Στην Καλλιθέα η καθαρότερη θάλασσα από Πειραιά μέχρι Λαγονήσι – Έρευνα του ΕΛΚΕΘΕ

Στην Καλλιθέα η καθαρότερη θάλασσα από Πειραιά μέχρι Λαγονήσι – Έρευνα του ΕΛΚΕΘΕ
09 Οκτ
2017

 Τα χαμηλότερα ποσοστά πετρελαϊκών υδρογονανθράκων σε όλο τον Σαρωνικό βρέθηκαν στην θαλάσσια περιοχή μπροστά από την Καλλιθέα, σύμφωνα με μετρήσεις του Ελληνικού Κέντρο Θαλλασίων Ερευνών, από τον Πειραιά μέχρι το Λαγονήσι.

Η άμεση κινητοποίηση του δήμου Καλλιθέας για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας με σύμμαχο τον καιρό και η άψογη συνεργασία με το Λιμενικό απέτρεψαν τα χειρότερα.

marina-arxeio-02

marina-arxeio-01

Η δειγματοληψία έγινε στις 22 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων του ΕΛΚΕΘΕ σε δύο σημεία στην θάλασσα της Καλλιθέας, μπροστά από την πλατεία Νερού βρέθηκαν 2,1 mg/lt πετρελαϊικών υδρογονανθράκων, ενώ μέσα στη μαρίνα 8,7 mg/lt.

elkethe-gia-kallithea-analysh

Σύμφωνα με πληροφορίες του kallitheaonline σε ορισμένες ζώνες του παράκτιου μετώπου (εκτός Καλλιθέας) έχουν παρατηρηθεί τιμές που ξεπερνούν τα 200mg/lt.

Ερωτηθείς, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης, Κώστας Ευσταθίου για το κόστος του Εκτάκτου Σχεδίου Αντιμετώπισης της Ρύπανσης, συγκριτικά με άλλους δήμους όπου το κόστος ξεπέρασε τις 250.000 ευρώ, είπε ότι στην Καλλιθέα το κόστος ότι δεν ξεπέρασε τα 1.500 ευρώ, καθώς ο Οργανισμός είχε φροντίσει να προμηθευτεί τον κατάλληλο εξοπλισμό από το 2014.

Παρακολουθήστε τι δήλωσε στο kallitheaonline ο κ. Κώστας Ευσταθίου

Μάνος Μεϊμαράκης

skafos-elkethe-marina-kallitheas
Σκάφος του ΕΛΚΕΘΕ στη μαρίνα Καλλιθέας - Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017 [φωτο:kallitheaonline.gr]

 

Τελευταίες ειδήσεις