Τέλος στην αγωνία για την 10χρονη Ειρήνη - Ελεύθερη ύστερα από ακαριαία επιχείρηση της Αστυνομίας - Εντοπίσθηκε σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα

Τέλος στην αγωνία για την 10χρονη Ειρήνη - Ελεύθερη ύστερα από ακαριαία επιχείρηση της Αστυνομίας - Εντοπίσθηκε σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα
03 Οκτ
2017

 

Σε ένα διαμέρισμα του 5ου ορόφου σε πολυκατοικία επί της οδού Αθηνάς 43-49 στην Καλλιθέα εντόπισαν Αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας, την 10χρονη Ειρήνη η οποία εξαφανίσθηκε στην Κομοτηνή στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η περιπέτεια της 10χρονης η οποία αναζητείται σχεδόν ένα μήνα, έληξε χάρη στην συνεργασία τριών Αστυνομικών Υπηρεσιών, του ΑΤ Κομοτηνής, ΑΤ Γαλατσίου και ΑΤ Καλλιθέας.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εξαφάνισης της, η 10χρονη Ειρήνη με ευθύνη του πατέρα της απομακρύνθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου από το περιβάλλον στο οποίο ζούσε με την μητέρα της στην Κομοτηνή. Η μητέρα της δήλωσε την εξαφάνιση στις Αρχές και άρχισε η αναζήτηση της σε όλη την Ελλάδα.

Η υπόθεση της 10χρονης απασχόλησε πολύ σοβαρά τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα της χώρας. Για σχεδόν ένα μήνα τίποτα δεν οδηγούσε στον εντοπισμό της με την αγωνία της μητέρας της και συγγενών να κορυφώνεται...

arpagi

Η αστυνομική επιχείρηση
Η συνεργασία των τριών Αστυνομικών Υπηρεσιών ανέδειξε την πληροφορία το πρωί της Πέμπτης ότι η 10χρονη βρίσκεται στην Καλλιθέα. Αυτομάτως, στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας σήμανε συναγερμός. Μετά από λίγες ώρες η Ειρήνη θα ήταν ελεύθερη!

Συστήθηκε αμέσως ομάδα από άνδρες και γυναίκες Αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλλιθέας για τον εντοπισμό της και σε ελάχιστη ώρα οι Αστυνομικοί εντόπισαν την πολυκατοικία και το διαμέρισμα στον 5ο όροφο στο οποίο ο πατέρας της 10χρονης είχε βρει καταφύγιο.

athinas43-49-3-b

Μέχρι την στιγμή της σύλληψης του 34χρονου και την απελευθέρωση της ανήλικης, παρακολουθούνταν κάθε κίνηση στην είσοδο της πολυκατοικίας, στο παρκινγκ και στους ακάλυπτους χώρους χωρίς κανείς από τους ενοίκους της πολυκατοικίας και περίοικους να αντιληφθεί το παραμικρό.

Όταν οι Αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι η 10χρονη βρισκόταν μέσα στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου, ήταν η κατάληλη στιγμή. Ένας αστυνομικός χτύπησε το κουδούνι.

athinas43-49-1-b
Η είσοδος του διαμερίμαστος στον 5ο όροφο στο οποίο οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας εντόπισαν την 10χρονη

Από την έρευνα των Αστυνομικών στην συνέχεια προέκυψε ότι ο πατέρας της ανήλικης είχε καλύψει τα κάγκελα του μπαλκονιού με νοβοπάν ώστε να μην γίνει ούτε κατ' ελάχιστον αντιληπτή η 10χρονη από τους ενοίκους της πολυκατοικίας ή από γείτονες στα απέναντι μπαλκόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ένοικοι της πολυκατοικίας δεν είχαν αντιληφθεί καν την παρουσία της Ειρήνης στο κτίριο. 

Στο άκουσμα του κουδουνιού ο 34χρονος Γεωργιανός επιχείρησε να σιγάσει όλους τους θορύβους από το διαμέρισμα του, αλλά προδόθηκε από ένα σύρσιμο που ακούσθηκε από το εσωτερικό του διαμερίσματος.

athinas43-49-0-b

Αμέσως, με εντολή δικαστικού λειτουργού ο οποίος συνόδευε τους Αστυνομικούς, κλειδαράς ο οποίος βρισκόταν ήδη στο σημείο άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος και όλα έγιναν ακαριαία.

Ο 34χρονος δεν προέβαλε καμία αντίσταση ενώ την 10χρονη, η οποία βρέθηκε κρυμμένη δίπλα από ένα κρεβάτι, συνόδευσαν έξω από το διαμέρισμα και φρόντιζαν μέχρι να έρθει η μητέρα της, οι γυναίκες Αστυνομικοί της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τους φόβους της μητέρας της, η 10χρονη είναι καλά στην υγεία της.

Για υπόθαλψη εγκλήματος συνελήφθη μερικές ώρες αργότερα από Αστυνομικούς του ΑΤ Καλλιθέας και η ερωμένη του 34χρονου, ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος.

Και περίπου στις 16:30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας προσήλθε και η μητέρα της 10χρονης για να την παραλάβει. 

Τελευταίες ειδήσεις