Αγνοούνται τρεις άστεγοι στην Καλλιθέα – Η «σατανική» εκδοχή πίσω από την εξαφάνιση τους

Αγνοούνται τρεις άστεγοι στην Καλλιθέα – Η «σατανική» εκδοχή πίσω από την εξαφάνιση τους
08 Μαρ
2018

 

Όπου φτωχός κι η μοίρα του...
Αγνοούνται από χθες τρείς ηλικιωμένοι άστεγοι οι οποίοι έβρισκαν προσωρινό καταφύγιο μπροστά από εγκαταλειμμένη μονοκατοικία στην Καλλιθέα.

Οι τρεις αυτοί άνθρωποι άγνωστο για ποιους λόγους ζούσαν στον δρόμο, και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Κρέμου και Μεγαλουπόλεως, βρίσκονταν υπό την προστασία των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Καλλιθέας για αρκετούς μήνες.

του Μάνου Μεϊμαράκη

Όμως από εχθές αναζητούνται χωρίς επιτυχία μέχρι τώρα. 

Ο λόγος που εξαφανίσθηκαν;.. Τρόμαξαν ή αισθάνθηκαν ντροπή... από τις σε βάρος τους «καταγγελίες» κάποιων περιοίκων ότι διακινούν ναρκωτικές ουσίες σε μαθητές, με τις φήμες να οργιάζουν ότι έχουν συλληφθεί από εχθές για κατοχή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών...

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι την στιγμή της εξαφάνισης τους, καθημερινά δεκάδες άλλοι περίοικοι στήριζαν τους τρεις αστέγους με τρόφιμα και χρήματα, ενώ σήμερα τους αναζητούσαν.

Ένα μεγάλο ποσοστό αστέγων αρνούνται την εγκατάσταση τους σε στεγασμένους χώρους, το φαινόμενο δε αυτό παρατηρείται πολύ συχνά ακόμα και σε δήμους με πολύ οργανωμένες δομές για αστέγους.

Προφανώς λοιπόν, κάποιοι επειδή ίσως τους ενοχλούσε το θέαμα των αστέγων στην γειτονιά... να σκέφθηκαν κάτι σατανικό και εκμεταλλεύομενοι την δύναμη της τηλεθέασης, για να τους απομακρύνουν από την περιοχή.

«Κατήγγειλαν» σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβελείας ότι οι συγκεκριμένοι τρείς άστεγοι πλησιάζουν τα κάγκελα του σχολείου απέναντι και επιχειρούν να πουλήσουν ναρκωτικά σε μαθητές. Το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού έφτασε στο σημείο, το ρεπορτάζ με τις «καταγγελίες» προβλήθηκε και έκτοτε η τύχη των τριών ηλικιωμένων αστέγων αγνοείται.

Πάντως, στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας δεν υπάρχει καμία αναφορά ή καταγγελία για διακίνηση ναρκωτικών σε βάρος των συγκεκριμένων αυτών ανθρώπων, όπως ποτέ δεν έχουν προσαχθεί ούτε με την υποψία διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Άλλωστε, η παρουσία Αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ είναι αρκετά συχνή στην περιοχή – η περιοχή είναι «μαρκαρισμένη» από την Αστυνομία - έχουν μάλιστα γίνει και συλλήψεις ατόμων στο μικρό πάρκο απέναντι για κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών, όπως συχνές είναι και οι περιπολίες ανδρών της Ασφάλειας Καλλιθέας στην περιοχή.

Το γεγονός ότι οι τρείς άστεγοι δεν συνδέονται σε καμία περίπτωση με τις «καταγγελίες» περί διακίνησης ναρκωτικών επιβεβαιώνουν και στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Καλλιθέας.
Ειδικότερα, και στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας και στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, όπως διαβεβαιώνουν όλοι, υπάρχει «πλήρη εικόνα» για τους τρεις αυτούς ανθρώπους.


 

Τελευταίες ειδήσεις