Η Μαργαρίτη στέλνει στον Εισαγγελέα την υπόθεση της παιδικής χαράς των 2,5 εκατ. ευρώ

[IMAGE:kallitheaonline.gr] [IMAGE:kallitheaonline.gr]
21 Μαρ
2019

Ντόμινο εξελίξεων στην υπόθεση του λόφου Σικελίας αναμένεται να προκαλέσει η παρέμβαση της επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου Καλλιθέας, Βάσως Μαργαρίτη στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 20 Μαρτίου.

Εντός των ημερών όπως δήλωσε στο kallitheaonline η κ. Μαργαρίτη θα μεταβεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα στον οποίο θα παραδώσει πλήρη φάκελλο με στοιχεία τα οποία έχει συλλέξει, ζητώντας από την Ελληνική Δικαιοσύνη την διερεύνηση ποινικών ευθυνών.

Η κ. Μαργαρίτη υπενθύμισε ότι ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του οικοπέδου στον λόφο Σικελίας προέβη σε σειρά νομικών ενεργειών εναντίον της ήδη από τα τέλη του 2018 προκειμένου, όπως άφησε να εννοηθεί, να την φιμώσει.

Λείπουν σελίδες
Σε σειρά απαντήσεων από υπηρεσιακούς παράγοντες επί ερωτημάτων της για την υπόθεση, η κ. Μαργαρίτη δηλώνει ότι δεν πείσθηκε από τις εξηγήσεις τους, υπογραμμίζοντας ότι η Νομική Υπηρεσία του δήμου δεν της χορηγεί όλα τα έγγραφα που ζητά καθώς και από όσα της χορηγούνται λείπουν σελίδες...

Αξίζει να τονισθεί ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου Καλλιθέας παρέστησαν στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καθ' υπόδειξη του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου, προκειμένου με τις ειδικές τους γνώσεις να διαφωτίσουν το δημοτικό συμβούλιο.


Δείτε επίσης:
Παιδική χαρά αξίας 2 εκατομυρίων ευρώ – Μόνο στην Καλλιθέα συμβαίνουν αυτά


Ανείσπρακτα
Παράλληλα, η κ. Βάσω Μαργαρίτη ανέδειξε μια ακόμα πτυχή της υπόθεσης, σύμφωνα με την οποία επίσης ένα σημαντικό ποσό ομοίως δεν έχει εισπραχθεί εξ ολοκλήρου από ιδιοκτήτες όμορων οικιών στο οικόπεδο που αργότερα έγινε παιδική χαρά.

 Η κ. Μαργαρίτη επέμεινε ότι τον υψηλό συντελεστή δόμησης για το επίμαχο οικόπεδο προκειμένου να αποζημιωθεί με πάρα πολλά χρήματα ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης, τον έδωσε ο δήμος Καλλιθέας, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου, αλλά και δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, τον Ιανουάριο επισκέφθηκε τον αρμόδιο διευθυντή του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο οποίος της δήλωσε ότι το επίμαχο οικόπερο ήταν εκτός σχεδίου πόλης.

"Διαφωνούσα"
Η κ. Μαργαρίτη τόνισε επίσης ότι σε πολλά ζητήματα διαφωνούσε με την προηγούμενη διοίκηση του δήμου Καλλιθεας κι ότι οι αντιρρήσεις της είχαν καταγραφεί για αυτά τα ζητήματα, αλλά τα πρακτικά της Εκτελεστικής Επιτροπής του δήμου από εκείνη την περίοδο έχουν χαθεί. Σε αυτά τα πρακτικά, υποστήριξε η κ. Μαργαρίτη, είχαν καταγραφεί και οι αντιρρήσεις της και για την υπόθεση του οικοπέδου στο λόφο Σικελίας.

Όπως ανέφερε η κ. Μαργαρίτη ο ιδιώτης αποζημιώθηκε τον Δεκέμβριο του 2012, ενώ το υπουργείο ανακάλυψε μόλις τον Ιανουάριο του 2013 ότι έχει αποζημιωθεί εις διπλούν.

Η κ. Μαργαρίτη επίσης, διαμαρτυρήθηκε έντονα για το γεγονός ότι δεν της κοινοποιήθηκε ποτέ ως αντιδήμαρχος Οικονομικών το έγγραφο με το οποίο το ΥΠΕΚΑ από τον Ιούλιο του 2014 καλεί το Πράσινο Ταμείο και τον δήμο Καλλιθέας να διεκδικήσει από τον ιδιώτη ποσό περίπου 600.000 ευρώ πλέον τόκων,  καθώς ήδη είχε αποζημιωθεί διπλά. 


Παρακολουθήστε αποσπάσματα από την ομιλία της κ. Μαργαρίτη


Μάνος Μεϊμαράκης

Τελευταίες ειδήσεις