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα αν έχει εντοπισθεί ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα, το κάγκελο που έσπασε κι έριξε τον Λασκαρίδη στο κενό.

Ο δήμαρχος Καλλιθέας είναι ο μοναδικός πολίτης στην Καλλιθέα που δεν γνώριζε ότι το μπαλκόνι του ακάλυπτου χώρου της δημοτικής βιβλιοθήκηες ήταν καθημερινά προσβάσιμο ή αυτό θέλει να πιστέψουν όλοι. Τον διαψεύδουν εικόνες και βίντεο από το σημείο.

 

του Μάνου Μεϊμαράκη

 

Στην εικόνα που ακολουθεί υπάρχουν τρία στιγμιότυπα, η πρώτη εικόνα είναι η εικόνα που έδωσε το kallitheaonline.gr στην δημοσιότητα λίγες ώρες μετά από το δυστύχημα στο σημείο, η δεύτερη εικόνα είναι στιγμιότυπο από λήψη του STAR και η τρίτη εικόνα είναι από το protothema.gr. Οι εικόνες έχουν ληφθεί σε διαφορετικές ημέρες.

Και από τις τρεις εικόνες προκύπτει, ότι καθημερινά το προσωπικό της δημοτικής βιβλιοθήκης τοποθετούσε στο μπαλκόνι του ακάλυπτου, είδη καθαριότητας, ενώ στον χώρο υπάρχουν ακόμη ένας κάδος καθώς και μια σακούλα σκουπιδιών καρφωμένη στον τοίχο ακριβώς μπροστά από την τζαμόπορτα η οποία οδηγεί στο εσωτερικό της δημοτικής βιβλιοθήκης. Συνεπώς, ο χώρος ήταν προσβάσιμος.

 

akalyptos dhmvivl 002


Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την πτώση του Λάζαρου Λασκαρίδη, διάφορα άτομα μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, στέκονταν στο σημείο από το οποίο βρέθηκε στο κενό ο Λάζαρος Λασκαρίδης και κοιτούσαν λίγο πίσω από τα σάπια κάγκελα από επάνω τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ. Αν δεν ήταν προσβάσιμος ο χώρος... πως πέρασαν;...

akalyptos dhmvivl 003

Απάντηση του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου σε ερώτημα πολίτη στο facebook για τα σάπια κάγκελα. Ο δήμαρχος Καλλιθέας ισχυρίζεται ότι ο χώρος δεν ήταν προσβάσιμος...

 

Από αυτή την τζαμόπορτα που φαίνεται στις εικόνες άνοιξαν όλοι, στον - κατά τον Κάρναβο - «μη προσβάσιμο χώρο», όπως και ο Λάζαρος Λασκαρίδης και δεν ήταν μόνος του. Σε αυτό το μπαλκόνι του ακάλυπτου της δημοτικής βιβλιοθήκης του δήμου Καλλιθέας ο Λάζαρος Λασκαρίδης βρισκόταν με έναν στενό συνεργάτη του δημάρχου Καλλιθέας.

Από την τζαμόπορτα μέχρι το σάπιο κάγκελο, περπάτησαν μαζί μια απόσταση περίπου 5-6 μέτρων. Μαθηματικά αδύνατον να μην είδαν το κάγκελο. Απλά, κανείς από τους δύο δεν παρατήρησε ότι το κάγκελο ήταν σάπιο με αποτέλεσμα ο Λάζαρος Λασκαρίδης λίγο πριν σβήσει το τελευταίο του τσιγάρο μόλις που πρόλαβε να στηριχθεί στο κάγκελο, να βρεθεί στο κενό.


Εξαφανίσθηκε το κάγκελο...


Ωστόσο, το τρίτο κάγκελο που λείπει, αυτό το οποίο έσπασε και έριξε τον Λάζαρο Λασκαρίδη στο φρεάτιο του ακάλυπτου της δημοτικής βιβλιοθήκης του δήμου Καλλιθέας, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, δεν έχει εντοπισθεί...

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος δεν αποκλείσθηκε αμέσως από την Αστυμομία, αλλά περίπου την επόμενη ημέρα το μεσημέρι. Ο χώρος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φωτογραφήθηκε από την διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών στις 28 Απριλίου (μια ημέρα μετά το τραγικό συμβάν), αλλά αυτοψία στον χώρο, άγνωστο γιατί... πραγματοποιήθηκε αρκετές ημέρες μετά.

Τρεις αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν το σπασμένο κάγκελο, δίπλα στον Λάζαρο Λασκαρίδη μετά την μοιραία πτώση του. Ωστόσο, δύο ημέρες μετά το κάγκελο είχε εξαφανισθεί. Συγκεκριμένα, ένας εξ αυτών αναφέρει ότι το σπασμένο κάγκελο (μεταλλικό τμήμα του κιγκλιδώματος-κουπαστή μήκους περίπου 140-160cm - βρισκόταν κάτω από το σώμα του Λάζαρου Λασκαρίδη με την μια άκρη του να εξέχει πίσω από τον δεξιό ώμο του. 

Το κάγκελο που λείπει... βολεύει πολύ το σενάριο το οποίο διακινούν από την πρώτη ημέρα ορισμένοι κύκλοι στην Καλλιθέα ότι ο Λασκαρίδης έπεσε μόνος του.

Υπενθυμίζεται ότι για τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε στο κενό ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Καλλιθέας, Λάζαρος Λασκαρίδης, στις 27 Απριλίου με αποτέλεσμα τον θάνατο του, διεξάγεται εισαγγελική έρευνα. 

Τελευταίες ειδήσεις