Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ για το Μνημείο Ρώσων Στρατιωτών στην Καλλιθέα - Φόβοι για επιθετικές ενέργειες στις σημερινές εκδηλώσεις

Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ για το Μνημείο Ρώσων Στρατιωτών στην Καλλιθέα - Φόβοι για επιθετικές ενέργειες στις σημερινές εκδηλώσεις
09 Μαϊ
2022

Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας από την ΕΛ.ΑΣ διεξάγεται σήμερα στην Καλλιθέα η καθιερωμένη εκδήλωση προς τιμήν των Ρώσων Ηρώων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Για τις σημερινές εκδηλώσεις της 77ης επετείου στο Μνημείο των Σοβιετικών Μαχητών, Πεσόντων για την Ελευθερία και Ανεξαρτησία της Ελλάδος (1941 – 1944), έχουν εκφρασθεί ανησυχίες ότι ενδεχομένως άτομα να επιχειρήσουν επιθετική ενέργεια σε βάρος της Ρώσικης αντιπροσωπείας.

του Μάνου Μεϊμαράκη

Η προγραμματισμένη εκδήλωση αρχίζει στις 5 μ.μ.

Από τις εκδηλώσεις ο δήμος Καλλιθέας έχει αποφασίσει να απέχει.

Από τις δημοτικές παρατάξεις μέχρι στιγμής η «Προοδευτική Ενότητα» έχει γνωστοποιήσει πρόθεση της να τιμήσει την εκδήλωση. Αντιπροσωπεία της Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας θα καταθέσει στεφάνι.

Ενώ, ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Προοπτική Ζωής», Κώστας Ασκούνης, παρέστη στις εκδηλώσεις όπου στεφάνι προς τιμήν των Ρώσων Ηρώων κατέθεσε ο ίδιος.

Στη συνέχεια η Τοπική Επιτροπή ΚΚΕ Νότιου Τομέα θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στις 8 μ.μ.

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Ρώσος Πρέσβης στην Ελλάδα, A.M.Maslov και ο Ακόλουθος Άμυνας, Υποστράτηγος, A.S.Prikhodko κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Μαρτίου 2022 άγνωστοι Βεβήλωσαν με ναζιστικά σύμβολα το Μνημείο των Σοβιετικών στρατιωτών στην Καλλιθέα

 

Τελευταίες ειδήσεις