Τζώρτζης Δελατόλας: «Να μην χάσουμε τις ευκαιρίες για την Καλλιθέα μας»

Τζώρτζης Δελατόλας: «Να μην χάσουμε τις ευκαιρίες για την Καλλιθέα μας»
23 Μαϊ
2019

Ο επιτυχημένος Καλλιθεάτης επιχειρηματίας , Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του δημότη και Καθημερινότητας, τ. Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» μιλά για την υποψηφιότητά του με τον Δημήτρη Κάρναβο και την Καλλιθέα.

Είστε και πάλι υποψήφιος με τον Δημήτρη Κάρναβο στην Καλλιθέα. Γιατί πήρατε αυτή την απόφαση;

Ήρθε η ώρα η Καλλιθέα να αναμετρηθεί με το μέλλον αφήνοντας οριστικά πίσω το παλιό. Το ζητούμενο σε αυτές τις εκλογές είναι να μην χάσουμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την Καλλιθέα μας, όπως χάσαμε την ευκαιρία των ολυμπιακών αγώνων και τόσα ευρωπαϊκά προγράμματα εξ αιτίας της προηγούμενης διοίκησης. Από την πλευρά μου θεωρώ ότι η μέχρι τώρα εμπειρία μου θα με βοηθήσει να προσφέρω ουσιαστικές υπηρεσίες για τον τόπο όπου ζω και αγαπώ. Αλλωστε όπως γνωρίζουν οι συνδημότες μου είμαι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, στο πλευρό του Δημήτρη Κάρναβου από το 2014. Πιστεύω δε, ότι ο Δημήτρης Κάρναβος, όπως έχει αποδείξει, μπορεί να ανταπεξέλθει με εξαιρετική επιτυχία στο δύσκολο αυτό έργο.

Είστε επιτυχημένος επιχειρηματίας και οι συνεργάτες σας στη διοίκηση του Δήμου μιλούν με τα καλύτερα λόγια. Όμως εσείς τι έχετε να πείτε για την θητεία σας ως Αντιδήμαρχος;

Το έργο της διοίκησης Κάρναβου τα τεσσεράμισι αυτά χρόνια ήταν σπουδαίο και χαίρομαι που συμμετείχα. Κάναμε μια τεράστια προσπάθεια να ανατάξουμε την χρηστική και κοινωνική υποδομή της πόλης. Πρώτη μας προτεραιότητα ήταν η Καλλιθέα να αναπτυχθεί ανθρωποκεντρικά. Φροντίσαμε λοιπόν να αναπτύξουμε τις λειτουργίες εκείνες που κάνουν τη ζωή καλύτερη, στον κάτοικο, στον ηλικιωμένο, στην οικογένεια, στον επαγγελματία της πόλης. Για αυτό και ήταν σημαντικό και μεγάλο το πρόγραμμά μας για παιδικούς σταθμούς, αθλητικές εγκαταστάσεις, κοινωνικές δομές, πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθαριότητα, σχολικά κτήρια, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, αλλά και δράσεις ανάδειξης της ιστορικής πορείας και μνήμης της πόλης. Όλα αυτά βέβαια τα καταφέραμε, και θέλω να σταθώ εδώ, με την βοήθεια όλων των εργαζομένων στο Δήμο. Συνεργαστήκαμε άψογα με όλο το προσωπικό σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, σε αντίθεση με την αυταρχικότητα που χαρακτήριζε την προηγούμενη διοίκηση και που, όπως δείχνουν τα γεγονότα στα οποία έχουμε αναφερθεί ξανά από το μέσο σας, συνεχίζει να την χαρακτηρίζει.

Ειμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει πρόοδος αν είμαστε θετικοί στο νέο, αν τολμάμε και αν τελικά θέλουμε πραγματικά να προσφέρουμε.

Ποιες θεωρείτε ότι πρέπει να είναι οι προτεραιότητες για την Καλλιθέα, όπου κατεβαίνετε και υποψήφιος;

Η Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, η επανένωση θα λέγαμε, της Καλλιθέας με την παραλία, η λειτουργία του Κέντρου Πολιτισμού, της Λυρικής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης δημιουργεί μεγάλες δυνατότητες και προσδοκίες. Σίγουρα, το πρώτο που χρειαζόμαστε είναι ένα πρόγραμμα που να έχει ως στόχο την εκμετάλλευση και διάχυση των ωφελειών από τα νέα έργα προς την πόλη μας συνολικά.

Αυτό το πρόγραμμα εμείς το έχουμε εξασφαλίσει. Οπως έχει ανακοινώσει ο δήμαρχός μας, πριν από ένα χρόνο εξασφαλίσαμε, μαζί με τους δήμους Αλίμου και Π. Φαλήρου, ένα τεράστιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ύψους 35,5 εκατομμύρια ευρώ, με το οποίο θα φέρουμε ανάπτυξη, δουλειές και εισοδήματα στην περιοχή. Το πρόγραμμα αυτό τρέχει με γρήγορο ρυθμό και πριν από λίγες ημέρες βγήκαν οι δύο πρώτες προσκλήσεις ύψους 5,4 εκατομμυρίων ευρώ για έργα που αφορούν σε επιχειρήσεις και στην καταπολέμηση της φτώχειας. Επίσης, εγκρίθηκε το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Open Mall Καλλιθέας, ποσού 1,6 εκατομμυρίου ευρώ για έργα ανάπτυξης της αγοράς της Καλλιθέας.
Αυτά είναι έργα ουσίας για τη πόλη μας, αυτά τα έργα εξασφαλίζουν ένα καλύτερο μέλλον για τους κατοίκους. Αν λοιπόν οι πολίτες της Καλλιθέας μας εμπιστευτούν και πάλι, τιμώντας μας με την ψήφο τους θα είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα. Στο μέλλον μαζί λοιπόν!

Τελευταίες ειδήσεις