Σκόρπια διαδήλωση η κεντρική συγκέντρωση Ψαλιδόπουλου - Οι Καλλιθεάτες γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ

Σκόρπια διαδήλωση η κεντρική συγκέντρωση Ψαλιδόπουλου - Οι Καλλιθεάτες γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ
23 Μαϊ
2019

Με σχεδόν μιάμισυ ώρα καθυστέρηση και μπροστά σε λιγότερα από 160 άτομα άνοιξε την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση ο “εκλεκτός” του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλλιθέα, υποψήφιος δήμαρχος, Θοδωρής Ψαλιδόπουλος.

Παρά το γεγονός ότι τον επικεφαλής της Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας, “αβαντάρουν” όπου βρεθεί με την παρουσία τους υπουργοί και διακεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Θοδωρής Ψαλιδόπουλος δεν κατάφερε να γεμίσει την πλατεία Δαβάκη.

psalidopoulos plateia davakh 2

psalidopoulos plateia davakh 1


Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του κ. Ψαλιδόπουλου

"Κυρίες και κύριοι προσκεκλημένοι, 
Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Εκ μέρους της «Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας» σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού.
Φτάσαμε απόψε, σ’ αυτή τη βραδιά, έχοντας διανύσει αρκετό δρόμο.
Χρειάστηκε χρόνος για να ληφθούν αποφάσεις.
Χρειάστηκε εντατική προσπάθεια για να επικοινωνήσουμε με εκατοντάδες πολίτες που αγαπούν την Καλλιθέα και θέλουν να δουν τη ζωή τους εδώ να γίνεται καλύτερη.
Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς, των Οικολόγων Πράσινων, του Άρματος Πολιτών και όλους τους φίλους χωρίς κομματική ένταξη γι’ αυτή τη συγκλονιστική δουλειά.
Αλλά, θα ήθελα να σημειώσω ότι σ’ αυτό το δρόμο, δεν ήμασταν ποτέ μόνοι.
Διότι, ήμασταν και όλοι μαζί παραμένουμε αναπόσπαστο μέρος της μεγάλης παράδοσης αυτής της σπουδαίας συνοικίας της Αθήνας που η διαδρομή της ταυτίστηκε με τις αξίες της Εθνικής Αντίστασης, του προοδευτικού και δημοκρατικού κινήματος του τόπου μας.
Δεν αρχίζουμε σήμερα. Σ’ αυτές τις εκλογές συνεχίζουμε.
Συνεχίζουμε στο δρόμο που πριν από χρόνια άνοιξαν ο Γιάννης Γάλλος και ο Γιώργος Ψαλιδόπουλος, ο Σάββας Νικολαΐδης, ο Ντίνος Παναγιωτόπουλος, ο Γιάννης Μακρίδης ...
Σήμερα, αναπολώντας εκείνη τη γενιά που δεν βρίσκεται πια μαζί μας, δίπλα στη νέα γενιά της πόλης μας, σχηματίζουμε μια καινούργια αλυσίδα για να πούμε:
Ήρθε και πάλι η ώρα της Αριστεράς στην Καλλιθέα.
Ήρθε και πάλι η ώρα της ενότητας των προοδευτικών και των δημιουργικών της δυνάμεων.

Κυρίες και κύριοι, Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» δημιουργήθηκε για να απαντήσει δύο κεντρικά ερωτήματα, τα οποία παρέμειναν ανοικτά από τις δημοτικές εκλογές του 2014.
Πρώτον. Πώς θα απομακρυνθεί η πλέον ακατάλληλη, ανεύθυνη και ίσως επικίνδυνη διοίκηση, η οποία έχει ποτέ εμφανιστεί στο Δήμο Καλλιθέας. Και δεύτερον. Ποια πολιτική πρέπει να αντικαταστήσει την αδράνεια και την ανικανότητά της.
Αυτή η διοίκηση αντιπροσωπεύει την αρχομανία της Δεξιάς. Αφού εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες του προοδευτικού κινήματος στην Καλλιθέα, αφιέρωσε ολόκληρη κατ’ ουσίαν τη δημοτική περίοδο που ολοκληρώνεται το Σεπτέμβριο, ώστε να διευρύνει την εκλογική επιρροή και το δίκτυο των πελατειακών της σχέσεων.
Ευθέως επαναλαμβάνω προς τη Νέα Δημοκρατία τη διαπίστωση ότι στην Καλλιθέα εκπροσωπείται από μια ομάδα που προορίζεται να ξεχαστεί. Κι αν κάποιος στο μέλλον μπορεί να τη θυμάται, θα είναι γιατί θα αναλογίζεται πως είναι η διοίκηση που δεν έχει συνδέσει το όνομά της με κανένα έργο. Μόνο στη Νέα Δημοκρατία θα την θυμούνται. Διότι θα είναι η διοίκηση που επεχείρησε να εφαρμόσει και εδώ τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της και την αντίληψη ότι ο δήμος είναι μια κερδοσκοπική επιχείρηση και ένας ταξικός θεσμός.

Είναι η διοίκηση που σε σύγκρουση με κάθε συνταγματική πρόνοια πιστεύει πως τα έσοδα του Δήμου πρέπει να προέρχονται από το φόρο της ακίνητης περιουσίας, όπως υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης, προετοιμάζοντας την οικονομική κατάρρευση της Αυτοδιοίκησης και την περαιτέρω φορολογική αφαίμαξη των πολιτών.
Είναι η διοίκηση που μεθοδεύει την απομάκρυνση των ναυταθλητικών ομίλων από την Παραλία των Τζιτζιφιών, προκειμένου να μετατρέψει την περιοχή σε ζώνη νέων κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων, ύστερα από την ανάπλασή της.
Είναι η διοίκηση που δέχεται να διανέμει αμφίβολης ποιότητας τρόφιμα στους συμπολίτες μας με μεγαλύτερη ανάγκη, κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα. Προφανώς, διότι όπως ο ψυκτικός από το Περιστέρι, έτσι και ο φτωχός από την Καλλιθέα δεν μπορεί να προορίζεται για κάτι καλύτερο, παρά για το περιθώριο της κοινωνίας και την εσχάτη φιλανθρωπία.

Είναι η διοίκηση που ευχαρίστησε τη «Χρυσή Αυγή» για τη συμμετοχή της στα προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με τον οποίον ολόκληρη η Νέα Δημοκρατία εκτρέφει την ακροδεξιά ρητορεία. Σαρξ εκ της σαρκός της. Και υπηρεσιακή συνήθεια.

Είναι η διοίκηση που συνέχισε να εξευτελίζει την σχέση της Καλλιθέας με τον Ποντιακό Ελληνισμό, παραδίδοντας την ιστορία και τις ανάγκες του στον ανοιχτό εθνικισμό και την τυπική εκμετάλλευση ενός και μόνο σωματείου, το οποίο αφού απέτυχε να επικρατήσει των άλλων, κατέληξε να χρηματοδοτείται αδρά από το Δήμο.
Κλείστε το δρόμο σ’ αυτό τον κατήφορο. Η Καλλιθέα αξίζει πολύ καλύτερα.
Κλείστε το δρόμο στη διαίρεση της κοινωνίας μας και την κατάλυση της συνοχής της, τις οποίες προωθεί η αδίστακτη πολιτική της Δεξιάς. Ο τόπος μας και η Ευρώπη αξίζουν καλύτερα.

Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» δημιουργήθηκε για να εκφράσει και εδώ αυτό το μεγάλο ρεύμα των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων που είναι απαραίτητο, ώστε να γυρίσουμε σελίδα και να αφήσουμε οριστικά στο παρελθόν ό,τι οδηγεί στο περιθώριο και την απογοήτευση τους πολίτες και τους εργαζομένους, τη νέα γενιά, τους ανθρώπους που έπληξε περισσότερο η οικονομική κρίση. Να θέσουμε τέλος στο Δήμο που γεννά δίκτυα πελατειακών σχέσεων. Στο Δήμο που δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων του. Και δεν μπορεί να συμβάλλει στο σχεδιασμό της προοπτικής της πόλης του. Να θέσουμε τέλος στη λογική των διοικήσεων που δεν φοβούνται την απλή αναλογική επειδή στη χώρα μας δεν υπάρχει παιδεία συνεργασιών, αλλά επειδή αυτό το εκλογικό σύστημα απειλεί να αποκαλύψει τις κρυφές συναλλαγές τους, που γίνονται ερήμην των πολιτών και των αναπτυξιακών τους αναγκών, με μόνο κριτήριο τη διανομή των μικρομεσαίων αξιωμάτων.
Ελάτε να ανοίξουμε το Δήμο Καλλιθέας στην κοινωνία και τη νέα γενιά.

Κυρίες και κύριοι,
Στη διάρκεια αυτής της εκλογικής εκστρατείας, η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» επέλεξε να αναδείξει τη σημασία της στιγμής, στην οποία βρίσκεται η πόλη μας και των αναγκών, οι οποίες εμφανίζονται στην αναπτυξιακή της πορεία. Φαίνεται πως δεν ήσαν όλοι έτοιμοι να δεχθούν εμπράκτως την πρότασή μας για δημόσιο διάλογο γύρω από τα ζητήματα αυτά, επί παραδείγματι, με τη μορφή μιας δημόσιας συζήτησης μεταξύ όλων των υποψηφίων δημάρχων.

Η Καλλιθέα βρίσκεται, όμως, πράγματι σε μια κρίσιμη στιγμή. Είναι η ώρα των αποφάσεων για την προοπτική της. Και αυτές φυσικά απαιτούν διάλογο και συναινέσεις. Απαιτούν τη συμμετοχή των πολιτών.

Η ανάπλαση του Παραλιακού μετώπου, έργο της Περιφέρειας Αττικής, έρχεται, ύστερα από δεκαετίες, να τερματίσει την απομόνωση της πόλης και ολόκληρης της νότιας Αθήνας από τη θάλασσα. Δημιουργούνται νέες ευκαιρίες απασχόλησης και συμμετοχής των πολιτών στην κοινωνική, αθλητική και πολιτιστική ζωή. Η μεγάλη ναυταθλητική παράδοση της Καλλιθέας μπορεί να ανανεώσει τη διακεκριμένη θέση και τις επιδόσεις της και το Διεθνές Ναυταθλητικό Κέντρο να αποτελέσει χώρο νέου κύρους για την πόλη και τη χώρα μας. Πρέπει τώρα να εργαστούμε ώστε η ολοκλήρωση των μεγάλων αυτών έργων να μας βρει έτοιμους για την οργάνωση της επόμενης ημέρας. Για την αρμονική σύνθεση δράσεων ήπιας επιχειρηματικότητας – συνδεδεμένης με τις παραδόσεις της περιοχής, η οποία θα σέβεται το περιβάλλον και τια ανάγκες των ανθρώπων.

Παράλληλα, η λειτουργία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις Τζιτζιφιές αναβαθμίζει μια περιοχή της Καλλιθέας, η οποία ήταν επί μακρόν περιθωριοποιημένη γύρω από έναν άθλιο Ιππόδρομο. Τώρα, πρέπει να εργαστούμε ώστε να αποκατασταθεί η νέα ισορροπία που χρειάζεται ανάμεσα σ’ αυτό το λαμπρό και εμβληματικό κτίριο και σε μια συνοικία της πόλης, η οποία αλλάζει και μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. Πρέπει να σχεδιάσουμε μια νέα, σύγχρονη οικιστική ζώνη, να αποφασίσουμε για το μέλλον των Προσφυγικών κατοικιών και την ανάδειξη της μνήμης που φέρουν στην πραγματικότητα της εποχής μας.

Ολόκληρη η λεωφόρος Συγγρού, νοητά από το Μουσείο της Ακρόπολης, μέχρι τις Τζιτζιφιές και το Κέντρο Πολιτισμού, είναι πλέον μια μεγάλη αρτηρία, στην οποία έχουν εγκατασταθεί μερικά από τα σημαντικότερα, μορφωτικά και πολιτιστικά ιδρύματα της χώρας, δημόσια και ιδιωτικά. Η περιοχή αναβαθμίζεται και αυτές οι εξελίξεις, στηριγμένες στη συνέργεια με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και την υγιή επιχειρηματική κοινότητα, πρέπει να διαχυθούν στην πόλη.

Η Καλλιθέα βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών. Και την εικόνα συμπληρώνουν η επενδυτική προοπτική στο παραπλήσιο Ελληνικό, όπως η εξαιρετικά σημαντική ανάπλαση της οδού Πειραιώς, επίσης έργο της Περιφέρειας Αττικής. Ολόκληρη η νότια Αθήνα βρίσκεται σε τροχιά μεταβολών.

Σ’ αυτές τις εκλογές, πρέπει να αποφασίσουμε. Θέλουμε η ανάπτυξη αυτή να συνδεθεί με την Καλλιθέα και να ωφελήσει τους κατοίκους της; Η θα αφήσουμε το Δήμο να παρακολουθεί αμέτοχος και άβουλος αυτές τις εξελίξεις, με μια διοίκηση που γοητεύεται από την κυνική ασυδοσία των αγορών; Θέλουμε το πρώτο. Θέλουμε το Δήμο, παράγοντα των εξελίξεων. Θέλουμε το Δήμο με το μέρος των πολλών και όχι μόνο των επενδυτών.
Αλλά, σ’ αυτή την εκλογική εκστρατεία αναδείχθηκε καθαρά και η κατάσταση της κοινωνίας. Επιβεβαιώθηκε κατά τον πιο εντυπωσιακό τρόπο πόσο εύστοχες ήταν οι τολμηρές μεταρρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδίως η δημιουργία των Κέντρων Κοινότητας και Ένταξης Μεταναστών, η συμπαράστασή του στο «Φάρο Τυφλών», το ΚΕΑΤ και το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο. Η μετακίνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού του συντονισμού και της χρηματοδότησης των νέων προνοιακών δομών του κράτους έρχεται να τερματίσει την αθλιότητα των πελατειακών σχέσεων με τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ιδιαίτερη ανάγκη και να αποκαταστήσει τόσο τη δική τους αξιοπρέπεια, όσο και το κύρος των αυτοδιοικητικών θεσμών. Πρέπει αμέσως και αξιοποιήσουμε αυτή τη μεταρρύθμιση και να δημιουργήσουμε στην πόλη Τοπικές Μονάδες Υγείας, Κέντρο Ολοκληρωμένης Φροντίδας Ηλικιωμένων, Κέντρο Ψυχικής Υγείας, φορέα προστασίας ατόμων με ειδικές ανάγκες, αλλά και να διευρύνουμε τους δημοτικούς θεσμούς που θα ενδιαφέρονται για ευαίσθητα κοινωνικά προβλήματα, όπως η κακοποίηση παιδιών και γυναικών. Να εντείνουμε την υποστήριξη του Δήμου προς τα προγράμματα απεξάρτησης του «Θησέα». Να σταθεροποιήσουμε τη συνεργασία με την Εκκλησία και την εκπαιδευτική κοινότητα στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης και πρόνοιας. Είναι αναγκαίο να εντάξουμε στην κεντρική υπηρεσία του Δήμου, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και το προσωπικό τους.

Ο Δήμος χρειάζεται, άλλωστε, γενικότερα εκσυγχρονισμό, ώστε να εκφράσει την αποφασιστική συμβολή που η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να έχει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ύστερα από την ολοκλήρωση του δανειακού προγράμματος και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες η Κυβέρνηση προωθεί.
Πρέπει να αφομοιώσουμε γρήγορα τα προγράμματα της «Έξυπνης Πόλης», του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, την ψηφιοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών που βρίσκονται σε μεγάλη επικοινωνία με τους πολίτες. Πρέπει να αναθεωρήσουμε πρακτικές από το παρελθόν, οι οποίες ολοκλήρωσαν την αποστολή τους, έχοντας κατά νου πως κανένα μικρό ή μεγάλο ζήτημα που απασχολεί την καθημερινή ζωή στην πόλη δεν μπορεί να είναι ξένο για το Δήμο, από την προστασία των αδέσποτων ζώων, μέχρι τα περισσότερο περίπλοκα ζητήματα της δημόσιας ασφάλειας και τις μεγάλες πολεοδομικές παρεμβάσεις.

Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» επισημαίνει και πάλι πως δεν μπορεί να χαθεί άλλος χρόνος με διοίκηση, όπως η απερχόμενη που άφησε αδρανείς τους δημόσιους και κοινοτικούς πόρους, μιλώντας για γεμάτα ταμεία που έκρυβαν το κενό του έργου της.
Πρέπει να αναθεωρήσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τις αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές. Να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε μόνο ότι είναι δύσκολη η ανακαίνιση του Δημοτικού Σταδίου, του «Εσπέρου» και του «Άτλαντα». Ήρθε η ώρα αποφάσεων. Ήρθε η ώρα να βάλουμε σε τάξη τις δυσκολίες.

Ήρθε η ώρα να εξετάσουμε την εφαρμογή του Ρυμοτομικού σχεδίου στο Λόφο Σικελίας και ο Δήμος επιτέλους να ενδιαφερθεί για μια από τις σημαντικότερες συνοικίες και περιοχές της πόλης.

Ήρθε η ώρα να λάβουμε αποφάσεις για την τύχη των Προσφυγικών κατοικιών.
Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε τη σχέση του Δήμου με τα αθλητικά σωματεία και τις άλλες κοινωνικές οργανώσεις της Καλλιθέας. Να ξεπεράσουμε όλοι μαζί την ιδέα και την πρακτική των πελατειακών ενισχύσεων που τελειώνουν στις εκλογές. Και να χρηματοδοτήσουμε από δημοτικούς πόρους την εκπαιδευτική και αγωνιστική δραστηριότητα των αθλητικών φορέων.

Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε για παρεμβάσεις που θα ενισχύουν την τοπική αγορά, θα τερματίζουν την εγκατάλειψη της πλατείας Κύπρου με πεζοδρομήσεις και αναγκαίους εξωραϊσμούς. Ήρθε η ώρα δούμε πώς η οδός Ανδρομάχης και η οδός Σοφοκλέους, σύμβολα της παρακμάζουσας πυκνοδόμησης και πυκνοκατοίκησης θα αποκτήσουν σταδιακά νέα εικόνα, πώς η οδός Δημοσθένους θα γίνει μια σύγχρονη αρτηρία με σεβασμό στο ανθρώπινο και το φυσικό περιβάλλον. Πρέπει να δώσουμε λύση στα μεγάλα προβλήματα της καθαριότητας, που έχει εξελιχθεί σε κεντρικό θέμα της καθημερινής ζωής.

Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε από την αρχή όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα της πόλης μας, κατανοώντας ότι αυτή δεν τελειώνει στο Κέντρο Πολιτισμού. Να ξαναφέρουμε τον πολίτη στο επίκεντρο της προσοχής, στην καθημερινή του ζωή, όπως και την προοπτική του.

Κυρίες και κύριοι,
Ποιοι είμαστε εμείς που μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά;
Μόνο ένα μέτωπο προοδευτικών δυνάμεων με άξονα την Αριστερά μπορεί να γυρίσει μια καινούργια σελίδα για την Καλλιθέα.
Μόνο ένα μέτωπο προοδευτικών δυνάμεων μπορεί να μετατρέψει τις εξαγγελίες σε έργα και δράσεις.
Δεν ήρθαμε απόψε εδώ ή σ’ αυτές τις εκλογές να υποσχεθούμε ό,τι ο κάθε πολίτης θα ήθελε να ακούσει.

Ήρθαμε να διεκδικήσουμε την κινητοποίηση της κοινωνίας. Δεν συγκροτούμε απλώς ένα εκλογικό μέτωπο που θα χαθεί στην περίπλοκη σύνθεση του επομένου Δημοτικού Συμβουλίου. Ήρθαμε να φτιάξουμε το νέο μέτωπο που χρειάζεται η κοινωνία, ώστε να εκφραστούν η δύναμη και η δημιουργικότητά της, προκειμένου να επιβληθούν οι αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής.

Γι’ αυτό και προς όσους αρνήθηκαν να παρακολουθήσουν αυτή την πορεία, γυρίζοντας πίσω στο παρασκήνιο και τις ίντριγκες των παλαιών χρόνων, θα ήθελα να πω ότι η ευκαιρία να αναθεωρήσουν αυτήν την καταστροφική τους κατεύθυνση θα τους δοθεί στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Θα πρέπει να διαλέξουν με ποιον θα πάνε. Θα εξακολουθήσουν να πιστεύουν ότι το κύριο διακύβευμα είναι η στρατηγική ήττα της Αριστεράς; Εάν το κάνουν θα έχουν την ευθύνη για τη στρατηγική νίκη της Δεξιάς.
Όπως θα ήθελα να αποσαφηνίσω ότι και τυχόν άλλοι σχεδιασμοί, που ορισμένες φορές παίρνουν τη μορφή ακόμη και εκβιασμών, μια τύχη μπορεί να έχουν. Απλώς, δεν περνάνε.

Διότι, η επανεκλογή της Ρένας Δούρου και των συνεργατών της στην Περιφέρεια Αττικής δεν είναι αντάλλαγμα. Είναι αυτοτελής ανάγκη. Είναι ανάγκη για τη συνέχιση του σπουδαίου έργου που ανέπτυξαν. Είναι ανάγκη για το δημοκρατικό προσανατολισμό της Αυτοδιοίκησης. Είναι ανάγκη για τη νίκη της ηθικής στην πολιτική. Αυτές τις αξίες η Αριστερά δεν τις διαπραγματεύτηκε ποτέ.

Έχουμε συνεπώς λίγο χρόνο, μετά από αυτή και την επομένη Κυριακή να συνεννοηθούμε. Οι δυνάμεις της «Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας», όπως και ο υποφαινόμενος προσωπικά, τιμάμε ανθρώπους, με τους οποίους συνεργαστήκαμε και κανενός το έργο δεν παραγνωρίζουμε και δεν αγνοούμε. Αλλά, δεν χρωστάμε και σε κανέναν τίποτε. Η Αριστερά είναι εδώ. Και δεν έχει υποχρεώσεις. Έχει, κυρίως, πολιτική.

Κυρίες και κύριοι, Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Με το ψηφοδέλτιο της «Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας» ελάτε να κάνουμε αυτή την πολιτική, πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά, δύναμη κινητοποίησης για την κοινωνία. Ελάτε να ενώσουμε και πάλι την πόλη μας. Να ανοίξουμε τους ορίζοντές της στη νέα εποχή που έχει ήδη αρχίσει. Ελάτε να κάνουμε την Καλλιθέα και πάλι σπουδαία. Ελάτε να γίνουμε όλοι μαζί μέρος μιας σπουδαίας πατρίδας, σ’ ένα κόσμο που μπορούμε να τον κάνουμε καλύτερο. Στην Καλλιθέα, ήρθε και πάλι η ώρα της Αριστεράς". 

Τελευταίες ειδήσεις