Ο "ασθενής" ήταν... διαρρήκτης - Ξάφρισε το ΙΚΑ Καλλιθέας – Συνελήφθη από τον φύλακα του ΚΕΑΤ

Ο "ασθενής" ήταν... διαρρήκτης - Ξάφρισε το ΙΚΑ Καλλιθέας – Συνελήφθη από τον φύλακα του ΚΕΑΤ
04 Μαϊ
2017

Το πρωί έκλεινε ραντεβού στο ΙΚΑ δήθεν για ιατρικές εξετάσεις. Μάλιστα, στην κατοχή του μεταξύ άλλων βρέθηκε και ένα ημερολόγιο με προγραμματισμένα ραντεβού σε ιατρεία του ΙΚΑ και του ΠΕΔΥ σε διάφορες περιοχές της Αθήνα. Αφού έκανε τις εξετάσεις του ως ασθενής, στη συνέχεια παρακολουθούσε και φωτογράφιζε τους χώρους προετοιμάζοντας τις νυχτερινές επισκέψεις του ως "ποντικός".

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Το ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Καλλιθέας επί της οδού Δαβάκη 11επισκέπτηκε μάλιστα δύο φορές. Την πρώτη φορά στις 9 Μαρτίου απ' όπου αφαίρεσε ένα φορητό υπολογιστή από το γραφείο ενός ιατρού. Την ίδια ημέρα επιχείρησε να "χτυπήσει" και το ΠΕΔΥ Νέας Σμύρνης, εκεί όμως έγινε γρήγορα αντιληπτός από ιατρό να κινείται ύποπτα και να φωτογραφίζει τους χώρους. Ο ιατρός ενημέρωσε τους συναδέλφους του, μια νοσηλεύτρια του ζήτησε να αποχωρήσει, εκείνος παρέμεινε για αρκετή ώρα ακόμα μέχρι που αποχώρησε.

Την δεύτερη φορά χτύπησε στην Καλλιθέα στις 11 Μαρτίου. Γνωρίζοντας προφανώς από την πρώτη επίσκεψη του στο ΠΕΔΥ Καλλιθέας, ότι η λεία του θα ήταν μεγάλη, κρύφτηκε σε χώρο της μονάδας και όταν έληξε το ωράριο εργασίας του προσωπικού, ανενόχλητος άρχισε να ψάχνει παντού. Σε όλη την διάρκεια της νύχτας μέχρι την επομένη το πρωί άνοιξε γραφεία ιατρών, ερμάρια, αποθηκευτικούς χώρους σχεδόν σε όλο το κτίριο. Αφού προκάλεσε διάφορες υλικές ζημιές, αφαίρεσε 5 φορητούς υπολογιστές, ένα τάμπλετ, 2 σφραγίδες, σειρά εγγράφων, συνταγολόγια, πλήθος φαρμάκων ορισμένα εκ των οποίων ενέχουν ιδιότητες ναρκωτικών ουσιών και έφυγε σαν κύριος.

Η Αστυνομία από διασταυρωμένες μαρτυρίες ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού γνώριζε ήδη τα χαρακτηριστικά του, είχε ήδη "συλληφθεί" από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και ήταν θέμα χρόνου ο εντοπισμός του. Ο δράστης δεν φανταζόταν καν ότι από τα μέσα Φεβρουαρίου είχε ήδη σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος του για την πρωινή του επίσκεψη του στις 29 Δεκεμβρίου στο ΙΚΑ Κεραμεικού όπου κυριολεκτικά έγδυσε την διευθύντρια και το βράδυ της ίδιας ημέρας από το γραφείο του διευθυντή έφυγε με δύο λάπτοπ, το ένα της υπηρεσίας, έναν σκληρό δίσκο και πολλά φάρμακα.

Η σύλληψη του όμως έγινε σε ανύποπτο χρόνο καθώς επιχείρησε βραδινές ώρες να μπει Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών επί της λεωφόρου Θησέως 210 και Σπάρτης στην Καλλιθέα. Έγινε γρήγορα αντιληπτός από τον φύλακα του ΚΕΑΤ, ο οποίος δεν δίστασε να τον ακινητοποιήσει.

Έτσι, η τρίμηνη περίπου "καριέρα" του 39 δράστη ως "ασθενής"το πρωί και διαρρήκτη το βράδυ έληξε άδοξα καθώς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν σε βάρος του 8 περιπτώσεις, 2 στην Καλλιθέα, 1 στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αθηνών στα Εξάρχεια, 2 στο ΙΚΑ Κεραμικού, 1 στο ΠΕΔΥ Νέας Σμύρνης και 2 στο ΙΚΑ Λένορμαν.

 

Τελευταίες ειδήσεις