Πλήρη έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ για την απειλή κάτα της ζωής του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου

Πλήρη έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ για την απειλή κάτα της ζωής του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου
29 Δεκ
2020

Σε εξέλιξη πλήρη αστυνομική έρευνα από την Ασφάλεια και την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την απειλή κατά της ζωής του δημάρχου Καλλιθέας. Στην Καλλιθέα, την απειλή καταδίκασαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις πλην της παράταξης του Κώστα Ασκούνη..

Τρεις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος λαμβάνει μέσω της εφαρμογής Messenger στο Facebook ένα απειλητικό μήνυμα. Λίγο μετά τις 14:15 της ίδιας ημέρας βρίσκεται στο γραφείο του Διοικητή Ασφαλείας Καλλιθέας όπου καταθέτει μήνυση κατ' αγνώστων.

Σχηματίζεται δικογραφία και στην υπόθεση μπαίνει και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο συντάκης του μηνύματος δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες των προθέσεων του. Το μήνυμα του είναι σύντομο και ξεκάθαρα απειλητικό.

Καταδίκασαν οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην ενός...

Την απειλή κατά του δημάρχου Καλλιθέας, καταδίκασε πρώτος ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Λάζαρος Λασκαρίδης. Ο κ. Λασκαρίδης στο πρόσφατο παρελθόν έχει δεχθεί και ο ίδιος επίθεση από αγνώστους.

Στην ανακοίνωση του ο κ. Λασκαρίδης δίνει μάλιστα μια πολύ ενδιαφέρουσα διάσταση στην απειλή.
“Υποκινούμενοι προφανώς από ιδιωτικά συμφέροντα ή ακολουθώντας επιταγές άλλων, έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν τον δήμαρχο Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβο για την ζωή του” αναφέρει ο κ. Λασκαρίδης.

“Ασπίδα του δημάρχου αλλά και κάθε προσώπου που ασχολείται με τα κοινά, είναι ο δημοκρατικός λαός της πόλης, αλλά και το έργο της δημοτικής αρχής” συνεχίζει ο κ. Λασκαρίδης καλώντας όλες τις δημοτικές παρατάξεις να καταδικάσουν τις απαράδεκτες απειλές.

Ακολούθησαν η Αντιδήμαρχος Προσόδων, Ισότητας και Οικογενειακού Προγραμματισμού, κ. Βάσω Μαργαρίτη. Στην ανακοίνωση της η κ. Μαργαρίτη μεταξύ άλλων τόνισε: “Καταδικάζουμε τα απειλητικά μηνύματα μέσω διαδικτύου που έχουν στόχο να εκφοβίσουν και να φιμώσουν τον δήμαρχο”.

Οι απειλές αυτές για άλλη μια φορά θα πέσουν στο κενό και θα βρουν απέναντι τους όχι μόνο όλο το δημοτικό συμβούλιο αλλά και όλη την κοινωνία της πόλης μας”.

Σε κοινή ανακοίνωση τους καταδικάζουν την απειλή κατά του δημάρχου Καλλιθέας, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων “Λαϊκή Συσπείρωση”, κ. Γιάννης Βακαλόπουλος, “Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας”, κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, “Μια πόλη στον δρόμο”, κ. Χρήστος Ιωαννίδης.

“Αποδοκιμάζουμε τα απειλητικά μηνύματα τα οποία στρέφονται προσωπικά εναντίον του Δημάρχου, κ. Δημήτρη Κάρναβου” αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους οι αρχηγοί των παρατάξεων, τονίζοντας οτι η απειλή “προσβάλει το κύρος των δημοσίων θεσμών, είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν πρόκειται να γίνει δεκτή”.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Προοπτική Ζωής", πρώην δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, μέχρι σήμερα δεν έχει καταδικάσει τις απειλές κατά του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου. 

Τελευταίες ειδήσεις