Τρεις μήνες φυλακή σε γιατρό-σκαφάτο για ρευματοκλοπή στη μαρίνα - Άφαντος ο όμιλος του από την υπεράπιση

Τρεις μήνες φυλακή σε γιατρό-σκαφάτο για ρευματοκλοπή στη μαρίνα - Άφαντος ο όμιλος του από την υπεράπιση
21 Μαϊ
2019

Δεύτερος κατά σειρά μέσα σε λίγους μήνες σκαφάτος της μαρίνας καταδικάσθηκε σήμερα για ρευματοκλοπή σε βάρος του δήμου Καλλιθέας.

Σήμερα, ο ιατρός Ν.Π, ιδιοκτήτης του μηχανοκίνητου, τουριστικού σκάφους που βλέπετε στην εικόνα που ακολουθεί, καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης 3 μηνών με τριετή αναστολή, δεν άσκησε έφεση στην δικαστική απόφαση και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Ν.Π. κατά την απολογία του επανέλαβε όσα δήλωσε στο kallitheaonline.gr τον Άυγουστο του 2016, υποστήριξε δηλαδή ότι πλήρωνε στον όμιλο του (ΝΟΤΚ) τέλη ελλιμενισμού, παροχή ρεύματος, κ.α. τονίζοντας ότι έχει αποδείξεις του ομίλου για τα χρήματα που έδινε. Για να δικαιολογήσει την πράξη του, είπε επίσης ότι η ηλεκτροδότηση του σκάφους του ήταν απαραίτητη καθώς στο ψυγείο του σκάφους αποθήκευε φάρμακα, χωρίς φυσικά ο ισχυρισμός του αυτός να γίνει δεκτός από το δικαστήριο.

skafos iatrou
Το μηχανοκίνητο, τουριστικό σκάφος του ιατρού Ν.Π. ο οποίος καταδικάσθηκε σήμερα για ρευματοκλοπή σε βάρος του δήμου Καλλιθέας. Σαν αυτό το σκάφος, μηχανοκίνητα τουριστικά σκάφη, μέσα στην μαρίνα Καλλιθέας βρέθηκαν εκατοντάδες...


Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την καταγγελία για ρευματοκολπή σε βάρος του τον Αύγουστο του 2016, μετέφερε το σκάφος του σε μαρίνα της Μυκόνου. Την ημέρα που “συνελήφθη” βρέθηκε στο σκάφος του καλώδιο μήκους περίπου 30 μέτρων από παροχή ρεύματος στο χερσαίο τμήμα της μαρίνας μέχρι την θέση ελλιμενισμού.

efstathiou kostas evelpidon
Ο Κωνσταντίνος Ευσταθίου στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων - Στιγμιότυπο από πρόσφατη επίσκεψη του για την υπόθεση της μαρίνας Καλλιθέας

Ευσταθίου: Αρνούνταν να υπογράψει σύμβαση ελλιμενισμού
Ως μάρτυρας υπέρ των συμφερόντων του δήμου Καλλιθέας, παρέστη ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης , Κωνσταντίνος Ευσταθίου. Ο κ. Ευσταθίου υποστήριξε ότι δήμος Καλλιθέας είχε ειδοποιήσει εξωδίκως τον σκαφούχο να υπογράψει σύμβαση ελλιμενισμού αλλά αυτός αρνούνταν και συνέχιζε να ελλιμενίζει αυθαίρετα το σκάφος του στη μαρίνα του δήμου. Και πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο σκάφος ηλεκτροδοτούνταν παρά το γεγονός ότι στην προβλήτα ο δήμος Καλλιθέας είχε κόψει το ρεύμα.

Άφαντοι Αντωνόπουλος - Καλαρουτάκος
Παρά το γεγονός ότι στελέχη ομίλων στη μαρίνα Καλλιθέας υπόσχονταν πλήρη νομική κάλυψη σε μέλη τους στις δικαστικές αντιπαραθέσεις με τον δήμο Καλλιθέας, όλα δείχνουν ότι οι σκαφάτοι μόνοι τους αντιμετωπίζουν τις καταδικαστικές σε βάρος τους αποφάσεις των δικαστηρίων.

Στη σημερινή δίκη είχαν κληθεί ως μάρτυρες ο Πρόεδρος του ΝΟΤΚ, Ανδρέας Αντωνόπουλος και ο Έφορος του ομίλου, Γιάννης Καλαρουτάκος, οι οποίοι έλαμψαν δια της απουσίας τους.

“Τώρα δεν τους ξέρουν”
Στην φάση της προδικασίας, όσο δηλαδή το Λιμεναρχείο διενεργούσε την προανάκριση και σχημάτιζε την δικογραφία για την υπόθεση, ο ΝΟΤΚ ερωτηθείς αν ο ιατρός-σκαφάτος Ν.Π. είναι μέλος του ομίλου, με έγγραφο του αρνούνταν κάθε σχέση μαζί του. Το έγγραφο αυτό σήμερα συμπεριλαμβανόταν στην δικογραφία. Παρά το γεγονός ότι ο ιατρός σήμερα στο δικαστήριο κατέθεσε ότι διαθέτει αποδείξεις για τα χρήματα τα οποία πλήρωνε στον όμιλο. Όταν ο Πρόεδρος του δικαστηρίου διάβασε το έγγραφο του ΝΟΤΚ στον κατηγορούμενο, ο Ν.Π. δεν έκρυψε την έκπληξη του, απαντώντας: “Πέφτω από τα σύννεφα”.

Ακολουθεί απόσπασμα δηλώσεων του στο kallitheaonline.gr τον Αύγουστο του 2016:

-Δεν είναι άδικο για εσάς να δικασθείτε για κάτι που δεν γνωρίζατε,διότι στη μαρίνα έχει εξουσία ο δήμος Καλλιθέας μόνο..
-Στην Ελλάδα όλα άδικα είναι και το δίκιο σου δεν το βρίσκεις. Δηλαδή, αυτό που κάνανε δείχνει εμπάθεια. Δεν φταίει ένας άνθρωπος που έχει εκεί ένα σκάφος να ταλαιπωρείται έτσι, δεν αξίζει τον κόπο, είναι άδικο. Αλλά εγώ τόσα χρόνια είμαι στον [αναφέρει όνομα του ομίλου], ο [αναφέρει όνομα του ομίλου] μου λέει: «εγώ σε προστατεύω», τώρα τι να πω. Πληρώνω εγώ στον [αναφέρει όνομα το ομίλου], δεν μου κάνει κανένας χάρη.

-Εκεί πληρώνετε συνδρομές; Για ελλιμενισμό; Για ρεύμα; Τα ίδια ακριβώς πληρώνουν τα μέλη των ομίλων;
-Για ελλιμενισμό, για ρεύμα, για όλα.


Ο ιατρός Ν.Π. δεν είναι ο ο μοναδικός σκαφάτος ο οποίος έχει δηλώσει ότι πλήρωνε ελλιμενισμό στον όμιλο ΝΟΤΚ. Μεταξύ δεκάδων άλλων, ένας συγκεκριμένος το έχει δηλώσει και σε επίσημο έγγραφο του δήμου Καλλιθέας.

Μάνος Μεϊμαράκης


Δείτε επίσης:

Άστραψε! - 12 μήνες φυλακή σε σκαφάτο ύστερα από μήνυση του δήμου Καλλιθέας για ρευματοκλοπή στη μαρίνα Καλλιθέας

Χαμός.. - Νέο κρούσμα ρευματοκλοπής στη μαρίνα - Γιατρός αυτή τη φορά ο σκαφάτος...

"Πλήρωνω τόσα χρόνια για ελλιμενισμό και ρεύμα" - Τι απαντά ο σκαφούχος που μηνύθηκε από τον δήμο για ρευματοκλοπή

Μαρτυρία-αποκάλυψη σκαφούχου: "Πληρώνω τέλη ελλιμενισμού σε ναυταθλητικό όμιλο"

Τελευταίες ειδήσεις