Στα κάγκελα η αντιπολίτευση σε Καλλιθέα και Μοσχάτο - Ζητούν εξηγήσεις από τον Πατούλη για τα 65 εκατ. ευρώ

Ο επικεφαλής της Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας, κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος Ο επικεφαλής της Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας, κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος
19 Μαϊ
2020

Σε επιπλέον 65 εκατομύρια ευρώ ανεβάζει το κόστος του πάρκου στην παραλία Καλλιθέας-Μοσχάτου η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση δημοτικών παρατάξεων. Οι δημοτικές παρατάξεις ζητούν από τον Περιφερειάρχη να δώσει εξηγήσεις και να ολοκληρώσει το έργο χωρίς αλλαγές στον προϋπολογισμό. 

Ειδικότερα, η κοινή ανακοίνωση των δημοτικών παρατάξεων έχει ως εξής:

"Οι δημοτικές παρατάξεις «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου και «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» διαπιστώνουν με ιδιαίτερη ανησυχία την παρελκυστική πολιτική, την οποία εφαρμόζει η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής υπό τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη ως προς την εξέλιξη των έργων και την ολοκλήρωση της ανάπλασης του Παραλιακού μετώπου.

Ενώ η πρώτη φάση του έργου ολοκληρώνεται, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αρνείται να οργανώσει τη δημοπράτηση της δεύτερης. Δηλαδή, να γίνει Πάρκο η Παραλία και να αποκατασταθεί η ιστορική σύνδεση των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου με την ακτή. Αντί να εκπληρώσει αυτή την υποχρέωσή της, εφευρίσκει το έωλο επιχείρημα ότι απαιτείται επικαιροποίηση της μελέτης, η οποία είναι ήδη εγκεκριμένη με Προεδρικό Διάταγμα.

Δεσμεύοντας μόνο για το σκοπό αυτό επιπλέον 2,5 εκ. € από τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας, αυξάνει με δικές της αυθαίρετες εκτιμήσεις κατά 65 εκ. € το κόστος των επικειμένων έργων, τα οποία τώρα προϋπολογίζονται στο ύψος των 175 εκ. €. Προφανώς, σε καιρό υγειονομικής κρίσης και σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής, θέλουν να αλλάξουν το σχέδιο του πάρκου σε κάτι άλλο. Αυτές οι επιλογές συνοδεύονται από τη συστηματική άρνηση του κ. Γιώργου Πατούλη και της διοίκησης της Περιφέρειας να συνεργαστούν με σοβαρότητα και κατά συστηματικό τρόπο με τους Δήμους Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου και να εξηγήσουν στους πολίτες τους πραγματικούς στόχους τους με ουσιαστικό διάλογο.

Οι δύο δημοτικές παρατάξεις καλούν τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη να ενεργήσει για τη δημοπράτηση της δεύτερης φάσης των έργων στο Παραλιακό μέτωπο, σύμφωνα με το σχεδιασμό. Να γίνει Πάρκο, η Παραλία. Να συνδεθούν και πάλι οι Δήμοι Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου με τη θάλασσα. Υπογραμμίζουν, εξάλλου, την υποχρέωση των διοικήσεων των δύο Δήμων να εγκαταλείψουν τη στάση αναμονής ή τυχόν κομματικές σκοπιμότητες και να κινητοποιηθούν αμέσως για την προώθηση και ολοκλήρωση των έργων προς όφελος των πολιτών".

Τελευταίες ειδήσεις