Μαρτυρία-αποκάλυψη σκαφούχου: "Πληρώνω τέλη ελλιμενισμού σε ναυταθλητικό όμιλο"

Μαρτυρία-αποκάλυψη σκαφούχου: "Πληρώνω τέλη ελλιμενισμού σε ναυταθλητικό όμιλο"
15 Μαρ
2016

Η ομολογία σκαφούχου ότι πλήρωνε (άγνωστο πόσα χρήματα και για πόσο καιρό) τέλη ελλιμενισμού στον ναυταθλητικό όμιλο που είναι μέλος ανατρέπει όλους τους ισχυρισμούς ότι οι όμιλοι δεν εισέπρατταν τα λιμενιάτικα από τη μαρίνα της Καλλιθέας.

Τα έγγραφο που παρουσιάζουμε σήμερα είναι πρακτικό συνεδρίασης του φορέα διαχείρισης της μαρίνας (Ο.Π.Α.Α.) και είναι δημοσιευμένο στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Μάλιστα ο σκαφούχος ήταν παρών στην συνεδρίαση.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Στη συνεδρίαση αυτή ο σκαφούχος αιτήθηκε να απαλλαχθεί από την καταβολή τελών για όσο χρονικό διάστημα το σκάφος του βρισκόταν στο χερσαίο τμήμα της μαρίνας... επειδή όπως ανέφερε πλήρωνε ήδη τέλη ελλιμενισμού στον Ναυταθλητικό Όμιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας.

Στη συνέχεια όπως ισχυρίσθηκε το σκάφος του έγινε στόχος διάρρηξης από την οποία ζημιώθηκε και ζήτησε να αποζημιωθεί για το χρηματικό ποσό των 295 ευρώ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού απέρριψε το αίτημα για απαλλαγή καταβολής τελών χερσαίου χώρου ενώ για το αίτημα αποζημίωσης του από την διάρρηξη αποφάσισε το ποσό των 295 να του καταβληθεί σε 6 μηνιαίες δόσεις.

Οι αντιφάσεις της μήνυσης κατά του δήμου Καλλιθέας
Είναι γνωστό ότι ο Πρόεδρος του ΝΟΤΚ, κ. Παντελής Παυλίδης έχει καταθέσει μήνυση κατά του Προέδρου του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης, κ. Ευσταθίου. Στη μήνυση αυτή κ. Παυλίδης ζητά την ποινική δίωξη του κ. Ευσταθίου για εκβίαση και καταπίεση σε βάρος των μελών του ΝΟΤΚ, διότι – όπως ισχυρίζεται  κ. Παυλίδης – ο δήμος Καλλιθέας παρανόμως ζητά από τους σκαφούχους-μέλη του ομίλου του να συνάψουν συμβάσεις ελλιμενισμού και να πληρώνουν τέλη ελλιμενισμού στον δήμο Καλλιθέας.

Στη μήνυση αναφέρεται ότι η μαρίνα και οι λοιπές εγκαταστάσεις είναι δημόσιος χώρος και ως εκ τούτου ο δήμος Καλλιθέας δεν έχει δικαίωμα να ζητά από τους χρήστες του χώρου να πληρώνουν για τις υπηρεσίες πχ. ελλιμενισμό, παροχή ρεύματος, υδροδότηση, κ.α. Όμως την ίδια στιγμή που – σύμφωνα με την μήνυση του κ. Παυλίδη  - ο δήμος Καλλιθέας δεν δικαιούται, ο ΝΟΤΚ εισπράττει κανονικά τέλη ελλιμενισμού...

Τέλος, ενώ στη μήνυση του ο ΝΟΤΚ δεν αναγνωρίζει την νόμιμη παρουσία του δήμου Καλλιθέας στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, σύμφωνα με άλλα έγγραφα ο ΝΟΤΚ είναι αυτός που ζητά από τον δήμο Καλλιθέας συγκεκριμένες άδειες χρήσης των χώρων της μαρίνας...

 

Τελευταίες ειδήσεις