ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Επικίνδυνη συμμορία ανηλίκων στα χέρια της Ασφάλειας Καλλιθέας – Λήστεψαν υιό δικαστικού

Μέλη της συμμορίας των ανηλίκων στο σταθμό ΗΣΑΠ Μοναστηρακίου επιδεικνύουν τα μαχαίρια τα οποία έχουν στην κατοχή τους Μέλη της συμμορίας των ανηλίκων στο σταθμό ΗΣΑΠ Μοναστηρακίου επιδεικνύουν τα μαχαίρια τα οποία έχουν στην κατοχή τους
30 Δεκ
2021

Μαχαίρια, εμπρηστικοί μηχανισμοί, κλοπές, ληστείες, επιθέσεις σε ανηλίκους και ενήλικες, οπαδική βία είναι μερικά μόνο από τα ευρήματα της Αστυνομίας για συμμορία ανηλίκων από την Καλλιθέα μέλη της οποίας είναι 16χρονοι, 15χρονοι καθώς και ένας 13χρονος. 

Στις αρχές Μαϊου η συμμορία των ανηλίκων εντός συρμού τραμ με κατεύθυνση το Παλαιό Φάληρο πλησίασε παρέα εφήβων και με την απειλή σωματικής βίας αφαίρεσαν το κινητό ενός νεαρού από την παρέα.

Στη συνέχεια ανάγκασαν την παρεά των νεαρών να βγουν από το βαγόνι και η ανήλικη συμμορία συνέχισε προς Καλλιθέα.

Ο 14χρονος υιός κορυφαίου δικαστικού στον Πειραιά από τον οποίο αφαίρεσαν το κινητό, πήγε στην Αστυνομία, κατέθεσε όσα συνέβησαν και αναγνώρισε τους δράστες σε εικόνες από την εφαρμογή instagram.

Δοθέντος ότι ορισμένα μέλη της συμμορίας των ανηλίκων ζουν στην Καλλιθέα, το τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου ζήτησε την συνδρομή της Ασφάλειας Καλλιθέας για τον εντοπισμό τους.

symmoria anhlikon 01


Η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Καλλιθέας οδήγησε στην ταυτοποίηση των δραστών και σε βάρος των 8 σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 6 ανήλικους ημεδαπούς, έναν ανήλικο Σύριο και δύο ανήλικους Αλβανούς, και ειδικότερα για δύο δίδυμους 16χρονους, δύο 15χρονους, τρεις 14χρονους, έναν 13χρονο, ενώ αναζητείται ακόμα ένα άτομο.

symmoria anhlikon 02


Η δικογραφία διαβιβάσθηκε στον εισαγγελέα προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις. Η έρευνα για να διαπιστωθεί η συμμετοχή τους και σε άλλες πράξεις συνεχίζεται, ενώ δύο από τα μέλη της ανήλικης συμμορίας συνελήφθησαν πάλι πρόσφατα για κλοπή και απειλές σε βάρος ανηλίκων.


symmoria anhlikon 03


Η συμμορία αναρτούσε συχνά σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες με μαχαίρια και εμπρηστικούς μηχανισμούς επιδεικνύοντας την ποιότητα κατασκευής τους, «λάφυρα» από κλοπές, ενώ ακολουθούσαν στα κοινωνικά δίκτυα και αναπαρήγαγαν βίντεο κλιπ γνωστού τράπερ ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με χρήση μαχαιριού στα Σεπόλια.

Μάνος Μεϊμαράκης

 

symmoria anhlikon 04

Τελευταίες ειδήσεις