Μεγάλη ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ για επεισόδια από “μπαχαλάκηδες” στην Καλλιθέα την 25η Μαρτίου

Φωτογραφία που έδωσε στην δημοσιότητα ο νεαρός που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από τους μπαχαλάκηδες την 28η Οκτωβρίου στην Καλλιθέα Φωτογραφία που έδωσε στην δημοσιότητα ο νεαρός που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από τους μπαχαλάκηδες την 28η Οκτωβρίου στην Καλλιθέα
22 Μαρ
2019

Με έκτακτα αστυνομικά μέτρα και μεγάλη αστυνομική δύναμη σχεδιάζει να αποτρέψει η ΕΛ.ΑΣ απόπειρα πρόκλησης επεισοδίων στην Καλλιθέα την Δευτέρα 25η Μαρτίου, ή ακόμα και επιθέσεων σαν αυτή που σημειώθηκε την 28η Οκτωβρίου με τραυματισμό νεαρού με μαχαίρι στο πρόσωπο από κουκουλοφόρους.

Δεκάδες αστυνομικοί θα καλύπτουν όχι μόνο την πλατεία Κύπρου αλλά και τις παρακείμενες οδούς σε μεγάλη απόσταση, διακριτική θα είναι η παρουσία αστυνομικών της Ασφάλειας στους σταθμούς ΗΣΑΠ Καλλιθέας, Ταύρου, και άλλα κεντρικά σημεία, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή ειδικών υπηρεσιών ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, κ.α.

του Μάνου Μεϊμαράκη

Πηγές από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ επισημαίνουν ότι ο κίνδυνος πρόκλησης επεισοδίων εντοπίζεται ότι θα προέλθει από τους γνωστούς “μπαχαλάκηδες”, άτομα ξένα προς την πόλη και τα οποία δεν συνδέονται με τοπικές αντιφασιστικές οργανώσεις ή τοπικές συλλογικότητες και θα επιχειρήσουν να δράσουν αιφνιδιαστικά σε διάφορες περιοχές, μεταξύ αυτών και στην Καλλιθέα.
Ταυτόχρονα η ΕΛ.ΑΣ ανησυχεί σοβαρά για “πυροδότηση” ενεργειών και από άτομα του ακροδεξιού χώρου επίσης ξένα προς την περιοχή.

Το επεισόδιο την 28η Οκτωβρίου
Την 28η Οκτωβρίου στην Καλλιθέα, λίγο μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις στην πλατεία Κύπρου, μια παρέα νεαρών απχώρησε από την πλατεία με κατεύθυνση την λεωφόρο Θησέως.

Όταν οι νεαροί έφτασαν στο πρώην κινηματογράφο Ετουάλ τους επιτέθηκε ομάδα ατόμων με κουκούλες, τους καταδίωξαν με τον νεαρό (φωτο) να μένει πίσω. Αφού τον τραμπούκισαν ένας από τους δράστες έβγαλε σουγιά χτυπώντας τον στο πρόσωπο προκαλώντας του σοβαρό τραυματισμό. Αμέσως μετά την πράξη τους οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Έρευνα για την υπόθεση διεξάγει ήδη η Κρατική Ασφάλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την απρόκλητη επίθεση τους στην ομάδα των νεαρών, οι δράστες προέβησαν σε ανάληψη ευθύνης για την πράξη τους σε γνωστή ιστοσελίδα η οποία φιλοξενεί συχνά τις θέσεις ακροαριστερών και τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η παρέα των νεαρών που δέχθηκαν την επίθεση διέψευσε οποιαδήποτε επαφή και σχέση τους με την Χρυσή Αυγή ή άλλες ακροδεξιές οργανώσεις, καθώς οι δράστες διαφήμισαν την πράξη τους ως επίθεση κατά ακροδεξιών.

Τελευταίες ειδήσεις