Παυλίδης: "Ο δήμος μπορεί να βγάλει πάρα πολλά λεφτά από τη μαρίνα. Κακώς δεν τα εισπράττουν από τώρα"

Παυλίδης: "Ο δήμος μπορεί να βγάλει πάρα πολλά λεφτά από τη μαρίνα. Κακώς δεν τα εισπράττουν από τώρα"
22 Μαρ
2016

Μια δήλωση η οποία ακυρώνει τον βασικό ισχυρισμό του Προέδρου του ΝΟΤΚ, κ. Παντελή Παυλίδη στην μήνυση και τα εξώδικα που στέλνει από τον Σεπτέμβριο κατά του δήμου Καλλιθέας, ανασύρει από το αρχείο το kallitheaonline.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Το ηχητικό ντοκουμέντο που ακολουθεί είναι απόσπασμα συνέντευξης εφ' όλης της ύλης για όσα συμβαίνουν στην μαρίνα της Καλλιθέας, την οποία έδωσε τον Μάϊο του 2015 ο Πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας, κ. Παντελής Παυλίδης.Ακολουθεί το απομαγνητοφωνημένο κείμενο του συγκεκριμένου ηχητικού αποσπάσματος:

Πόσα λεφτά θα έβγαζε ο δήμος αν αυτή η έκταση εδώ διαχειριζόταν σωστά;
Πιστεύω ότι εκμεταλλευόμενοι την παραλία θα μπορούσαν να βγάλουν πάρα πολλά λεφτά

Έχουμε εκτίμηση;
Εκτίμηση δεν έχω*. Κατ' αρχήν μπορούν να εισπράξουν χρήματα από τον ελλιμενισμό. Και κακώς δεν τα εισπράττουν από τώρα.


Τι άλλαξε;...

Η αναφορά ότι ο δήμος Καλλιθέας εκμεταλλευόμενος την παραλία θα μπορούσε να "βγάλει πάρα πολλά λεφτά", αμέσως-αμέσως επιβεβαιώνει τον δήμο Καλλιθέας ο οποίος ΚΑΙ εγγράφως έχει ζητήσει την συνδρομή των Αρχών προκειμένου να αντιμετωπισθεί η απώλεια τεραστίων εσόδων στη μαρίνα και για τον δήμο και για το Ελληνικό Δημόσιο. Ο κ. Παυλίδης δραστηριοποιείται στο παραλιακό μέτωπο της πόλης από το 1958 και γνωρίζει την περιοχή όσο κανείς άλλος. 

Επιπλέον, η δήλωση αυτή του κ. Παυλίδη πέρυσι τον Μάϊο στο kallitheaonline είναι εντελώς αντίθετη με τα όσα ο ίδιος ισχυρίζεται δημόσια τους τελευταίους μήνες, αλλά και στα εξώδικα και στην μήνυση του κατά του δήμου Καλλιθέας.

Ο κ. Παυλίδης άγνωστο γιατί από τον Σεπτέμβριο του 2015 ισχυρίζεται πλέον ότι ο δήμος Καλλιθέας δεν έχει καμία εξουσία στη μαρίνα της Καλλιθέας και μεταξύ άλλων πολύ συγκεκριμένα, και κανένα δικαίωμα είσπραξης τελών ελλιμενισμού. Ενω πρόσφατα εγγράφως προειδοποίησε με διαγραφή από το μητρώο μελών του Ομίλου του, όσους σκαφούχους συνάψουν σύμβαση ελλιμενισμού με τον δήμο Καλλιθέας.
Πάντως, πότε από το 2009 δεν προέβαλλε αυτούς τους ισχυρισμούς...

Υπενθυμίζεται ότι στη μήνυση που κατέθεσε ο κ. Παυλίδης στον Εισαγγελέα Πλημμμελειοδικών Αθηνών στις 15 Σεπτεμβρίου 2015, ζητά την ποινική δίωξη του κ. Ευσταθίου (Προέδρου του Οργανισμού Διαχείρισης της μαρίνας) μεταξύ άλλων και για το αδίκημα της εκβίασης των μελών του ΝΟΤΚ. Ότι δηλαδή εκβιαστικά ο κ. Ευσταθίου ζητά από τους σκαφούχους του ΝΟΤΚ να πληρώνουν τέλη ελλιμενισμού στον δήμο Καλλιθέας.

Ως απάντηση στην μήνυση του κ. Παυλίδη, το δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει ενέργειες παρεμπόδισης απονομής δικαιοσύνης και ενέργειες που στέφονται κατά του θεσμικού ρόλου του δήμου και στις προσπάθειες είσπραξης των τελών ελλιμενισμού.

Επίσης, η δήλωση αυτή τον Μάιο του 2015 έρχεται σε πλήρη αντίφαση με μόλις προχθεσινή τοποθέτηση του κ. Παυλίδη σε εκδήλωση στη μαρίνα, ότι δηλαδή "εμπορική (οικονομική) εκμετάλλευση στη μαρίνα δεν μπορεί να γίνει από κανέναν, ούτε από τον δήμο".

Δεν εξήγησε ο κ.Παυλίδης αλλά ούτε και κανείς άλλος στην χθεσινή εκδήλωση των Ομίλων αν αυτό αφορά και ισχύει και για τους ομίλους που εισπράττουν τέλη ελλιμενισμού από το 2009. Και όπως ο ίδιος είχε πει τον Μάϊο του 2015, είναι "πάρα πολλά λεφτά".

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ενόψει της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη στο οποίο μεταξύ άλλων θα γίνει και συζήτηση για τη μαρίνα με προσκεκλημμένους εκπροσώπους ναυταθλητικών ομίλων και άλλων φορέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. 

*Σε άλλο απόσπασμα της ίδια συνέντευξης ερωτηθείς ο κ. Παυλίδης περί του πόσα χρήματα θα μπορούσε να εισπράττει ο δήμος Καλλιθέας ετησίως απάντησε ότι θεωρεί δεδομένο ότι το ποσό αυτό μπορεί να αγγίξει και το 1 εκατομύριο ευρώ. 

20160320 125918
Από την συγκέντρωση-διαμαρτυρία των ναυταθλητικών ομίλων ΝΟΤΚ, ΣΕΑΝΑΝΤΚ και ΙΟΠΔΕΗ, την Κυριακή 20 Μαρτίου στη μαρίνα της Καλλιθέας. Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε και από την δημοτική παράταξη του κ. Ψαλιδόπουλου, Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Ακούστε αποσπάσματα από τις προδημοσιεύσεις της συνέντευξης του Προέδρου του ΝΟΤΚ

 

Παντελής Παυλίδης - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΣΟΚ - Για όλους και για όλα

Σοκαριστικές αποκαλύψεις Παυλίδη - "Πειρατές" λυμαίνονται τη μαρίνα της Καλλιθέας

 

Τελευταίες ειδήσεις