Άστραψε! - 12 μήνες φυλακή σε σκαφάτο ύστερα από μήνυση του δήμου Καλλιθέας για ρευματοκλοπή στη μαρίνα Καλλιθέας

Ο δράστης της ρευματοκλοπής, ιδιοκτήτης του πολυτελούς σκάφους αναψυχής που φαίνεται στο βάθος, εκεί που καταλήγει το καλώδιο με το οποίο γινόταν η ρευματοκλοπή Ο δράστης της ρευματοκλοπής, ιδιοκτήτης του πολυτελούς σκάφους αναψυχής που φαίνεται στο βάθος, εκεί που καταλήγει το καλώδιο με το οποίο γινόταν η ρευματοκλοπή
14 Φεβ
2019

Η Ελληνική Δικαιοσύνη άνοιξε τον ασκό του σκανδάλου στην αμαρτωλή μαρίνα της Καλλιθέας

Βαρύς έπεσε σήμερα το μεσημέρι ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για υπόθεση ρευματοκλοπής στη μαρίνα της Καλλιθέας. Πρόκειται για μια ακόμα απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης που δικαιώνει απόλυτα τις ενέργειες της νέας διοίκησης του δήμου Καλλιθέας για την τάξη και την νομιμότητα στην μαρίνα.

Η ποινική δίωξη σε βάρος του σκαφούχου ασκήθηκε έπειτα από μήνυση την οποία κατέθεσε ο δήμος Καλλιθέας με κύριο μάρτυρα κατηγορίας τον Πρόεδρο του Οργανισμού της μαρίνας, Κωνσταντίνο Ευσταθίου.

Ο δράστης της ρευματοκλοπής,ιδιοκτήτης ενός πολυτελούς σκάφους αναψυχής ο οποίος ελλιμένιζε στην μαρίνα Καλλιθέας επί σειρά ετών χωρίς ποτέ να πληρώσει τέλη ελλιμενισμού στον δήμο Καλλιθέας, ενώ παρείχε ηλεκτρικό ρεύμα στο σκάφος του με αυτοσχέδια πατέντα.Όπως συνέβαινε με εκατοντάδες ακόμα σκαφάτους, μέχρι που άλλαξαν τα πράγματα στη μαρίνα Καλλιθέας το 2014 και οι υποθέσεις τους άρχισαν να παραπέμπονται στις αίθουσες των δικαστηρίων. 

του Μάνου Μεϊμαράκη

Ο δράστης της ρευματοκλοπής ούτε σήμερα παρέστη στην δίκη του, ενώ το δικαστήριο είχε ήδη αναβληθεί δύο φορές από το 2016.

Ειδικότερα, συνελήφθη επ' αυτοφόρω για ρευματοκλοπή στις αρχές του 2016 από την Λιμενική Αστυνομία σε μια νυχτερινή αιφνιδιαστική επιχείρηση στη μαρίνα Καλλιθέας, ύστερα από αίτημα συνδρομής του δήμου Καλλιθέας προς το Λιμενικό για τον εντοπισμό κρουσμάτων ρευματοκλοπής.

Με μια μπαλαντέζα αρκετών μέτρων τροφοδοτούσε το σκάφος του με ηλεκτρικό ρεύμα και για να μη γίνεται αντιληπτός έριχνε το καλώδιο μέσα στο νερό.

Η σύλληψη
Το βράδυ της σύλληψης του από το Λιμενικό, ισχυρίσθηκε ότι ήταν ασθενής και γι' αυτό τον λόγο δεν κρατήθηκε προκειμένου να δικασθεί την επομένη ημέρα.
Όταν ορίστηκε η πρώτη δικάσιμος για την υπόθεση του δεν εμφανίσθηκε στο δικαστήριο, η δίκη αναβλήθηκε όπως αναβλήθηκε και την δεύτερη φορά.
Σήμερα το μεσημέρι όμως Πρόεδρος και Εισαγγελέας έκριναν ότι δεν χωρά τρίτη αναβολή και του επέβαλαν ποινή 12 μηνών φυλάκισης με αναστολή για ρευματοκλοπή. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκκρεμούν κι άλλες δίκες σε βάρος σκαφούχων για υποθέσεις ρευματοκλοπής από τη μαρίνα της Καλλιθέας. 

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δε παρόλο που εξακολουθεί να ελλιμενίζει το σκάφος του στη μαρίνα της Καλλιθέας αρνείται ακόμα πεισματικά να πληρώνει τέλη ελλιμενισμού στον δήμο Καλλιθέας. Μάλιστα, το σκάφος του δεν είναι κατά καμία έννοια ναυταθλητικό, πρόκειται για ένα μηχανοκίνητο σκάφος αναψυχής, με τρεις καμπίνες, για την εποχή του ένα από τα πιό ακριβά σκάφη στη μαρίνα Καλλιθέας.

Δικαίωση
Υπενθυμίζεται ότι από την εκτεταμένη ρευματοκλοπή στη μαρίνα Καλλιθέας από εκατοντάδες σκαφάτους οι οποίοι δρούσαν ανεξέλεγκτοι από το 2009, δημιουργήθηκε ένας λογαριασμός ύψους 1,2 εκατ. ευρώ. Λογαριασμός ο οποίος βαραίνει τον δήμο Καλλιθέας και τον οποίο ουδέποτε αποκάλυψε η προηγούμενη διοίκηση του δήμου. Κι έσκασε σαν βόμβα στα χέρια του νέου δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του το 2014. 

Σε ότι αφορά τα έσοδα, από τον ελλιμενισμό των σκαφών ήδη στο ταμείο του δήμου με σειρά ενεργειών της νέας διοίκησης, από το 2014 ρέουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως. Ειδικά σε ότι αφορά το 2018, τα έσοδα αυτά ανέρχονται σε 326.624,55 ευρώ με τα περίπου 250.000 να προέρχονται από τον ελλιμενισμό των σκαφών.

efsta8iou-d-s
Ο Πρόεδρος του φορέα διαχείρισης της μαρίνας Καλλιθέας, Κώστας Ευσταθίου. Στο βάθος ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος

Ευσταθίου: "Η Δικαιοσύνη μίλησε"
Σχολιάζοντας την σημερινή δικαστική απόφαση ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης (φορέας διαχείρισης της μαρίνας Καλλιθέας), Κωνσταντίνος Ευσταθίου, δήλωσε ότι: "Ως διοίκηση του δήμου Καλλιθέας αισθανόμαστε δικαιωμένοι και από την απόφαση αυτή της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Η Δικαιοσύνη μίλησε. Ο αγώνας του δήμου Καλλιθέας και του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου, προσωπικά για την τάξη και την νομιμότητα στη μαρίνα, δικαιώνεται για αλλη μια φορα πανηγυρικά".

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Εισαγγελίας Αθηνών για το γεγονός ότι επί σειρά ετών ο δήμος Καλλιθέας δεν εισέπραττε τα τέλη ελλιμενισμού από την μαρίνα Καλλιθέας. 

 

Τελευταίες ειδήσεις