ΕΚΤΑΚΤΟ: Καθίζηση οδοστρώματος στην Σκρά - Διεκόπη η κυκλοφορία - Τι συνέβη προ ημερών στο ίδιο σημείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Καθίζηση οδοστρώματος στην Σκρά - Διεκόπη η κυκλοφορία - Τι συνέβη προ ημερών στο ίδιο σημείο
13 Σεπ
2023

UPDATE (15:57): Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σκρά στην περιοχή της Καλλιθέας (Πηγή: ΓΑΔΑ)

Η καθίζηση του οδοστρώματος περίπου στις 19:30 το βράδυ της Τρίτης (12/9) στην συμβολή των οδών Σκρά και Ανδρομάχης (στο ρεύμα προς Λ.Συγγρού) όλα δείχνουν ότι δεν είναι απλή υπόθεση. 

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί άγνωστο μέχρι πότε. 

του Μάνου Μεϊμαράκη

skra kathizhsh 002

skra kathizhsh 003

skra kathizhsh 004

skra kathizhsh 005

skra kathizhsh 006

Από ακριβώς το ίδιο σημείο το οποίο υπέστη καθίζηση το βράδυ της Τρίτης, προ ημερών κατά την διάρκεια της βροχόπτωσης ανέβλησαν με πίεση υπόγεια ύδατα σχηματίζοντας πίδακα ύψους μεγαλύτερου του 1,5μ.

Την ίδια ημέρα, σχεδόν ταυτόχρονα ένας δεύτερος πίδακας ίδιου μεγέθους σχηματιζόταν σε απόσταση μικρότερη των 80μ. Και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Σκρά και Δημοσθένους. Δείτε το σχετικό βίντεο στο youtube: https://www.youtube.com/watch?v=4IlPn4j8RWw

skra kathizhsh next1


Ενώ, όταν μετά από αρκετές ώρες πια, τα νερά υποχώρησαν λίγα μέτρα από την είσοδο του 1ου δημοτικού σχολείου Καλλιθέας (Σκρά και Δημοσθένους) αποκαλύφθηκε κρατήρας διαμέτρου περίπου 1 μέτρου και βάθους άνω των 50 εκατοστών. Για μερικά εκατοστά μόνο δεν κατάπιε αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν ακριβώς από πάνω.

skra kathizhsh 000

skra kathizhsh 009

[Στιγμιότυπο από το σημείο: Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Σκανδαλάκης, ο αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Παπαθανάσης, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Καλλιθέας, Σωτήρης Θωμάτος και ο δημοσιογράφος Μάνος Μεϊμαράκης]

Ουσιαστικά, σε μια απόσταση μικρότερη των 80μ, και ειδικότερα, επί της οδού Σκρά από την Ανδρομάχης μέχρι της Δημοσθένους μέσα σε ελάχιστες ημέρες έχουν εκδηλωθεί τρία φαινόμενα τα οποία όπως όλα δείχνουν συνδέονται. 

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί η αιτία που προκάλεσε την καθίζηση στην οδό Ανδρομάχης, όπως πχ αν είναι αποτέλεσμα κίνησης υπόγειων υδάτων στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής, αλλά πάντως αναμένεται να διευκρινισθεί πόσο πιθανή είναι μια δεύτερη καθίζηση επί της οδού Σκρά στο δεύτερο σημείο. 

Οπωσδήποτε όμως, και τα τρία αυτά φαινόμενα σε τόσο μικρή απόσταση μεταξύ τους, σε δρόμο συχνής κυκλοφορίας οχημάτων και μάλιστα πολύ κοντά σε σχολείο πρέπει να απασχολήσουν πολύ σοβαρά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. 

skra kathizhsh 0000

 

Τελευταίες ειδήσεις