Κάρναβος: Συνεχίζουμε για το 2019-2023 με διαφάνεια & επενδύσεις σε όλη την Καλλιθέα

[IMAGE:kallitheaonline.gr] [IMAGE:kallitheaonline.gr]
07 Απρ
2019

Πρώτη προτεραιότητα της νέας διοίκησης του δήμου Καλλιθέας από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της ήταν η οικονομική εξυγίανση και η διαφάνεια. Σήμερα σχεδόν πέντε χρόνια μετά, αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένη για την οικονομική της πολιτική. 

Η νέα διοίκηση του δήμου την 1η Σεπτεμβρίου 2014 παρέλαβε ταμείο 2,6 εκατομύρια. Σήμερα με πληρωμή και του κεφαλαίου των δανείων, το ταμείο του δήμου Καλλιθέας έφτασε στα 7,9 εκατομύρια, δικαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την οικονομική πολιτική της.

Ταυτόχρονα, ο δήμος Καλλιθέας την περίοδο 2014-2019 διεκδίκησε δυναμικά και εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις ύψους 10,2 εκατομυρίων ευρώ από ΕΣΠΑ, Περιφέρεια, ΠΔΕ, Πράσινο Ταμείο, κ.α.

Από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έγιναν την περίοδο 2014-2019 ήταν στον τομέα της Καθαριότητας. Στην Καθαριότητα του δήμου Καλλιθέας η νέα διοίκηση προχώρησε στην μεγαλύτερη επένδυση σε εξοπλισμό τα τελευταία 20 χρόνια. Ο νέος στόλος Καθαριότητας αποτελείται πλέον από 30 νέα απορριματοφόρα.

Ειδικότερα σε ότι αφορά την ανακύκλωση ο δήμος Καλλιθέας εκμεταλλευόμενος σύγχρονες μεθόδους ανακύκλωσης κλαδιών εξοικονομεί 150.000 ευρώ ετησίως, όπως επίσης και από την ανακύκλωση μπάζων σε χαλίκι 3Α ο δήμος Καλλιθέας (από τους πρώτους δήμους που το εφάρμοσαν στην Ελλάδα) εξοικονόμησε 44.712 ευρώ μόνο κατά τους πρώτους μήνες λειτουργίας.

Πρώτη φορά έσοδα από τη μαρίνα
Η νέα διοίκηση του δήμου Καλλιθέας επιμένοντας δυναμικά στην εφαρμογή των νόμων στην μαρίνα της Καλλιθέας εισπράττει ήδη τέλη ελλιμενισμού, με τα έσοδα αγγίζουν ποσό της τάξης των 350.000 ευρώ.

Η θεαματική αύξηση της απορρόφησης προγραμμάτων ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς (από 69.000 ευρώ που ήταν το 2013) έφτασε το 1,3 εκατομύρια ευρώ το 2018, παρέχοντας την δυνατότητα στον δήμο Καλλιθέας να απαλλάξει από τροφεία για παιδικούς σταθμούς 630 οικογένειες στην Καλλιθέα, να εξοπλίσει αλλά και να στελεχώσει τους παιδικούς σταθμούς με παιδιάτρους, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λετουργούς και καθηγητές Αγγλικών.

Ταυτόχρονα, αναπλάθονται όλες οι σχολικές αυλές στην Καλλιθέα και συντηρούνται όλες οι σχολικές εγκαταστάσεις με προϋπολογισμό περίπου 1,5 εκατομυρίου ευρώ, ανακαινίσθηκαν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην Καλλιθέα, ενώ δημιουργήθηκαν και 4 πάρκα γυμναστικής για όλη την οικογένεια.

Βιολογικός καθαρισμός παιδικών χαρών
Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα διοίκηση του δήμου Καλλιθέας προχώρησε σε ανάπλαση 15 από τις 23 παιδικές χαρές οι οποίες πλέον είναι όλες πιστοποιημένες και καθαρίζονται βιολογικά.

Ταυτόχρονα, ο δήμος Καλλιθέας κατάφερε να προβεί σε γενναίες μειώσεις δημοτικών τελών, 75% έκπτωση σε πολύτεκνες οικογένειες, αμεα και ευπαθείς ομάδες, ενώ διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων μειωμένου συντελεστή, -7% για τα νοικοκυριά και -4% για επαγγελματίες.

Βράβευση από την ΕΕ
Συνολικά, για την οικονομική πολιτική της νέας διοίκησης του δήμου, ο δήμος Καλλιθέας έχει αποσπάσει Ευρωπαϊκό Βραβείο Χρηστής Διακυβέρνσης από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Με ένα πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και την Περιφέρεια Αττικής ένας νέος θεσμός ιδρύεται στην Καλλιθέα, το Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων, καθώς ήδη υλοποιείται ολοκληρωμένο πρόγραμμα του δήμου Καλλιθέας που υποστηρίζει τη στέγαση, την εύρεση εργασίας, την κοινωνική επανένταξη και την ψυχολογική υπστήριξη των αστέγων.

Νέοι χώροι πρασίνου
Με δύο έργα προϋπολογισμού 400.000 ευρώ γίνεται ψηφιακή καταγραφή πρασίνου στην πόλη και διαμορφώνεται στο πρώτο εξάμηνο του 2019 η παραποτάμια ζώνης του Ιλισσού, από Σιβιτανίδου έως την την Αγίων Πάντων, καθώς άνοιξαν και λειτουργούν πέντε νέοι χώροι πρασίνου (Κρέμου και Παναγή Τσαλδάρη, Αγίας Ελεούσης και Λυκούργου, Αχιλλέως και Πλάτωνος, Κέκρωπος και Ηλέκτρας, Κέκρωπος και Αϊδινίου).

Ασφάλεια
Η πολιτική της ορθολογικής διαχείρισης πόρων και περικοπής σε αρκετές περιπτώσεις αδικαιολόγητα υπέρβαρων δαπανών, επέτρεψε στον δήμο Καλλιθέας να προβεί και στην αγορά τριών περιπολικών τα οποία θα παραχωρηθούν ως δωρεά στην Ελληνική Αστυνομία για την ενίσχυση του αστυνομικού έργου στην περιοχή της Καλλιθέας.

Επικουρικά στο έργο της Αστυνομίας θα λειτουργήσει και το μεγάλο έργο “έξυπνου” φωτισμού σύγχρονης τεχνολογίας σε όλη την Καλλιθέα, ήδη υλοποιείται στον πεζόδρομο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστρίας. Από το έργο αυτό θα φωτισθεί σημαντικά η πόλη βοηθώντας στην εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, αλλά και θα διευκολυνθεί η αστυνομική δραστηριότητα. Ταυτόχρονα ο δήμος Καλλιθέας εξοικονομεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τις δαπάνες ηλεκτρικού ρεύματος.

Η τετραετία 2019-2023
Με τον ίδιο τρόπο (χρηστή διαχείριση & διαφάνεια) θα συνεχισθεί και η τετραετία 2019-2023 για την Καλλιθέα.

Η νέα διοίκηση του δήμου της Καλλιθέας έχει σχεδιάσει προγράμματα δεκάδων εκατομυρίων ευρώ για την Οικονομία και νέες θέσεις εγασίας, προβλέποντας ενίσχυση με 4 εκατομύρια ευρώ τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 3,5 εκατομύρια ευρώ για επενδύσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 1,6 εκατομύρια ευρώ την δημιουργία νέων επιχειρήσεων, και 2,8 εκατομύρια ευρώ για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και προσαρμοστικότητας του ανθρώπινου δυναμικού.

Για το περιβάλλον έχει προβλεφθεί πρόγραμμα 5,9 εκατομυρίων ευρώ για την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης δημοσίων κτιρίων, 2,7 εκατ. ευρώ για προστασία της βιοποικιλότητας και του φυσικού περιβάλλοντος, και 3,5 εκατομύρια ευρώ για ποδηλατοδρόμους και μονοπάτια στην πόλη.

Τελευταίες ειδήσεις