Δριμύ κατηγορώ από έναν νέο Καλλιθεάτη για τον πολιτικό κόσμο της πόλης

Δριμύ κατηγορώ από έναν νέο Καλλιθεάτη για τον πολιτικό κόσμο της πόλης
10 Οκτ
2017

Ήρθατε; Ε, και;

Και τι έγινε που ήρθατε; Όλοι μας γνωρίζουμε την σειρά House of Cards. Οι Frank Underwood's της Καλλιθεας λοιπόν δήλωναν ότι έρχονται, ριχνοντας παιδιά που ηθελαν να ασχοληθούν με την πολιτική στην πορεία, απειλούσαν δημοσιογραφους, και φρόντιζαν να βγαίνουν έν μέρει δημοτικοί σύμβουλοι που όχι μόνο δεν έχουν την τεχνογνωσία να είναι εκεί που είναι, αλλά φημίζεται, ότι ήταν και εν μέρει παράνομοι καθως είχαν συμβασεις έργου με τον δήμο και τον εκάστοτε δήμαρχο.

saltut


Γράφει ο Αλέξανδρος Σαλτούτ*

Πρωταρχικά, ο τρόπος επιλογής των υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές δείχνει ότι τα κόμματα ελάχιστα έχουν διδαχθεί από την κρίση. Εξακολουθούν να βλέπουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως προέκταση του μηχανισμού εξουσίας τους, αντί να δώσουν χώρο στην κοινωνία των πολιτών.Βεβαίως, όσα μέλη της κοινωνίας προσπάθησαν να ασχοληθούν είτε κομματικά είτε από παράγοντες αποσιωπήθηκαν.

Όταν αναγνωρίζουμε –και σωστά- πως η χώρα χρειάζεται ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, με τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, είναι αυτονόητο πως αντίστοιχα τοπικά και περιφερειακά σχέδια ανασυγκρότησης χρειάζονται σε κάθε πόλη και σε κάθε περιφέρεια. Δεν χρειαζόμαστε πλέον παλιές ιδέες, με αρχαία Modus operandi τρόμου αλλά νεες ιδεες και ηγεσία που προετοιμάζει το αύριο.

Ηγεσία με όραμα και όχι τρομοκρατία λοιπόν, ηγεσία που οραματίζεται πάρκα τα οποία για παράδειγμα, θα φωταγωγουνται από καινοτόμα projects, όπως τα solar roadways όπου ανθεκτικά πανελς Δανέζικης κατασκευής οποια φωτίζονται από τον ήλιο, και ανάβουν τα βράδια.

Καινοτομία στην αυτοδιοίκηση είναι επίσης αξιοποίηση του βράχου του Θησέα. Ένα αισθητικά άσχημο δίκτυ χωρίς την ιστορική αξιοποίηση του χώρου, είναι ένας από τους λόγους που αυτός ο Δήμος έχει καταστραφεί και ποιοτικά υποβαθμίστηκε. Όχι μόνο χάνουμε από τον Τουρισμό αλλά καταστρέφουμε πολιτιστικά την Καλλιθέα.

Και τι που ήρθατε λοιπόν; Τι φέρατε; Ποια ποιότητα φέρατε; Τι πολιτισμό εκπροσωπείτε; Ποια παιδιά και αξιοκρατία; Ποια καινοτομία δεν έχετε καταστρέψει; Ποιους νέους δεν έχετε τρομοκρατήσει δηλώνοντας ότι δεν είναι άξιοι; Ποιος νέος δεν έχει λάβει τηλεφωνήματα από υποτιθέμενα κόμματα λέγοντας τους να μην ασχοληθούν;

Η ηγεσία θέλει θυσία, θέλει όραμα και ενότητα, όχι τρομοκρατία και προσωπικά θέλω.

Εν κατακλείδι, ναι! Ήρθατε, μείνατε, και θα παραμείνετε παράγοντες, αλλά δεν καταφέρατε τίποτα. Ήρθατε! Ε και; Όνομα αφήσατε; Δεν αφήσατε.

*Ο Αλέξανδρος Σαλτούτ είναι Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων, με Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολιτικό Μάρκετινγκ, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Ανάλυση Πολέμου και Θρησκευτικών διαφορών. 

 

Τελευταίες ειδήσεις