Ο Κάρναβος φρέναρε κατάσχεση λογαριασμού του δήμου από τον κολλητό του Ασκούνη

Ο Κάρναβος φρέναρε κατάσχεση λογαριασμού του δήμου από τον κολλητό του Ασκούνη
09 Απρ
2019

Μια άκρως αποκαλυπτική δικαστική απόφαση για την υπόθεση του λόφου Σικελίας φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το kallitheaonline.gr .
Είναι η δικαστική απόφαση με την οποία ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, κατάφερε να ακυρώσει κατάσχεση λογαριασμού του δήμου Καλλιθέας, από τον γνωστό για την υπόθεση της μαρίνας Καλλιθέας, πρώην Πρόεδρο του ΝΟΤΚ, Παντελή Παυλίδη.

Ο επί σειρά ετών επιστήθιος φίλος του πρώην δημάρχου Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη δεν είναι η πρώτη φορά που πρωταγωνισθεί σε υπόθεση της Καλλιθέας με πολλά μηδενικά, καθώς για πολλά χρόνια απολάμβανε την σκανδαλώδη εύνοια του πρώην δημάρχου να αλωνίζει στην Καλλιθέα. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που για χρόνια “απαλλοτρίωνε” ανενόχλητος εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα τέλη ελλιμενισμού στη μαρίνα της Καλλιθέας.

Η “απαλλοτρίωση”
Πριν από μερικά χρόνια ο επιχειρηματίας Παντελής Παυλίδης εμφανίσθηκε ως ιδιοκτήτης οικοπέδου στον λόφο Σικελίας στην Καλλιθέα. Το οικόπεδο αυτό απαλλοτρίωσε αναγκαστικά ο δήμος Καλλιθέας καταβάλλοντας το 2012 στον Π.Παυλίδη και την αδελφή του, αποζημίωση ύψους 2.269.238 ευρώ (1.875.150 ευρώ για κεφάλαιο αποζημίωσης και 394.088 ευρώ για τόκους). Ο Παντελής Παυλίδης και η αδελφή του εισέπραξαν τα ανωτέρω ποσά χωρίς να προβάλλουν ποτέ καμία επιφύλαξη ή αντίρρηση.


askounis pavlidis mazi

Το πρώτο καμπανάκι
Δύο χρόνια μετά, στις 23 Ιουλίου του 2014 φθάνει στον δήμο Καλλιθέας έγγραφο από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με το οποίο καλείται ο δήμος Καλλιθέας να μεριμνήσει ώστε ο Παντελής Παυλίδης να επιστρέψει στον δήμο Καλλιθέας πόσο 662.692 ευρώ συν τόκους, διότι από την διασταύρωση στοιχείων που έκανε το υπουργείο βρήκε ότι για ένα μεγάλο μέρος του οικοπέδου ο Π. Παυλίδης είχε ήδη αποζημιωθεί από ιδιώτες με μεταφορά συντελεστή δόμησης. Το έγγραφο αυτό κοινοποιήθηκε από το υπουργείο και στον κ.Παυλίδη.

Ο τότε δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, άγνωστο γιατί δεν ενημέρωσε ποτέ το δημοτικό συμβούλιο, δεν προέβη σε απολύτως καμία ενέργεια, όπως δεν ενημέρωσε κανέναν και για ένα ακόμα έγγραφο του Πράσινου Ταμείου για την ίδια υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 30 Ιανουαρίου 2013 ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας, Κ. Ασκούνης είχε ήδη αναγγείλει στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το γεγονός ο Παντελής Παυλίδης αποζημιώθηκε. Αλλά όταν ειδοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2014 από το υπουργείο ότι ο Π. Παυλίδης πρέπει να επιστρέψει 1 εκατομύριο ευρώ δεν κουνήθηκε φύλλο.

Με αποτέλεσμα, λίγο μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαϊου του 2014 ο κ. Παυλίδης να εμφανισθεί διεκδικώντας ακόμα 360.000 ευρώ, ενώ όφειλε να επιστρέψει περίπου 1 εκατομύριο ευρώ...

Η κατάσχεση
Την 1η Σεπτεμβρίου 2014 αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος. Την αμέσως επόμενη ημέρα στις 2 Σεπτεμβρίου 2014, “σκάει” στα χέρια του νέου δημάρχου Καλλιθέας διαταγή πληρωμής από τον Παντελή Παυλίδη προς τον δήμο Καλλιθέας για ποσό περίπου 360.000 ευρώ ως υπόλοιπο αποζημίωσης συν τόκους και στις 9 Σεπτεμβρίου 2014 ο Παυλίδης προβαίνει σε κατάσχεση λογαριασμού του δήμου Καλλιθέας στην Εθνική Τράπεζα.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2014 ο νεός δήμαρχος Καλλιθέας χωρίς να χάσει χρόνο καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα και ασκεί ανακοπή της κατάσχεσης με το Μονομελές Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να ορίζει δικάσιμο για τις 27 Φεβρουαρίου 2018.

Μάλιστα, ο νεός δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος κρίνοντας σκόπιμο ότι η παρουσία του θα διαφυλάξει το συμφέρον του δήμου, εμφανίζεται και καταθέτει ο ίδιος στο δικαστήριο. Σε αυτή τη δίκη ο δήμαρχος Καλλιθέας υποστήριξε ότι ο Π.Παυλίδης έχει ήδη αποζημιωθεί από το 2012 και για το κεφάλαιο και για τους τόκους, με γραμμάτια στο Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων από τον Δεκέμβριο του 2012.

Επιπλέον, ο κ. Κάρναβος υποστήριξε ότι η κατάσχεση λογαριασμού του δήμου θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του δήμου Καλλιθέας.

Η απόφαση
Στις 27 Φεβρουαρίου 2018, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ορθό και βάσιμο τον ισχυρισμό του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου ότι ο επιχειρηματίας Παντελής Παυλίδης έχει αποζημιωθεί για την αναγκαστική απαλλοτρίωση – συνεπώς δεν δικαιούται επιπλέον χρήματα. Στη συνέχεια το δικαστήριο ακύρωσε και την αναγκαστική εκτέλεση της κατάσχεσης και την κατάσχεση του λογαριασμού του δήμου Καλλιθέας στην Εθνική Τράπεζα που είχε επιβάλει ο Παυλίδης.

Η απόφαση αυτή καθαρογράφηκε και δόθηκε στην δημοσιότητα μόλις προ ημερών, την Δευτέρα 1η Απριλίου 2019. Μάλιστα, στην απόφαση του το δικαστήριο αναφέρει ότι ο Παντελής Παυλίδης υπολόγισε μόνος του το δήθεν οφειλόμενο πόσο σε αυτόν από τον δήμο Καλλιθέας, προσθέτοντας τόκους επί τόκων.

Γνώριζαν όλοι
Αξίζει να σημειωθεί ότι το δημοτικό συμβούλιο του 2012 γνώριζε ότι ο Παντελής Παυλίδης έχει ήδη αρχίσει να αποζημιώνεται απο ιδιώτες με μεταφορά συντελεστή δόμησης για μεγάλο μέρος του οικοπέδου πριν εισπράξει στη συνέχεια ολόκληρη την αποζημίωση σε μετρητά 2.269.238 ευρώ.

Όμως, οι περιπέτειες του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου δεν τελειώνουν εδώ. Το Πράσινο Ταμείο εξαιτίας μιας πολύ σοβαρής παράλειψης της προηγούμενης διοίκησης, προειδοποιεί την σημερινή διοίκηση του δήμου ότι θα προχωρήσει σε ανάκληση του συνολικού ποσού της χρηματοδότησης, δηλαδή 2.269.238 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο του Πράσινου Ταμείου, από τον φάκελο της υπόθεσης στο Πράσινο Ταμείο λείπουν σημαντικά έγγραφα όπως και αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας του 2012, ενώ ο Π. Παυλίδης, σύμφωνα με το Πράσινο Ταμείο, κρατά ακόμα τίτλους ιδιοκτησίας και δεν έχει ακυρώσει τους τίτλους για τους οποίους έχει αποζημιωθεί.

Για αυτούς τους λόγους το Πράσινο Ταμείο προσανατολίζεται στην κατεύθυνση να ζητήσει να του επιστραφεί ποσό 2.269.238 ευρώ, από το ταμείο του δήμου Καλλιθέας.

Η Μαργαρίτη
Ακόμα, ο δήμος Καλλιθέας το 2012 με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου πλήρωσε στον Παυλίδη επιπλέον ποσό 216.000 ευρώ για λογαριασμό των παρόδιων ιδιοκτητών (όταν ένα ακίνητο απαλλοτριώνεται, αποζημίωση στον ιδιοκτήτη του ακινήτου πληρώνει και ο δήμος αλλά και γειτονικοί ιδιοκτήτες). Αυτά τα 216.000 που πλήρωσε ο δήμος Καλλιθέας στον Π. Παυλίδη για λογαριασμό των άλλων ιδιοκτητών, ο δήμος όφειλε να τα εισπράξει από αυτούς, ωστόσο μέχρι το 2014 δεν είχαν εισπραχθεί. Έκτοτε άλλος ιδιοκτήτης έχει μεταναστεύσει στο εξωτερικό, άλλος έχει αποβιώσει, άλλοι είναι ανγώστου διαμονής, και μόνο ένας έχει επιστρέψει ένα ποσό πίσω στον δήμο. Οι πρώτες ενέργειες είσπραξης τους έγιναν από το 2014 και έπειτα με τη νέα διοίκηση του δήμου.

Τέλος, όπως έχει προαναγγείλει η επικεφαλής της αξωματικής αντιπολίτευσης του δήμου Καλλιθέας, Βάσω Μαργαρίτη, για την υπόθεση θα ζητήσει την συνδρομή της Δικαιοσύνης προκειμένου να αναζητήσει ποινικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου, ενώ στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας, ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος κατηγόρησε ανοιχτά στελέχη της παράταξης του Κ.Ασκούνη ότι παρά το γεγονός ότι αποφεύγουν τις δημόσιες εμφανίσεις με τον Π. Παυλίδη εξακολουθούν να συναγελάζονται μαζί του. 

Μάνος Μεϊμαράκης

apofash katasxesh 01

apofash katasxesh 02

apofash katasxesh 03

fek prasino tameio

Τελευταίες ειδήσεις