Αγχωμένος ο Κάρναβος: Τα χιλιάδες τηλέφωνα και sms δεν έφεραν τον κόσμο στα εγκαίνια - Τα 36 ΘΑ... σε μια απελπισμένη ομιλία

Αγχωμένος ο  Κάρναβος: Τα χιλιάδες τηλέφωνα και sms δεν έφεραν τον κόσμο στα εγκαίνια - Τα 36 ΘΑ... σε μια απελπισμένη ομιλία
17 Σεπ
2023

Μια νέα απαράδεκτη απόπειρα χειραγώγησης ΜΜΕ και πολιτών έλαβε χώρα στην Καλλιθέα.

Δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία η παράταξη του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου με παρωχημένα και παλαιοκομματικά επικοινωνιακά κόλπα επιχειρεί να παρουσιάσει στην κοινή γνώμη μια εικόνα εντελώς διαφορετική από την πραγματική.

Ο συνδυασμός «Η Καλλιθέα αλλάζει» σε ανακοίνωση του για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου την Πέμπτη (14/9) μιλά για «τεράστια συμμετοχή των Καλλιθεατών» η οποία μάλιστα «ξεπέρασε κάθε ρεκόρ παρόμοιας εκδήλωσης στην ιστορία της Καλλιθέας».

Το πόσο άγρια υποτιμά ο ίδιος ο δήμαρχος Καλλιθέας αλλά και η επικοινωνιακή ομάδα πίσω από αυτές τις ανακοινώσεις την νοημοσύνη πολιτών και δημοσιογράφων φαίνεται από το εξής: από την απαρίθμηση των συγκεντρωμένων στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του δημάρχου Καλλιθέας (στις εικόνες που έδωσε ο συνδυασμός του δημάρχου Καλλιθέας), αφαιρώντας τις δεκάδες των υποψηφίων του συνδυασμού, προκύπτει ένας αριθμός περίπου από 270 - 300 πολιτών οι οποίοι πράγματι παρευρέθηκαν στα εγκαίνια.

Όπως κατανοεί κανείς, δεν προκύπτει από πουθενά «τεράστια συμμετοχή πολιτών», ούτε φυσικά «Προσέλευση- ρεκόρ στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημήτρη Κάρναβου» όπως τιτλοφορείται η ανακοίνωση του συνδυασμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου γινόταν κινητοποίηση τουλάχιστον τρεις εβδομάδες πριν με χιλιάδες τηλεφωνήματα αλλά και χιλιάδες sms (τέτοια sms έστελναν ακόμα και σε υποψηφίους άλλων συνδυασμών).

Δοθέντων όλων αυτών μπορεί κανείς να κατανοήσει ότι η εκδήλωση όχι μόνο επιτυχημένη δεν ήταν, αλλά απέτυχε παταγωδώς συγκριτικά πάντα με τον τίτλο που έδωσαν στην ανακοίνωση οι εμπνευστές της.

Πάντως, στελέχη του συνδυασμού εμφανίζονται προβληματισμένοι για το γεγονός ότι ο κόσμος της Καλλιθέας δεν ανταποκρίθηκε όπως ανέμεναν στην πράγματι τεράστια κινητοποίηση για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου.

Ωστόσο, το kallitheaonline.gr για λόγους ίσης μεταχείρισης των υποψηφίων – διατηρώντας όμως σοβαρότατες επιφυλάξεις για την αξιοπιστία όσων αναφέρει και η ανακοίνωση αλλά και όσα ανέφερε στην ομιλία του ο δημάρχος Καλλιθέας, δημοσιεύσει την ανακοίνωση του συνδυασμού αλλά και την ομιλία ακριβώς όπως έχουν.

IMG 0754

Αεροφωτογραφία την οποία έδωσε ο συνδυασμός του δημάρχου Καλλιθέας στην δημοσιότητα. Μια χαλαρή συγκέντρωση με πολλά κενά η οποία δεν κατάφερε να κλείσει την Θησέως. 

karnavos egkainia 03


Ακολουθεί η ανακοίνωση του συνδυασμού ακριβώς όπως διανεμήθηκε σε ΜΜΕ


«Με τεράστια συμμετοχή των Καλλιθεατών, που ξεπέρασε κάθε ρεκόρ παρόμοιας εκδήλωσης στην ιστορία της Καλλιθέας , πραγματοποίηθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημάρχου Καλλιθέας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Καλλιθέα αλλάζει» Δημήτρη Κάρναβου. 

Κατά την διάρκεια της μεγάλης ανοιχτής εκδήλωσης εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου στην Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου, ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, στον μεγάλο στόχο αξιοποίησης της δυναμικής του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για την ανάπτυξη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε όλες τις γειτονιές της Καλλιθέας.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στα έργα ανάπλασης της Πλατείας Δαβάκη , της ανάπλασης και της ανάδειξης του εμπορικού κέντρου της Καλλιθέας και της κεντρικής αγοράς, της δημιουργίας του νέου Πολυδύναμου Πολιτιστικού Κέντρου δίπλα στην Πλατεία Δαβάκη.

Ακόμη χαρακτήρισε κομβικό έργο , που ξεκίνησε για το μέλλον της πόλης , την μεγάλη ανάπλαση των οδών Δημοσθένους , Δοϊράνης και Σκρα που μετατρέπονται σε υπέροχους οδικούς, περιπατητικούς άξονες,και «ενώνουν» το κέντρο της πόλης με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ενώ έκανε εκτενή αναφορά στο έργο που έγινε στην καθαριότητα, στην μεγάλη ανανέωση του εξοπλισμού , του πιο νέου και σύγχρονου στόλου οχημάτων, αλλά και στα νέα προγράμματα ανακύκλωσης.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τεράστια επιτυχία της εξασφάλισης της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ με 4 Σταθμούς προς την Καλλιθέα και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

karnavos egkainia 02


Ακολουθεί η ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου

quo mark1

Σεβαστοί πατέρες,
Φίλες και φίλοι

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την παρουσία σας σήμερα εδώ.
Σας ευχαριστώ για αυτήν την τεράστια συμμετοχή σήμερα που σπάει κάθε ρεκόρ στην ιστορία της πόλης σε ανάλογη εκδήλωση.
Είμαστε πολλοί και κάθε μέρα γινόμαστε περισσότεροι.
Και όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές ο συνδυασμός θα μεγαλώνει, θα δυναμώνει και θα πετύχει μια ακόμα μεγάλη νίκη.
Την νίκη της Καλλιθέας.

Σήμερα δίνουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα.
Επιλέγουμε μέλλον.
Η Καλλιθέα επιλέγει μέλλον.
Η επιλογή είναι καθαρή.

Η πόλη γυρίζει την πλάτη της σε μια μίζερη περίοδο αλλά και σε μια μίζερη και λαϊκίστικη αντιπολίτευση.
Η πόλη δεν θέλει να γυρίσει πίσω.
Θέλει να βλέπει μπροστά, θέλει να συνεχίσει μια πορεία ανόδου.

Θέλει μια διοίκηση σύγχρονη, φιλική, με νέες ιδέες, με μοντέρνες αντιλήψεις, με χαμόγελο και αισιοδοξία.
Θέλει μια διοίκηση δυναμική, με όραμα ευρωπαϊκό για την πόλη, με πρόγραμμα, με σοβαρότητα.
Και θέλει μια διοίκηση ανοιχτή στους πολίτες.
Ναι, η Καλλιθέα ψηφίζει για το μέλλον της.

Ψηφίζει νέες ιδέες, μοντέρνες αντιλήψεις, σύγχρονες πολιτικές, διαλέγει μια πορεία ευρωπαϊκή, για μια πόλη σύγχρονη, προοδευτική.
Αυτό ακούμε συνέχεια στις περιοδείες μας, αυτό ακούμε συνέχεια από τον κόσμο.
Πάμε μπροστά στην νέα νίκη της 8ης Οκτωβρίου.
Εμείς πάμε σε αυτές τις εκλογές με όπλο την αξιοπιστία μας.

Με όπλο την αλήθεια.
Με όπλο την ευπρέπεια.
Με όπλο αυτά που κάναμε.
Εμείς μπορούμε να υποσχεθούμε, γιατί έχουμε πίσω μας αυτά που κάναμε.

Και αυτά που προγραμματίζουμε για τα επόμενα χρόνια, είναι η συνέχεια αυτών που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια.
Και κάναμε πολλά.

Αγαπητοί φίλοι.
Με έχετε τιμήσει με την εμπιστοσύνη σας δύο φορές!
Το βάρος και η ευθύνη να ανταποκριθώ σε αυτή τη τιμή είναι μεγάλο.
Καθημερινά δίνουμε τη μάχη, αυτή την εμπιστοσύνη να την ανταποδώσουμε.
Με παρεμβάσεις και έργα μας που αλλάζουν την εικόνα της πόλης μας.
Με δράσεις που αξιοποιούν και προβάλλουν την ιστορία της Καλλιθέας μας, και την ίδια στιγμή τη μεταμορφώνουν.
Την κάνουν μια πόλη σύγχρονη, μια πόλη που θες να ζεις.
Μια πόλη που θες να μεγαλώνεις τα παιδιά σου και να δημιουργείς!
Κάνουμε την Καλλιθέα μια πόλη ανθρώπινη!

Μια πόλη με όλες τις βασικές υποδομές που έχει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.
Η Καλλιθέα είχε την τύχη πριν από 6 χρόνια να γίνει η έδρα ενός εκπληκτικού πολιτιστικού έργου αλλά κι ενός εκπληκτικού δημοσίου χώρου. Του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!

Η Καλλιθέα μπήκε στον τουριστικό και πολιτιστικό χάρτη της Αττικής.
Και διαθέτει το σημαντικότερο έργο διαμόρφωσης δημοσίου χώρου που έχει γίνει στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες και ταυτόχρονα έφερε μια νέα ποιότητα ζωής σε μια ολόκληρη περιοχή της πόλης μας.

Το στοίχημα το δικό μας ήταν και είναι ένα: Να αξιοποιήσουμε αυτό το κέντρο, αυτήν την δυναμική για το καλό όλης της Καλλιθέας.
Το κέντρο Σταύρος Νιάρχος να γίνει η αφορμή για ανάπτυξη και ποιότητα ζωής και στις υπόλοιπες γειτονιές.
Αυτό ήταν το μεγάλο στοίχημα.
Να πετύχουμε να αξιοποιήσουμε το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το σύνολο της πόλης.

Για όλες τις γειτονιές μας!
Όχι μόνο για την Νότια Καλλιθέα.
Έπρεπε λοιπόν η Καλλιθέα να συνδεθεί λειτουργικά και πρακτικά με το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος!

Όλη η Καλλιθέα: και το Κέντρο της και τα βόρεια της και οι περιοχές που συνορεύουν με την Νέα Σμύρνη ή την Αθήνα και να αναδείξουμε το κέντρο της πόλης μας αλλά και τις υπόλοιπες γειτονιές μας αλλά και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε σε τόσους τομείς.

Να αναδείξουμε την μοναδική αγορά μας, τα μοναδικά μας εστιατόρια και ταβέρνες, τα δικά μας πολιτιστικά γεγονότα και πάνω από όλα τον ανθρώπινο χαρακτήρα της πόλης μας. Την ζεστασιά, την αίσθηση της γειτονιάς, την συνοχή μας.

Αυτό το μεγάλο στόχο τον δουλεύουμε μεθοδικά και με σχέδιο όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Με πολλά έργα παράλληλα και με πολλές δράσεις.
Ξεκινώντας από την αναβάθμιση του κέντρου της πόλης.

Αρχικά, ξεκινήσαμε από την ανάπλαση της πλατείας Δαβάκη!
Την ανοίξαμε και άλλο στο κοινό, την φωτίσαμε, την διαμορφώσαμε έτσι ώστε να είναι φιλική σε όλα της τα σημεία.
Στη συνέχεια αλλάξαμε την εικόνα του κεντρικού άξονα της πόλης μας, την Ελ. Βενιζέλου (Θησέως) !

Προχωρήσαμε στην ανάπλαση της νησίδας αλλά και στην πλήρη ασφαλτόστρωση της!
Ενώ την ίδια στιγμή καταφέραμε να θέσουμε σε τροχιά υλοποίησης δύο πολύ μεγάλα έργα για το κέντρο μας!
Αναφέρομαι στο «ανοιχτό κέντρο εμπορίου».

Προχωράμε σε πεζοδρομήσεις στο Κέντρο μας, στην Γρυπάρη, στην Πλάτωνος αλλά και σε ανακαινίσεις των προσόψεων 70 καταστημάτων γύρω από την κεντρική αγορά.

Βάζουμε νέους σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους αλλά και πλούσιο εξοπλισμό.
Η πόλη έτσι σύντομα θα έχει μια πολύ όμορφη, πολύ φιλική αγορά που θα πλαισιώσει την μοναδική παραδοσιακή αγορά που διαθέτουμε.
Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Συνεχίζουμε με την κατασκευή του Πολυδύναμου Πολιτιστικού Κέντρου, που ολοκληρώσαμε τη μελέτη και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση, στην άλλη πλευρά της πλατείας Δαβάκη. Το οποίο θα κτιστεί στο πρώην οικόπεδο του ΙΚΑ.

Με υπόγειο πάρκινγκ, με πολλαπλές αίθουσες εκδηλώσεων, με τη Δημοτική βιβλιοθήκη, με θερινό σινεμά, με το σπίτι της Ερασιτεχνικής Δημιουργίας.
Σταδιακά, το κέντρο της πόλης μας αλλάζει μορφή ! Ομορφαίνει.
Αναβαθμίζει τις υπηρεσίες και τις λειτουργίες που παρέχει στους δημότες.

Και οι δημότες αποκτούν ένα μεγάλο κέντρο με πεζόδρομους, με πάρκο, με νέο κτίριο πολιτισμού για περίπατο, αναψυχή, πολιτισμό, αγορές.
Το επόμενο μεγάλο, επιτρέψτε μου να το χαρακτηρίσω, κομβικό έργο για το μέλλον της πόλης είναι η μεγάλη ανάπλαση των οδών Δημοσθένους Δοϊράνης και Σκρα
Αλλάζουμε με τα έργα που ξεκινάνε σύντομα όλη την εικόνα σε αυτούς τους δρόμους:
• Νέα πεζοδρόμια
• Νέοι φωτισμοί led
• Νέοι, σύγχρονοι, κάδοι
• Νέες φυτεύσεις

Η Δημοσθένους, η Δοϊράνης, η Σκρα μετατρέπονται σε υπέροχους οδικούς αλλά και περιπατητικούς άξονες.
Αξονες που φέρνουν πιο κοντά το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος με το κέντρο της πόλης μας.

Δίνουμε πλέον την φροντίδα που άξιζε και την αναβάθμιση σε όλη την Ανατολική Καλλιθέα, στην Καλλιθέα που είναι κοντά στην Συγγρού.
Έχοντας ήδη ολοκληρώσει την πρώτη φάση μιας μεγάλης ανάπλασης στην άλλη πλευρά, την περιοχή δίπλα στον Ιλισό. Με νέες φυτεύσεις, με κοινόχρηστα όργανα γυμναστικής, με νέες διαμορφώσεις.

Και βέβαια δίνουμε τις μάχες μας, μαζί με το Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου για να τελειώσει επιτέλους η περιφέρεια την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης μας από το Νιάρχος μέχρι το Στάδιο Ειρήνης κι φιλίας.

Μια ανάπλαση που ολοκληρώθηκε στην πρώτη φάση, με την νέα παραλιακή λεωφόρο και τα σκέπαστρα της και κυρίως την αντιπλημμυρική μας θωράκιση.
Απομένει τώρα το τελευταίο κομμάτι που θα την μεταμορφώσει σε μια από τις πιο όμορφες παραλιακές ζώνες σε ολόκληρη την Μεσόγειο.

Έτσι Χτίζουμε την Νέα Καλλιθέα.
Μια πόλη πολυκεντρική !
Με νέα, όμορφα, εμβληματικά σημεία αναφοράς παντού.

Μια πόλη που θα διαθέτει:
1. Μια υπέροχη εμπορική Αγορά
2. Ενα αναβαθμισμένο κέντρο
3. Πολύ όμορφους χώρους σε όλη την έκτασή της! Από τα Ανατολικά της έως τα Δυτικά της και από τα Βόρεια έως τα Νότια.
4. Μια εκπληκτική παραλιακή ζώνη με το Νιάρχος και την αναπλασμένη παραλιακή ζώνη μέχρι το ΣΕΦ.
Ας μη ξεχνάμε όμως και το πιο σημαντικό. Ένα έργο πνοής για την πόλη μας!

Μετά από επίμονους αγώνες εξασφαλίσαμε την έλευση του ΜΕΤΡΟ στην Καλλιθέα!
Πετύχαμε κάτι που φάνταζε όχι απλώς μακρινό, αλλά αδιανόητο πριν μερικά χρόνια!

Στην επόμενη επέκταση του ΜΕΤΡΟ θα υπάρχει μια Νέα γραμμή! Ξεκινώντας από το Θησείο με σταθμούς:
• Στην Χαμοστέρνας, στα βόρεια της Καλλιθέας,
• Στην πλατεία Δαβάκη,
• Στο λόφο Φιλαρέτου και
• Τερματικό σταθμό, στο Κέντρο Σταύρος Νιάρχος.

Πλέον, όλη η πόλη μας θα έχει πρόσβαση σε ΜΕΤΡΟ και όλη η πόλη μας θα συνδέεται με το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την παραλία.
Σε 5 λεπτά κυριολεκτικά - ένας κάτοικος της Βόρειας Καλλιθέας θα μπορεί να κάνει την βόλτα του στο Νιάρχος και στην παραλία μας. Σε 15 λεπτά ο κάτοικος της Νότιας Καλλιθέας θα είναι στην Ομόνοια.

Η Καλλιθέα ενοποιείται!
Όλοι οι κάτοικοι μας θα μπορούν να επισκέπτονται το κέντρο μας, το γήπεδο μας, τον Ιλισό, το Νιάρχος με το ΜΕΤΡΟ από κάθε γωνία της πόλης σε απόσταση τριών λεπτών ανάμεσα σε δυο ή τρεις στάσεις του ΜΕΤΡΟ

Και αυτήν την γραμμή ΜΕΤΡΟ σας υπόσχομαι πως θα την εκμεταλλευτούμε πλήρως! Θα την μετατρέψουμε στην ραχοκοκαλιά της δημοτική μας συγκοινωνίας!
Ένα δίκτυο μεταφορών, με ηλεκτρικά λεωφορεία, το οποίο θα λειτουργήσει μέσα στους επόμενους μήνες, ολοκληρώνοντας τις μεταφορικές μας υποδομές, με τρόπο άρτιο και σύγχρονο.

Σύγχρονες μεταφορές που συνδέουν κάθε πλευρά της πόλης μας μεταξύ τους και με τις όμορες περιοχές! Με όλα τα νέα σημεία αναφοράς της.
Φίλες και φίλοι,

Σε αυτά τα 9 χρόνια δώσαμε τη μάχη για το μέλλον! Πλέον οι καρποί όσων σπείραμε αρχίζουν να φαίνονται. Είναι φανερό ότι η νέα εποχή της πόλης μας, ΕΡΧΕΤΑΙ!
Από μήνα σε μήνα, από χρόνο σε χρόνο, η πόλη μας θα αποκτά νέες υποδομές και νέα έργα και η πόλη μας πλέον θα ξεχωρίζει όχι μόνο για τη ιστορία της αλλά και για την ομορφιά της και τις εκπληκτικές υποδομές της.

Πόσες πόλεις στην Ελλάδα θα έχουν τα επόμενα χρόνια μια από τις ομορφότερες παραλίες στην Μεσόγειο;
Ένα από τα σημαντικότερα Πάρκα;
Ένα από τα σπουδαιότερα πολιτιστικά κέντρα στην Ευρώπη;
Μια πολύ όμορφη και σύγχρονη κεντρική Αγορά;
Μια αναπλασμένη και προσβάσιμη παραποτάμια ζώνη;
Μια νέα γραμμή μετρό;

Η Καλλιθέα μας αφήνει πίσω της το παρελθόν. Ξεχνά τις προηγούμενες μίζερες δεκαετίες!
Η Καλλιθέα γίνεται μια πόλη ξεχωριστή σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο.

Και αυτό τα πετύχαμε γιατί είχαμε και όραμα αλλά και προσήλωση να κάνουμε έργα ουσίας, έργα που πιάνουν τόπο.
Στην καθαριότητα για παράδειγμα.

Μέσα σε 8 χρόνια κάναμε όσες επενδύσεις δεν είχε κάνει ο Δήμος σε όλη του την ιστορία!
· Ανανεώσαμε σχεδόν το 100 % του στόλου των οχημάτων.
· Αλλάξαμε πλήρως τους κάδους.
· Εφοδιάζουμε την πόλη, με νέους υπερσύγχρονους υπόγειους κάδους.
· Αποκτήσαμε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας όπως το μηχάνημα για τα φρεάτια, όπου πλέον τα καθαρίζουμε χωρίς ανθρώπινο χέρι.

Με αριθμούς:
· 44 νέα οχήματα τα τελευταία 8 χρόνια!
· 2 υπερσύγχρονα πλυντήρια κάδων
· 5 καινούργια απορριμματοφόρα για τα βιοαπόβλητα
· 2.100 νέοι πράσινοι κάδοι απορριμματοφόρων
· 20 βυθιζόμενοι κάδοι

Σύντομα, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, ύψους περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ θα τοποθετήσουμε 122 επιπλέον βυθιζόμενους κάδους!

Για τα έργα που κάναμε σας μίλησα ήδη!
● Η ανάπλαση της Δαβάκη!
● Η αναμόρφωση της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου
● Η αναβάθμιση του Πάρκου του Ιλισού.
● Οι εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις περισσότερων από 30 δρόμων:
Πάνω από 133.000 τετραγωνικά μέτρα ασφάλτου και με ανακατασκευή σε ρείθρα πεζοδρόμια και ράμπες ΑΜΕΑ.
● Αντιπλημμυρικά έργα στις Τζιτζιφιές. Κάναμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων των τελευταίων δεκαετιών:
● Νέοι αγωγοί και φρεάτια στις οδούς Ισμήνης, Αγίων Αποστόλων, Αγησιλάου, Ελευθερίου Βενιζέλου και Ευριπίδου,
● Επιλύσαμε χρόνιο πρόβλημα πλημμυρών στη Χαροκόπου μετά τη Δημοσθένους,
● Και βέβαια η σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο των έργων της παραλίας!
Αυτά τα έργα δεν τα βλέπετε είναι όμως αυτά τα έργα που διασφαλίζουν ότι δεν πλημμυρίζουμε πλέον με την πρώτη νεροποντή και ότι έχουμε σχετική ασφάλεια ακόμη και σε μεγάλες βροχοπτώσεις.

Ας μην ξεχνάμε ότι εδώ, στην Καλλιθέα, πριν μερικές δεκαετίες είχαμε νεκρούς από πλημύρες, αφού ένα τμήμα της πόλης μας είναι κάτω από την στάθμη της θάλασσας.

Δίναμε και δίνουμε πάντα έμφαση σε έργα ουσίας:
• Ολοκληρώσαμε το «Κόκκινο Σχολείο», στην Ελ. Βενιζέλου.
• Η πόλη μας έχει ένα ακόμη όμορφο τοπόσημο να την ομορφαίνει. Κι ταυτόχρονα να τη συνδέει με την τεράστια ιστορία της. Εκεί πλέον στεγάζεται το Δημοτικό μας Ωδείο με εκατοντάδες μαθητές.
• Ανακαινίσαμε το ιστορικό κτίριο της Αντίστασης της οδού Μπιζανίου

• Για την Παιδεία μας
Είμαστε συνεχώς πάνω από τα σχολεία μας και τους παιδικούς σταθμούς!
· Προσθέσαμε έναν ακόμη Δημοτικό Βρεφικό Σταθμό, στην οδό Αραπάκη,
· Εγκρίθηκε και η δημιουργία ενός ακόμη νηπιαγωγείου στο οικόπεδο Αλεξάνδρου Πάντου και Καλαφάτη
· Αναπλάσαμε το 80% των Σχολικών Αυλών

Αλλά εκτός από υποδομές επενδύουμε και σε νέα σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα! Αναπτύσσουμε τις δεξιότητες των παιδιών και τους δίνουμε τα εφόδια για να γνωρίσουν και να βρουν το δρόμο τους στο Σήμερα!

Με το καινοτόμο πρόγραμμα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού!
Στο οποίο συμμετέχουν όλα τα Παν/μια της Αττικής και παρέχονται Δωρεάν εξατομικευμένα τεστ σε όλους !
Με εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις όπως:
• Η εκπαίδευση στην οδική ασφάλεια σε συνεργασία με το ΙΟΑΣ Π. Μυλωνάς
• Περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα
• Με το πρόγραμμα Μικροί Κηπουροί
• Με Φεστιβάλ ανακύκλωσης
• Φιλαναγνωσία με τα αναγνωστικά σακίδια
• Σεμινάρια για την ενδοσχολική βία
• Με Δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης παιδιών στο ΚΔΑΠ
• Με προγράμματα καλοκαιρινής απασχόλησης παιδιών
• Με Κέντρα δια βίου μάθησης και
• Βέβαια με το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας και 2 δομές για την πρόληψη και την απεξάρτηση (τον Σταθμό και τον ΘΗΣΕΑ)
• Για την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
• Τοποθετούμε 1000 καφέ κάδους ανακύκλωσης οργανικών υλικών
• Εξοπλίσαμε τα σχολεία μας με πολλούς Νέους μικρούς κάδους ανακύκλωσης.
• Τοποθετούμε σύγχρονα ενεργειακά αυτόνομα σπιτάκια ανακύκλωσης σε 15 σχολεία μας.
Η Καλλιθέα μας είναι από τις πρώτες μεγάλες πόλεις στην Αττική, στα ποσοστά ανακύκλωσης!
➢ Για το ΠΡΑΣΙΝΟ
• Προχωρήσαμε στην ριζική τμηματική ανάπλαση της όχθης Ιλισού
• Καταγράψαμε ψηφιακά όλα τα δέντρα και τους θάμνους της πόλης μας
• Συντηρούμε, Εκσυγχρονίζουμε και επεκτείνουμε το δίκτυο των γεωτρήσεων με το οποίο ποτίζουμε όλο το πράσινο της πόλης μας.

➢ Στον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
• Φτιάξαμε 7 ανοιχτά σημεία άθλησης με σύγχρονα υπαίθρια όργανα γυμναστικής
• Βάλαμε Καινούργια δάπεδα, φωτισμό led σε όλους τους χώρους άθλησης
• Βάλαμε το Ισοθερμικό κάλυμμα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, μειώνοντας τουλάχιστον 40% το κόστος θέρμανσης
• Φτιάξαμε ένα Νέο Δημοτικό γυμναστήριο.

➢ Στην ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ
● Τοποθετήσαμε 30 σημεία στην πόλη για Ελεύθερο Internet
● Συνεχίσαμε την« Ώρα του δημότη» κάθε Τετάρτη με πάνω από 10.000 επισκέψεις δημοτών μέχρι σήμερα!
● Βάλαμε Πρωτοποριακές Διαδραστικές Οθόνες στα ΚΕΠ, στο Δημοτολόγιο και στα ΚΑΠΗ μας
● Αναβαθμίσαμε την ιστοσελίδα μας. Το kallithea.gr είναι πλέον φιλικό και σε ΑμεΑ, και μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας δίνουμε τη δυνατότητα ηλεκτρονικών πληρωμών

➢ Στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
◆ Συνεχίσαμε πρωτοποριακές δράσεις όπως:
● το συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας,
● την δικτύωση όλων των φορέων ψυχικής υγείας
● τα προγράμματα για άτομα με προβλήματα όρασης,
Ταυτόχρονα υλοποιούμε έναν μεγάλο αριθμό δράσεων και έργων για τα ΑΜΕΑ και την προσβασιμότητα.
➢ Για την ΙΣΤΟΡΙA και την Διατήρηση της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ
● Δημιουργήσαμε ένα νέο θεσμό, μια συγκινητική εκδήλωση για την 19η Μαΐου ημέρα μνήμης της γενοκτονία των Ποντίων.
● Η «φλόγα της μνήμης» είναι δική μας πρωτοβουλία. Ενώ πρωταγωνιστούμε και στον αγώνα για την αναγνώριση της γενοκτονίας σε όλη την Ελλάδα, μέσα από το δίκτυο μνήμης της ΚΕΔΕ που ήταν πάλι δική μας πρωτοβουλία.

➢ Για τα ΑΔΕΣΠΟΤΑ!
● Φτιάξαμε ένα δίκτυο σε όλη την πόλη με θέσεις για τροφή, νερό για τα αδέσποτα και μικρά ζώα!
● Συνεργαζόμαστε με το ΔΙΚΕΠΑΖ και τις φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής μας για την φροντίδα των αδέσποτων.
➢ Για την τοπική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Μέσα από τα προγράμματα του Συνδέσμου Δήμου Νοτίου Αττικής, που έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος:
• φέραμε δράσεις για την τοπική ανάπτυξη με επιδοτούμενη κατάρτιση για ανέργους και εργαζομένους.
• Δημιουργήσαμε ένα σημαντικό εργαλείο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις: το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας!
• Ξεκινάμε προγράμματα για ΑμεΑ και ενισχύουμε επιχειρήσεις που απευθύνονται σε ΑμεΑ.
Ενώ σχεδιάζουμε πολλά ακόμη προγράμματα!

• Στα οικονομικά του δήμου μας:
Ο Δήμος μας απέκτησε οικονομική σταθερότητα.
Με χαμηλό δανεισμό, με συγκράτηση δαπανών έχει πετύχει τα προηγούμενα χρόνια να μειώσει τα δημοτικά τέλη κατά 7% στα νοικοκυριά και 4% στις επιχειρήσεις ενώ διευρύναμε τα κριτήρια για την απαλλαγή 75% σε τρίτεκνες, μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, απόρους, ΑμεΑ, μακροχρόνια άνεργους, και δικαιούχους Κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης και διεκδικούμε με αποφασιστικότητα και χωρίς να συμβιβαζόμαστε τα δικαιώματα μας.
Έτσι, διεκδικήσαμε και πετύχαμε: να εισπράξουμε τα 514.000€, που παράνομα παρακρατήθηκαν από τις εταιρίες ENERGA και HELLAS POWER να αποδοθούν στον Δήμο μας.

➢ Στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Είμαστε περήφανοι για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Καλλιθέας!!
Πάντα σε ετοιμότητα!
Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία «Αριάδνη», «Ιανό» και «Μήδεια» αλλά και την πρόσφατη κακοκαιρία Daniel
Προτρέξαμε άμεσα και προσφέραμε βοήθεια με υδροφόρες σε όλες τις μεγάλες πυρκαγιές της Αττικής.

➢ Στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Προσλάβαμε:
· Υπηρεσίες φύλαξης με πεζή περιπολία στις πλατείες Δαβάκη και Κύπρου !
· Νυχτερινές περιπολίες με οχήματα όλα τα δημοτικά κτήρια και κατά συνέπεια και στις γειτονιές μας
· Δωρίσαμε, 3 περιπολικά στο τοπικό αστυνομικό τμήμα!
Και έχουμε συνεχή συνεργασία με το τοπικό Αστυνομικό τμήμα και το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας Καλλιθέας!

➢ Στον ΠΌΛΙΤΙΣΜΟ
Η Καλλιθέα μας έχει γίνει πλέον πόλη Πολιτισμού!
Και Πολιτισμός σημαίνει Ελευθερία!
Αυτή πόλη διαθέτει πλέον:
· 2 Θερινά σινεμά
· το Θέατρο της Δευτέρας «Λάζαρος Λασκαρίδης»
· το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ
· το Μεσογειακό Φεστιβάλ
· το Ρεμπέτικο Τριήμερο στις Τζιτζιφιές
· τα Χαροκόπεια
και δεκάδες άλλες εκδηλώσεις που προσφέρουν ποιοτική διασκέδαση για όλη την οικογένεια

Αγαπητοί φίλοι,
Πλησιάζουμε στο τέλος μιας τετραετίας συνεχούς δουλειάς. Συνεχούς προσπάθειας για τον Δήμο μας.
Έγιναν πολλά για την πόλη μας!

Για κάθε έργο που κάναμε, για κάθε έργο που εξασφαλίσαμε, για κάθε ευρώ που φέρνουμε στην πόλη κρύβεται ένας μεγάλος αγώνας με την γραφειοκρατία αλλά και μια μεγάλη προετοιμασία για να έχουμε μελέτες και εντάξεις.
Είναι μια καθημερινή δουλειά πολλών ωρών, πολλών ομάδων, πολλών ανθρώπων σε μια περίοδο μετά τα μνημόνια όπου όλοι οι δήμοι είχαν και έχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και ταυτόχρονα ας μην ξεχνάμε ότι τα πρώτα δυο χρόνια όλα πήγαν πίσω εξαιτίας του κορονοϊού.
Εμείς δεν το βάλαμε κάτω και είχαμε νίκες σε όλα σχεδόν τα μέτωπα.

Η Καλλιθέα μας αλλάζει.
Και αλλάζει συνεχώς προς το καλύτερο!
Κάθε χρονιά ήταν καλύτερη από την προηγούμενη και έτσι θα συνεχίσουμε.
Και από δω και πέρα, κάθε χρονιά θα παραδίδεται κάτι πολύ σημαντικό για την πόλη μας!

Δημοτική συγκοινωνία, αναπλάσεις στους μεγάλους δρόμους, ανάπλαση σε όλο το κέντρο, ανακύκλωση παντού, νέες τεχνολογίες για μια πιο φιλική πόλη, δράσεις για την τοπική ανάπτυξη και τόσα άλλα.
Σε λίγες εβδομάδες έχουμε δημοτικές εκλογές.
Κατεβαίνουμε με ένα σύνθημα
Το επιλέγουμε μέλλον.
Γιατί αυτό τελικά είναι το δίλλημα.

Αν θα συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία ή θα ξαναγυρίσουμε σε ένα μίζερο παρελθόν που ζήσαμε πριν από πολλά χρόνια.
Αν θα έχουμε μια ηγεσία δυναμική, σύγχρονη, με νέες ιδέες ή θα επανέλθουμε σε μια ηγεσία λαϊκισμού και οπισθοδρόμησης.
Ξέρουμε ότι οι πολίτες πάντα επιλέγουν μέλλον.

Και ξέρουμε ότι οι πολίτες της Καλλιθέας ξέρουν πολύ καλά ποιος εκφράζει αυτό το μέλλον.
Πάμε όλοι μαζί για την μεγάλη νίκη στις 8 Οκτωβρίου.

Σας ευχαριστώ όλους για την σημερινή μεγάλη παρουσία σας.
Γιατί σε τελική ανάλυση, ο δικός μας ο αγώνας, είναι τα έργα που κάναμε και θα κάνουμε ως διοίκηση!
Το καλύτερο προεκλογικό μας επιχείρημα είναι το αποτύπωμα που αφήνουμε στην πόλη!

Για αυτό και οι μήνες που έρχονται, για μας είναι μήνες σκληρής δουλειάς. Έτσι πράξαμε μέχρι τώρα, και έτσι θα συνεχίσουμε να πράττουμε!
Σας ευχαριστώ πολύ!
Όλους από καρδιάς!

quo mark2

Τελευταίες ειδήσεις