Άνω κάτω η Ένωση Γονέων-Κηδεμόνων Καλλιθέας – Κόκκινη κάρτα από την Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων-Κηδεμόνων Αττικής

Άνω κάτω η Ένωση Γονέων-Κηδεμόνων Καλλιθέας – Κόκκινη κάρτα από την Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων-Κηδεμόνων Αττικής
01 Ιουν
2017

 

Με δικαίωμα λόγου αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου μπορούν μόνο να παρίστανται στα συνέδρια της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων-Κηδεμόνων οι εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων-Κηδεμόνων Καλλιθέας. Η προ ημερών απόφαση αυτή της Ομοσπονδίας για την προσεχή διετία αφορά όπως αναφέρεται στο σκεπτικό, «παρατυπίες» στις εκλογικές διαδικασίες 3 σχολείων της Καλλιθέας για την ανάδειξη εκπροσώπων στην τοπική Ένωση Γονέων-Κηδεμόνων Καλλιθέας.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Τώρα, στους κόλπους της Ένωσης επικρατεί αναβρασμός με παραιτήσεις μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, έντονους διαξιφισμούς, διαρκείς αντιπαραθέσεις και πυρετώδεις διαβουλεύσεις να βρεθεί κοινός τόπος για συνεννόηση . Πάντως, αν και αποφασίσθηκε οι εκλογές της Ένωσης Γονέων-Κηδεμόνων Καλλιθέας να επαναληφθούν τον Σεπτέμβριο, εντούτοις το κλίμα παραμένει φορτισμένο.

epistoli omosp  2017 kall

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Πέμπτης 3 μέλη της Ένωσης έδωσαν στην δημοσιότητα ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνουν τα όσα αναφέρει και η Ομοσπονδία. Συγκεκριμένα, η κ. Λιάκρη Μαρία, (Γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής στις πρόσφατες εκλογές της Ένωσης και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 8ου δημοτικού), η κ. Μπικώφ Μάνια (Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 23ου Δημοτικού και εκλεγμένο αναπληρωματικό μέλος της Ένωσης Γονέων) και ο κ. Αναστόπουλος Ανδρέας, (Αντιπρόεδρος του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, εκλεγμένο αναπληρωματικό μέλος της Ένωσης καθώς και εκλεγμένος αντιπρόσωπος για την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής), καταγγέλουν ότι: "δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες εκλογικές διαδικασίες» όπως προκύπτει και από το έγγραφο της ομοσπονδίας που παραθέτουμε.
Πιο συγκεκριμένα:
1. Νομιμοποιήθηκαν στην εκλογική διαδικασία, σχολεία (και κατά συνέπεια εκλέκτορες) τα οποία δεν πληρούσαν τις εκλογικές προϋποθέσεις, με βάση τα δικαιολογητικά που κατέθεσαν.
2. Κατατέθηκε στην επιτροπή της ομοσπονδίας έγγραφο αλλαγής σύνθεσης των εκπροσώπων της ένωσης στην ομοσπονδία, από μέλη του ΔΣ, που είχαν δικαίωμα υπογραφής, χωρίς την ενημέρωση και γνώση της εφορευτικής επιτροπής ως όφειλαν.
Οι έντονες αντιδράσεις μελών της εφορευτικής, μελών των ΔΣ των σχολείων και εκλεκτόρων της ένωσης, έθεσαν εν αμφιβόλω το εκλογικό αποτέλεσμα καθώς και το νέο ΔΣ που προέκυψε.
Οι αντιδράσεις οδήγησαν το νεοσύστατο ΔΣ σε έκτακτη συνεδρίαση την οποία παρακολουθήσαν πολλοί εκλέκτορες, μέλη της εφορευτικής καθώς και μέλη των ΔΣ των συλλόγων.
Από την πολύωρη συνεδρίαση, μετά από διαρκείς αντιπαράθεσεις και αντεγκλήσεις, προέκυψαν παραιτήσεις (προφορικές) των 5 εκ των 7 μελών του ΔΣ. Στη συνέχεια και μετά από διαβουλεύσεις των μελών του ΔΣ αποφασίστηκε και υπεγράφη ομόφωνη απόφαση για διεξαγωγή νέας εκλογικής διαδικασίας τον 09/17.
Τις επόμενες μέρες προέκυψαν έγγραφες παραιτήσεις 2 τακτικών μελών (πρόεδρος - αντιπρόεδρος) τις οποίες επιβεβαιώνουν και με προσωπικές αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ταυτόχρονα ως ένδειξη διαμαρτυρίας και διευκόλυνσης της διαδικασίας στην πιθανότητα επίσπευσης των εκλογών παραιτήθηκαν και όλα τα αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ.
Με βάση τα νέα δεδομένα το πενταμελές πλέον ΔΣ, προσωρινό και χωρίς άλλες αρμοδιότητες, καλείται να φέρει σε πέρας μέσω των ενεργειών του, την διεξαγωγή γενικής συνέλευσης μέσα από την οποία θα νομιμοποιηθούν εκ νέου τα σχολεία και οι εκλέκτορες, έτσι ώστε να διεξαχθούν οι εκλογές με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με βάση και την προθεσμία της Ομοσπονδίας για την νομιμοποίηση, η οποία προσδιορίζεται αρχές του 10/17, ευελπιστώντας ότι θα είμαστε νόμιμα εκπροσωπούμενοι.
Η ομαδικότητα και το πνεύμα συνεργασίας που διακατέχει τα ΔΣ και τους γονείς των σχολείων που εκπροσωπούμε πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι αντιπροσωπεύουν όλους τους συλλόγους, τα σχολεία και κατά συνέπεια και την ένωση γονέων της πόλης μας.
Εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για την απουσία (μέχρι τώρα) επίσημης ενημέρωσης για όσα αναφέρουμε και αναμένουμε από τα εναπομείναντα μέλη του Δ.Σ. να ακολουθήσουν τις νόμιμες διαδικασίες για ασφαλή μετάβαση στη νέα εκλογική διαδικασία.
Επιθυμούμε διαφάνεια, αλλά και την πλήρη και ακριβή ενημέρωση όλων των σχολικών συμβουλίων της πόλης μας.
Με το κύρος της ένωσης να έχει πληγεί σημαντικά, το πρώτιστο μέλημα του νέου ΔΣ που θα προκύψει, θα είναι να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της και να την κάνει πάλι ισχυρό όργανο που θα παρεμβαίνει και θα διεκδικεί σε όλα τα θεσμικά όργανα με γνώμονα τα σχολεία, και τον σκοπό που υπηρετούμε.

Μετά τιμής,
Λιάκρη Μαρία
Μπικόφ Μάνια
Αναστόπουλος Ανδρέας»


Στην αντίπερα όχθη, άλλα μέλη της Ένωσης Γονέων-Κηδεμόνων Καλλιθέας υποστηρίζουν ότι το ζήτημα πλήττει την αξιοπιστία του θεσμού, πολλώ δε μάλλον όταν έχει ήδη αποφασισθεί η επανάληψη των εκλογών τον προσεχή Σεπτέμβριο. Εκτιμούν δε ότι «καλό θα ήταν για το θεσμό μια και αποφασίστηκε η επανάληψη των εκλογών να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι».

«Η Oμοσπονδία αποφάσισε την μη νομιμοποίηση αντιπροσώπων από την Ένωση Καλλιθέας, καθώς σύμφωνα με την Όμοσπονδία σε 3 σχολεία της Καλλιθέας δεν ακολουθήθηκε η δαδικασία που προβλέπεται στο δικό της καταστατικό αλλά όχι στο καταστατικό της Ένωσης Γονέων-Κηδεμόνων Καλλιθέας».

«Σε κάθε δημοκρατική διαδικασία εφόσον πλανώνται αντιδράσεις ΝΑΙ πρέπει να επαναληφθούν οι εκλογές, εφόσον κατέθεσαν την παραίτηση τους τακτικά μέλη, ειδικά δε αν πρέπει να συμπεριληφθεί η Καλλιθέα στην Ομοσπονδία και να λάβουν μέρος στις νέες εκλογές αυτοί που πληρούσαν τις εκλόγιμες προϋποθέσεις».

 

Τελευταίες ειδήσεις