Ψηφοδέλτιο Κάρναβου: Οι 19 άνδρες + 2 γυναίκες με τους περισσότερους σταυρούς ανά κάλπη

Ψηφοδέλτιο Κάρναβου: Οι 19 άνδρες + 2 γυναίκες με τους περισσότερους σταυρούς ανά κάλπη
18 Μαϊ
2019

Σε ποιό βαθμό έχουν ικανοποιήσει αιτήματα των πολιτών; Πόσο συχνά είχαν επαφή με τους φηφοφόρους στην διάρκεια της θητείας τους; Πόσο πιό ψηλά έχουν βάλει τον πήχη σε αυτές τις εκλογές; Σε αυτά και ανάλογα ερωτήματα απαντούν οι αριθμοί. Η σύγκριση των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών του 2014 με αυτά της Κυριακής 26 Μαϊου 2019, θα είναι ο τελικός βαθμός στο “διαγώνισμα”.

Σε πρώτη φάση ας δούμε ποιά είναι η εικόνα της σταυροδοσίας για τους 21 πρώτους σε μέσο όρο σταυρών ανά κάλπη.

Πρώτοι με καθαρούς 5 σταυρούς ανά κάλπη έρχονται ο Γιάννης Παυλίδης και ο Βαγγέλης Μπαρμπάκος.

Ακουλουθούν με μέσο όρο 4 σταυρούς ανά κάλπη ο Παναγιώτης Κοττέας, ο Γιώργος Κυριακόπουλος και ο Τάσος Καλογερόπουλος.

Την παντοδυναμία της σταυροδοσίας των ανδρών “εμβολίζουν” δύο κυρίες, η Βάνα Δαβάκη και η Άννα Γιαννάκου-Πάσχου με 3 σταυρούς ανά κάλπη.

Ενώ, με μέσο όρο δύο σταυρούς ανά κάλπη έρχονται οι:

Χρήστος Σοφιανίδης, Πέτρος Χατζηιωαννίδης, Κορίνα Δαμουλιάνου, Σάββας Παπαδόπουλος, Κώστας Κόκουλος, Γιώργος Κουτσογιάννης, Κώστας Καλογερόπουλος, Τζώρτζης Δελατόλας, Σταύρος Ζάκκας, Κώστας Ευσταθίου, Βούλα Γαλίτση, Λεωνίδας Παντελίδης, Μανώλης Κωστάκης και Θοδωρής Χαριτίδης.

Η ανάλυση έγινε επάνω στα δεδομένα σταυροδοσίας σε 176 κάλπες των δημοτικών εκλογών του 2014. Ασφαλώς, κάποιοι έχουν διατηρήσει και οπωσδήποτε έχουν αυξήσει τις δυνάμεις τους, είτε λόγω αναγνωρισιμότητας, είτε επειδή στην διάρκεια της θητείας τους βρίσκονταν σε καθημερινή επαφή με τους πολίτες. Αλλά πάντως ενδέχεται κάποιοι να βρεθούν εκτός “νυμφώνος” από νέους υποψηφίους οι οποίοι φιλοδοξούν να μπουν στο δημοτικό συμβούλιο.

Κλειδί οι κοινοτικοί
Οι υποψήφιοι κοινοτικοί σύμβουλοι όλων των συνδυασμών κρατούν στα χέρια τους τα χρυσά κλειδιά της πόλης, όχι μόνο διότι εφόσον εκλεγούν έχουν αρκετά σοβαρές αρμοδιότητες, αλλά ειδικότερα σε ότι αφορά την μάχη του σταυρού, ακριβώς επειδή έχουν ισχυρές προσβάσεις στις γειτονιές, μπορούν να δώσουν μεγάλη ώθηση σε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

Μάνος Μεϊμαράκης

Τελευταίες ειδήσεις