15.000 ευρώ έκαναν φτερά χριστουγεννιάτικα από το παγκάρι του δημοτικού νεκροταφείου

15.000 ευρώ έκαναν φτερά χριστουγεννιάτικα από το παγκάρι του δημοτικού νεκροταφείου
14 Ιαν
2015

Άκουσαν οι αθεόβοφοι ότι στο παγκάρι τις ημέρες που δεν θα λειτουργούσε ο Ιερός Ναός του Δημοτικού Νεκροταφείου Καλλιθέας θα φυλάσσονταν 15.000 ευρώ και συνέλαβαν το μέγα σχέδιο να μπουκάρουν Χριστουγεννιάτικα και να τα βουτήξουν.

Όμως... το χριστεπώνυμο πλήρωμα σε αγαστή συνεργασία με τον Ύψιστο και με εντελώς χριστουγεννιάτικο πνεύμα, τους είχαν ήδη σκαρώσει μια φάρσα που θα την θυμούνται για καιρό, ενώ στο κατόπι των πιό ηλίθιων διαρρηκτών ever βρίσκεται και η Αστυνομία, γιατί πίσω τους άφησαν και ίχνη...

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης
Φωτο: αρχείου STAR

Η υπόθεση ήρθε στο φως στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας κατά την οποία η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ, κ. Βάσω Μαργαρίτη ζήτησε να ενημερωθεί το σώμα για την διάρρηξη στο Ι.Ν. του δημοτικού κοιμητηρίου Καλλιθέας.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Μπαρμπάκος οι δράστες έδρασαν κατόπιν σχεδίου. Αναλυτικότερα, εισήλθαν στο εσωτερικό του Ναού από την πίσω πλευρά όπου δεν υπάρχουν κάμερες, κόβοντας το σιδερένιο κάγκελο και σπάζοντας το τζάμι.

Ο κ. Αντιδήμαρχος άφησε ξακάθαρα να εννοηθεί ότι οι δράστες είχαν κάποιου είδους πληροφόρηση, ότι δηλαδή γνώριζαν με κάποιο τρόπο ότι στο παγκάρι του Ναού θα φυλάγονταν τόσα χρήματα. Γνώριζαν δηλαδή όχι μόνο ότι τα χρήματα είχαν καταμετρηθεί και τοποθετήθηκαν σε ειδικά σακούλια, αλλά και από ποιά πλευρά του Ναού θα επιχειρήσουν την διάρρηξη, χωρίς να εκτεθούν στις κάμερες ασφαλείας.

Προφανώς, οι δράστες θα περίμεναν ότι τα 15.000 ευρώ θα τα έβρισκαν σε δεσμίδες των 20, 50 ή και των 100 ευρώ. Μεγάλο το ποσό, λίγο η φαντασία τους που μπορεί να οργίαζε ότι θα κάνουν χαρούμενη χρυσή πρωτοχρονιά, και κάπου εδώ αρχίζει η πλάκα!

Αψήφησαν το σκηνικό του Θανάτου με τους τάφους περιμετρικά του Ναού και τους ανατριχιαστικούς ήχους οστών που έτριζαν γύρω τους και μη νιώθωντας στην πλάτη τους την υγρασία της νύχτας και σκιώδεις μορφές που μπορεί να τους παρακολουθούσαν, μπήκαν μέσα αλλά... αντί για δεσμίδες χαρτονομισμάτων τους περίμεναν αρκετά σακούλια με δεκάλεπτα και εικοσάλεπτα τα οποία έπρεπε να βγάλουν από το παράθυρο.

Νίλα
Μπρος στην λαχτάρα τους να πιάσουν το πρωτοχρονιάτικο "λαχείο", είχαν παραλείψει ότι η οικονομική κρίση έχει μειώσει κατά πολύ το υστέρημα του χριστεπώνυμου πλήθους, και ως εκ τούτου μειώθηκαν δραματικά και οι εισφορές των πιστών στο παγκάρι του Ναού.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ένας από τους δράστες ήταν μέσα στο Ναό και έδινε έξω στον ή στους συνεργούς του τα σακούλια με τα χρήματα από το παράθυρο που πριν είχαν διαρρήξει. Όμως ένα-δυό από τα σακούλια έσπασαν με αποτέλεσμα να χυθούν στο δάπεδο... εκατοντάδες πεντάλεπτα, δεκάλεπτα και εικοσάλεπτα, κάνοντας την ζωή των δραστών κυριολεκτικά πολύ δύσκολη. Τι μπορεί να ξεστόμισαν μπροστά σε αυτό το πάθημα μπορεί κανείς πολύ εύκολα να φαντασθεί. Φυσικά μπροστά στον κίνδυνο να καθυστερήσουν πέφτοντας στα γόνατα μαζεύοντας τα, να γίνονταν αντιληπτοί τα άφησαν. 

Πάντως, η λεία τους, μείον αυτά που σκορπίστηκαν κάτω, αγγίζει περίπου τις 15.000 ευρώ. Ποσό διότι ευκαταφρόνητο, αλλά παραμένει μυστήριο πως θα τα ξοδέψουν! Όπως όλα δείχνουν θα τους πάρει καιρό να τα κανταλώσουν τόσες εκατοντάδες ίσως και χιίάδες πεντάλεπτα, δεκάλεπτα και εικοσάλεπτα.

Σε ότι αφορά τώρα το αστυνομικό μέρος, αμέσως μόλις οι ιερείς του Ναού αντιλήφθηκαν την κλοπή ειδοποίησαν την Αστυνομία, η οποία ενδεχομένως βρίσκεται στα ίχνη τους μιας και άφησαν πίσω τους έντονα σημάδια που καθιστά εύκολο τον εντοπισμό τους.

 

Τελευταίες ειδήσεις