Χαροπαλεύει ο Λασκαρίδης - Να παρέμβει Εισαγγελέας - Το σάπιο κάγκελο στην Δημοτική Βιβλιοθήκη που τον έριξε στο κενό

Χαροπαλεύει ο Λασκαρίδης - Να παρέμβει Εισαγγελέας - Το σάπιο κάγκελο στην Δημοτική Βιβλιοθήκη που τον έριξε στο κενό
28 Απρ
2023

Τα νέα δεν είναι καλά για την κατάσταση του αντιδημάρχου Πολιτισμού του δήμου Καλλιθέας, Λάζαρου Λασκαρίδη...

Εχθές το βράδυ υποβλήθηκε σε εγχείρηση αφαίρεσης του αιματώματος στο εγκέφαλο το οποίο προκλήθηκε από την πτώση του από το μπαλκόνι του ακάλυπτου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του δήμου Καλλιθέας.

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης είχε Άγιο όχι μόνο επειδή θα μπορούσε να πεθάνει ακαριαία, αλλά και για το γεγονός ότι παρά τα βαρύτατα τραύματα του αναγκάσθηκε να περιμένει περίπου δύο ώρες μέχρι να μπει στο ασθενοφόρο.

Του Μάνου Μεϊμαράκη


Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ αναμένεται να υποβληθεί και σε δεύτερη επέμβαση καθώς φέρει ένα βαρύ τραύμα στον πνεύμονα.

Οι ιατροί που τον παρακολουθούν αναφέρουν ότι ο Λάζαρος Λασκαρίδης θα επανέλθει πολύ δύσκολα, ενώ δεν γνωρίζουν ακόμα τι επιπλέον συνέπειες θα έχει στην μετέπειτα ζωή του κυρίως το τραύμα στο κεφάλι.

Τα συναισθήματα στην Καλλιθέα είναι ανάμεικτα, εκατοντάδες φίλοι του δημοφιλούς αντιδημάρχου έχουν στενοχωρηθεί για το ατύχημα του.

Ο Λάζαρος λασκαρίδης μετά την πτώση του παρέμεινε στο σημείο για περίπου μιάμισυ ώρα καθώς και το ασθενοφόρο άργησε πάρα πολύ, αλλά και διότι τελικά ούτε τα στελέχη της Πυροσβεστικής κατάφεραν να βοηθήσουν. Ο απεγκλωβισμός του από το σημείο έγινε χάρη στους ΕΚΑΒίτες που έσπευσαν στο σημείο και πολίτες.

Η πρόταση των Πυροσβεστών να δέσουν ιμάντες στα κάγκελα ώστε να σηκώσουν το φορείο απορρίφθηκε αμέσως καθώς όλοι είδαν ότι θα καταρρεύσει ολόκληρο εξαιτίας της παλαιότητας και της διάβρωσης. Έτσι αποφασίσθηκε το φορείο να μεταφερθεί όρθιο μέσα από μια στενή εσωτερική σκάλα που οδηγεί στο ισόγειο.

Αίσχος! Διακινούν ότι έπεσε μόνος του


Στον δήμο Καλλιθέας επικρατεί ένοχη σιωπή. Είναι εξοργιστικό ότι από εχθές το απόγευμα στον δήμο Καλλιθέας για να κρύψουν τις βαρύτατες ευθύνες τους κάνουν τα αδύνατα δυνατά να πείσουν άπαντες ότι ο Λασκαρίδης έπεσε μόνος του.

Αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και θα τα είχαν καταφέρει αν δεν υπήρχαν εικόνες από το σημείο οι οποίες μαρτυρούν την εγκατάλειψη και την παγερή αδιαφορία τους στον δήμο Καλλιθέας να αντικαταστήσουν το σάπιο κάγκελο. Όλοι γνώριζαν σε τι κατάσταση βρίσκεται το σημείο και όταν κόσμος επισκεπτόταν την Δημοτική Βιβλιοθήκη κλείδωναν την πόρτα για να μη βγει κανείς στο μπαλκόνι.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το kallitheaonline, με εικόνες από το σημείο της πτώσης του Λάζαρου Λασκαρίδη το κάγκελο από τη μια άκρη έως την άλλη είναι σάπιο. Μάλιστα μόλις που στηρίζεται στον τοίχο.

Μπορεί κανείς να δει καθαρά πως στο σημείο που ο Λάζαρος Λασκαρίδης ίσα που ακούμπησε το κάγκελο έχει σπάσει και λυγίσει σε δύο σημεία.

kagkelo vivliothiki 02


Εννέα χρόνια στην διοίκηση του δήμου Καλλιθέας ο Δημήτρης Κάρναβος και η ομάδα του, δεν βρήκαν ακόμα χρόνο να ελέγξουν τις υποδομές του δήμου Καλλιθέας. Δεν είναι δα και τόσες πολλές. Εχθές θα εγκαινίαζαν άλλη μια φορά την Δημοτική Βιβλιοθήκη ενώ στο πίσω μπαλκόνι είχε στήσει ο Χάρος καρτέρι. 

Άξιον απορίας είναι γιατί δεν έχει παρέμβει ακόμα Εισαγγελέας δοθέντος ότι ο αντιδήμαρχος Λασκαρίδης βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη βαρύτατα τραυματισμένος με ευθύνη όλων των υπευθύνων του δήμου Καλλιθέας. Είναι τεράστιες οι ευθύνες - πολιτικές και ποινικές - και μένει να καταλογιστούν τόσο του δημάρχου, όσο και του αρμόδιο αντιδημάρχου και του τεχνικού ασφαλείας, αν υπάρχει!...

Μάλιστα, όλα δείχνουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ελεγχθούν όλες οι υποδομές του δήμου Καλλιθέας.


kagkelo vivliothiki 05

 

kagkelo vivliothiki 03

kagkelo vivliothiki 04

Τελευταίες ειδήσεις