Επανεξελέγη Πρόεδρος του ΝΟΤΚ ο Παντελής Παυλίδης

Φωτο: kallitheaonline.gr Φωτο: kallitheaonline.gr
02 Νοε
2015

Αμετακίνητη παραμένει η πίστη των μελών του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας στο πρόσωπο του Παντελή Παυλίδη.

Έτσι, μετά την Γενική Συνέλευση μελών του ΝΟΤΚ και τις αρχαιρεσίες το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου έχει ως εξής:

Πρόεδρος : Παντελής Παυλίδης
Αντιπρόεδρος :Ανδρέας Αντωνόπουλος
Γ Γραμματέας : Γιάννης Καλαρουτάκος
Ειδικός Γραμματέας : Θεοδόσης Θεοδοσιάδης
Ταμιας : Κώστας Λυμπέρης
Έφορος Ιστιοπλοίας Τρίγώνου : Γιώργος Σκλαβούνος
Έφορος Ιστιοπλοίας Ανοικτής Θαλάσσης :Αλέξανδρος Θεοδωρίδης
Έφορος Κανόε Καγιάκ : Βασίλης Παπαδόπουλος
Έφορος Λιμένος : Σωκράτης Καλλιγάς
Έφορος Υλικού και Έγκαταστάσεων : Ηλίας Γεωργιάδης
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων : Κέλυ Παυλίδου60 χρόνια Ιστορία (από την ιστοσελίδα του NOTK http://www.notk.gr/history-gr.html)

Ήταν εκείνη η εποχή (1957) που η Καλλιθέα και οι Τζιτζιφιές ήταν τόπος απόδρασης, τόσο των Καλλιθεατών όσο και των Αθηναίων και Πειραιωτών, για βόλτα στην παραλία.
Παντού υπήρχε ένα αληθινό, διάχυτο κέφι, που το πρόσφεραν οι κιθαρούλες και οι καντάδες που ακούγονταν από τα ταβερνάκια σε όλο το μήκος της παραλίας.
Ήταν εκείνη η ειδυλλιακή εποχή που η Καλλιθέα δεν είχε γίνει ακόμα τσιμεντούπολις όπως τώρα...

Οι Τζιτζιφιές, με τα γραφικά παραλιακά ψαροτεβερνάκια δίπλα στην αμμουδιά, πρόσφεραν ξέγνοιαστες στιγμές διασκέδασης για τον απλό κοσμάκη που από την Ανοιξη μέχρι το Φθινόπωρο γέμιζε την παραλία, όχι μόνο για απογευματινή βόλτα ή βραδυνό φαγητό, αλλά και για μπάνια.
Ήταν η εποχή που τα νερά της παραλίας ήταν πεντακάθαρα και όλα τα γύρω τοπία τόσο γραφικά, ανεπανάληπτα...

tzitzifies-prin

Τότε λοιπόν μιά παρέα με πρωταγωνιστή τον δημοσιογράφο Νίκο Ασημακόπουλο (μετέπειτα Γεν. Γραμματέα του ΝΟΤΚ), τον Επισμηναγό της Αεροπορίας Νικηφόρο Κορτέση, τον Πάνο Μαυρουδή και άλλους λάτρεις της θάλασσας, συνέλαβαν την ιδέα για την ίδρυση ενός Ναυτικού Ομίλου.

Η μόνη περιοχή όπου υπήρχε ένα λιμανάκι και κάποιο υποτυπώδες οίκημα (απαραίτητα συστατικά για ίδρυση Ναυτικού Ομίλου), ήταν η περιοχή όπου ήταν η βάση "Αεροεσπρέσσο" της Ελληνικής (Βασιλικής τότε) Αεροπορίας, απέναντι από τον Ιππόδρομο (δίπλα από το μετέπειτα "Δέλτα Φαλήρου"), όπου υπήρχαν ήδη κάποια μικρά σκαφάκια, κυρίως των Αξιωματικών της Αεροπορίας.

Κατόπιν πολλών συναντήσεων, προβληματισμών, προτάσεων και αιτημάτων προς τον τότε Δήμαρχο Καλλιθέας, αείμνηστο Πτέραρχο Γιώργο Ιατρίδη, τελικά κατάφεραν να συγκεντρώσουν (μετά κόπων και βασάνων...) τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών για την ίδρυση του Ομίλου.

notk-flag 
Τα ιδρυτικά μέλη του ΝΟΤΚ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΚΟΤΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΤΑΛΙΔΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΦΑΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΡΑΠΙΔΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΡΙΚΜΑΝ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΥΛΛΙΔΗΣ, ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΑΛΤΟΥΜΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ, ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΦΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ, ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΟΡΤΕΣΗΣ, ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΛΙΑΜΟΣ


Έτσι το 1958 ιδρύεται ο Ναυτικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας (Ν.Ο.Τ.Κ.), ο οποίος αργότερα, λόγω των σπουδαίων και διαρκώς επεκτεινομένων ναυταθλητικών δραστηριοτήτων, μετονομάστηκε σε Ναυταθλητικό Όμιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας.

Από της ιδρύσεώς του μέχρι σήμερα ο Ν.Ο.Τ.Κ. απειλήθηκε πολλές φορές να διαλυθεί από εξώσεις, διώξεις κ.τ.λ. κυρίως λόγω ρυμοτομικών αλλαγών στην περιοχή (διάνοιξη παραλιακής λεωφόρου, σχεδίαση παλαιού Δέλτα) και πρόσφατα λόγω των Ολυμπιακών Έργων για τους Αγώνες του 2004, που "μπαζώθηκε" όλη η περιοχή και έγινε η νέα διαμόρφωση της παραλίας των Τζιτζιφιών και της Καλλιθέας με τα Ολυμπιακά Ακίνητα (Στάδιο Ταέκ-Βο-Ντο, Μπήτς Βόλλεϋ) και το νέο σύγχρονο Ναυταθλητικό Λιμάνι 500 θέσεων, όπου έχει ήδη εγκατασταθεί ο Ν.Ο.Τ.Κ. από το 2005, για να συνεχίσει την ιστορική του πορεία στο χώρο του ναυταθλητισμού.

Ο Ν.Ο.Τ.Κ. έχει εξελιχθεί σε Ναυταθλητικό Όμιλο με μεγάλη δραστηριοποίηση σε όλα τα ναυτικά αθλήματα και κυρίως Ιστιοπλοΐα Τριγώνου, Ιστιοπλοΐα Ανοικτής Θαλάσσης, Κανόε-Καγιάκ, Τεχνική Κολύμβηση και Ερασιτεχνική Αλιεία.
Ο Όμιλός μας συντηρείται από τα Μέλη μας, είτε με σκάφος είτε χωρίς, καθώς επίσης από τις Ομοσπονδίες Ιστιοπλοΐας.
Ο Ν.Ο.Τ.Κ. συμμετέχει με τους Αθλητές του και τα σκάφη του σε όλους τους Αγώνες και Πρωταθλήματα (Πανελλήνια, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια), με μαζικές συμμετοχές και πολλές διακρίσεις.
Αποκορύφωση της πορείας του Ν.Ο.Τ.Κ. είναι η Χρυσή Ολυμπιονίκης του "Αθήνα 2004" στην κατηγορία σκαφών 470 Γυναικών, Σοφία Μπεκατώρου, που προέρχεται από τα σπλάχνα του Ομίλου μας.

 

Τελευταίες ειδήσεις