Καπάταης: Δίνουμε στην κυκλοφορία την νέα Ποσειδώνος - Καλλιθέα & Μοσχάτο ενώνονται με την θάλασσα

O Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, κ. Χρήστος Καπάταης O Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, κ. Χρήστος Καπάταης
05 Φεβ
2019

Θέμα χρόνου είναι πλέον να δοθεί στην κυκλοφορία η νέα λεωφόρος Ποσειδώνος στο ύψος Καλλιθέας Μοσχάτου, ενώ σύντομα θα αρχίσει και η κατεδάφιση της παλιάς Ποσειδώνος.

Οι δύο γειτονικοί δήμοι Καλλιθέα και Μοσχάτο θα ενωθούν με την θάλασσα, ενώ παράλληλα θα αρχίσει και η κατασκευή του οικολογικού πάρκου έκτασης 220 στρεμμάτων.

Του Μάνου Μεϊμαράκη

Τα έργα αυτά θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της Αττικής και ειδικά των όμορων δήμων, ενώ θα αξιοποιηθούν για πρώτη φορά οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που ρήμαζαν από το 2004, μεταξύ αυτών και το Beach Volley το οποίο θα γίνει το Ηρώδειο της παραλίας.

"Η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί ένα τεράστιο έργο"
"Η ανάπλαση του παράκτιου μετώπου αποκαθιστά λάθη και αδικίες 45 ετών εις βάρος των πολιτών, ειδικά των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου-Ταύρου" δηλώνει μεταξύ άλλων στο kallitheaonline.gr, o Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, κ. Χρήστος Καπάταης και συνεχίζει:
"Συνδέουμε ξανά την πόλη με τη θάλασσα, αποκαθιστούμε την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής και συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ολόκληρης της Αττικής". 
"Ξεκινήσαμε την πρώτη φάση του έργου στις αρχές του 2017, σήμερα είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε το πρώτο μέρος του, ενώ ετοιμάζεται ήδη η δεύτερη φάση με την οποία θα κατασκευαστεί το μεγάλο πάρκο των 220 στρεμμάτων στην παραλία του Μοσχάτου".

Άρχισαν οι ασφαλτοστρώσεις στην νέα Ποσειδώνος
Οι εργασίες πραγματοποιούνται με εντατικούς ρυθμούς ώστε να τηρηθούν όλα τα χρονοδιαγράμματα, ενώ συνολικά το έργο αυτό έχει χαρακτηρισθεί ως το μεγαλύτερο που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής και ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομών σε ολόκληρη την χώρα. Ρεκόρ αποτελεί και ο χρόνος εκτέλεσης του έργου με φορέα το Ελληνικό Δημόσιο.

kapatahs-xrhstos 1

Ειδικά σε ότι αφορά την νέα Ποσειδώνος, το έργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο καθώς έχουν ήδη ασφαλτοστρώσεις. Δείτε το βίντεο


 

Τελευταίες ειδήσεις