Νέα ήττα για τους σκαφάτους από τον δήμο Καλλιθέας - Τι έγινε στη σημερινή δίκη – Δεκάδες τα πρόστιμα - Αρχίζουν οι μεθορμήσεις για αυθαίρετο ελλιμενισμό

Νέα ήττα για τους σκαφάτους από τον δήμο Καλλιθέας - Τι έγινε στη σημερινή δίκη – Δεκάδες τα πρόστιμα - Αρχίζουν οι μεθορμήσεις για αυθαίρετο ελλιμενισμό
11 Μαϊ
2017

 

Ακόμα μια νίκη στις δικαστικές αίθουσες υπέρ των συμφερόντων του δήμου στη μαρίνα, κατέγραψε σήμερα ο δήμος Καλλιθέας. Η αντιπαράθεση με εκπροσώπους των ομίλων στη μαρίνα συνεχίζεται μακριά ίσως από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά με αμείωτη ένταση, καθώς δεκάδες ιδιοκτήτες σκαφών ακόμα αρνούνται να συμμορφωθούν με τον κανονισμό λειτουργίας της μαρίνας Καλλιθέας.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Η στάση τους αυτή τελευταία προκάλεσε την επίδοση σε αυτούς νέων ειδοποιητηρίων από τον δήμο Καλλιθέας περί μεθόρμησης των σκαφών τους από το θαλάσσιο χώρο της μαρίνας. Ενώ, το Λιμενικό έχει κόψει ήδη 40 πρόστιμα σε ισάριθμους ιδιοκτήτες σκαφών για αυθαίρετο ελλιμενισμό. Η μη συμμόρφωση των σκαφούχων με τον κανονισμό λειτουργίας της μαρίνας σημαίνει πολύ απλά: απώλεια εσόδων από τον ελλιμενισμό για τον δήμο Καλλιθέας.

Είναι γνωστό ότι εκπρόσωποι ομίλων αμφισβητούν το νομικό καθεστώς για τη μαρίνα Καλλιθέας. Πλέον όμως αυτό δεν ισχύει για τους ομίλους ΣΕΑΝΑΤΚ και ΝΑΟΕΦ. 

Ειδικότερα και σε ότι αφορά την δίκη, προ ημερών ο Αντιπρόεδρος του ΝΟΤΚ, Ανδρέας Αντωνόπουλος προσέφυγε στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ζητώντας να αναιρεθεί απόφαση του οργανισμού διαχείρισης της μαρίνας Καλλιθέας να γίνει μεθόρμηση του (ιστιοπλοϊκού) σκάφους του από τον θαλάσσιο χώρο, για το γεγονός ότι ο κ. Αντωνόπουλος δεν συνάπτει σύμβαση για τον ελλιμενισμό του σκάφους του, πληρώνοντας φυσικά και τα ανάλογα τέλη ελλιμενισμού στον δήμο.

marina-20170314 152459
Δεκάδες αυθαίρετα ελλιμενισμένα μηχανοκίνητα τουριστικά σκάφη αναψυχής στη μαρίνα Καλλιθέας - Φωτο: kallitheaonline.gr (Μάρτιος 2017)

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπου 180 ιδιοκτήτες σκαφών στις προβλήτες 2,3 και 4 ο Οργανισμός έχει επιδόσει πρόσφατα ειδοποιήσεις μεθόρμησης, καθώς αυτά σύμφωνα και με τον κανονισμό λειτουργίας της μαρίνας είναι αυθαίρετα ελλιμενισμένα, καλώντας τους να συνάψουν συμβάσεις ελλιμενισμού με τον δήμο.

Ακόμα μιά ήττα για τους σκαφάτους – Πρώτη νίκη του δήμου επί του ΦΕΚ
Σήμερα, το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά με προσωρινή του απόφαση έκρινε ότι ορθώς ο Οργανισμός του δήμου Καλλιθέας προβαίνει στην μεθόρμηση σκαφών οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν συμμορφώνονται με τον Κανονισμό λειτουργίας της μαρίνας. Ουσιαστικά, η απόφαση αυτή είναι η πρώτη δικαστική νίκη για τον δήμο Καλλιθέας επί του ΦΕΚ του κανονισμού λειτουργίας της μαρίνας.

Μεταξύ των ισχυρισμών του μάλιστα, ο Αντιπρόεδρος του ΝΟΤΚ, κ. Αντωνόπουλος, παραδέχθηκε εγγράφως στην προσφυγή του κατά του δήμου Καλλιθέας ότι ελλιμενίζει το σκάφος του στη μαρίνα Καλλιθέας από το... 1998. Με άλλα λόγια και σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, παραδέχθηκε ότι ελλιμενίζει αυθαίρετα το σκάφος του στη μαρίνα Καλλιθέας επί σειρά ετών.

"Συνεπώς, από το 2009 όπου νόμιμος φορέας διαχείρισης της μαρίνας είναι ο δήμος Καλλιθέας, ο Οργανισμός πρέπει να ζητήσει τα λιμενιάτικα από τον κ. Αντωνόπουλο από το 2009 μέχρι σήμερα" σχολιάζουν με νόημα από τον δήμο Καλλιθέας.

Λάθος;
Πάντως, από ένα "λάθος" το οποίο παραδέχθηκε στη συνέχεια ο Γραμματέας του Δικαστηρίου, κινδύνευσε να δικασθεί ερήμην ο δήμος Καλλιθέας. Ο κ. Αντωνόπουλος είχε λάβει κλήση για το σημερινό δικαστήριο για τις 10:15, ενώ οι εκπρόσωποι του δήμου Καλλιθέας έλαβαν κλήση για τις... 11:15. Φθάνοντας στο δικαστήριο σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Οργανισμού του φορέα διαχείρισης της μαρίνας, κ. Ευσταθίου, ενημερώθηκε από την δικηγόρο του δήμου ότι η υπόθεση έχει δικασθεί. Ο κ. Ευσταθίου ίσα που πρόλαβε και ενημέρωσε το δικαστήριο ότι έχει λάβει κλήση με λάθος ώρα, ο Γραμματεάς παραδέχθηκε το "λάθος", στη συνέχεια ο κ. Ευσταθίου ζήτησε να καταθέσει και το αίτημα του έγινε δεκτό.

efsta8iou-d-s
O Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης και φορέα διαχείρισης της μαρίνας, Κώστας Ευσταθίου

Τέλος, ειδοποίηση ότι το σκάφος του θα μεθορμισθεί από τον θαλάσσιο χώρο της μαρίνας, ο δήμος Καλλιθέας επέδοσε πρόσφατα για τους ίδιους λόγους, μεταξύ άλλων, και στον Πρόεδρο του ΝΟΤΚ, κ. Παντελή Παυλίδη.

 

 

Τελευταίες ειδήσεις