Άφησε πίσω του τον ΝΟΤΚ ο Κοκκαλάνης – Μαζί με Κακλαμανάκη στον Ναυτικό Όμιλο Βάρκιζας για το χρυσό στους Ολυμπιακούς του 2020

Άφησε πίσω του τον ΝΟΤΚ ο Κοκκαλάνης – Μαζί με Κακλαμανάκη στον Ναυτικό Όμιλο Βάρκιζας για το χρυσό στους Ολυμπιακούς του 2020
04 Μαϊ
2017

Μόλις στα 12 του χρόνια συνειδητοποίησε ότι η σχέση του με την θάλασσα είναι παντοτινή. Πρώτη φορά ανέβηκε στην σανίδα του surf το καλοκαίρι του 1997. Όπως έχει πει αγάπησε το wind surf απότην πρώτη στιγμή και μετά από ένα μήνα ενασχόλησης αποφάσισε ότι θα ακολουθήσει το άθλημα για το υπόλοιπο της ζωής του. Στα 13 του έτρεξε τον πρώτο του διασυλλογικό αγώνα και στα 16 του έδωσε τον πρώτο του διεθνή αγώνα στο παγκόσμιο παίδων όπου βγήκε πρώτος και σφράγισε το μέλλον του με την απόφαση του να ασχοληθεί επαγγελματικά, αφού πρώτα τελειώσει το σχολείο.


του Μάνου Μεϊμαράκη

Στον Ναυτικό Όμιλο Βάρκιζας τον έγραψε ο πατέρας του για τον οποίο λέει ότι του χρωστάει ότι έχει καταφέρει. Από το 2006 δεν υπάρχει διοργάνωση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο που να μην κατακτά πρωτιές.

Έχει χαρακτηρισθεί ως ο γιός του ανέμου και ο συνεχιστής της παράδοσης που καθιέρωσε ο Νίκος Κακλαμανάκης. Μαζί θεωρούνται οι δύο κορυφαίοι Έλληνες αθλητές στην ιστορία της ελληνικής ιστιοσανίδας. Ο Νίκος Κακλαμανάκης με δύο Ολυμπιακά μετάλλια (χρυσό στην Ατλάντα το 1996 και ασημένιο στην Αθήνα το 2004) και ο Βύρων Κοκκαλάνης, 5ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το περασμένο καλοκαίρι!

kokkalanis-kaklamanakis2

Αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, οι δύο σπουδαίοι αθλητές
αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για το καλό του Κοκκαλάνη που πλέον επιθυμεί να καταθέσει κάθε ικμάδα δυνάμεως για να φορέσει στο στήθος του ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.

Από τον Σεπτέμβριο του 2016 προπονούνται μαζί στον Ναυτικό Όμιλο Βάρκιζας και με τη συνεργασία με τον Νίκο Κακλαμανάκη, ο υιός του ανέμου ελπίζει ότι θα καταφέρει να μπει στο πάνθεον των Ολυμπιονικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

 

Τελευταίες ειδήσεις