Η Πολιτεία οφείλει να στηρίζει τους Έλληνες πρωταθλητές

Η Πολιτεία οφείλει να στηρίζει τους Έλληνες πρωταθλητές
05 Φεβ
2016

Δεκάδες αθλητές μαχητικών τεχνών στην πόλη προπονούνται καθημερινά πολύ σκληρά. Την ψυχή τους οπλίζει το όραμα να διακριθούν σε αγώνες, πρωταθλήματα και τουρνούα, να αποκτήσουν την απαιτούμενη εμπειρία ώστε μια μέρα να φέρουν πίσω στην Ελλάδα ένα μετάλλιο. Όταν τα καταφέρνουν, τα φώτα της δημοσιότητας - και λογικό είναι - αστράφτουν γύρω τους, ο κόσμος εκφράζει τον θαυμασμό του, κι έπειτα από λίγο τα φώτα σβήνουν και εκείνοι επιστρέφουν στα γυμναστήρια και στα dojo. Μέχρι την επόμενη διάκριση, τα επόμενα φώτα, το επόμενο μετάλλιο ο δρόμος μακρύς, ο ιδρώτας πολύς, ο πόνος από τους τραυματισμούς πολλές φορές αφόρητος.

Συχνά αγωνίζονται τραυματισμένοι ή με άδικες διαιτησίες απέναντι τους στο εξωτερικό, όπως πρόσφατα ο δικός μας ο Νίκος Γιδάκος σε διεθνές τουρνουά, ο οποίος "έχασε" το χρυσό για το λόγο ότι ο διαιτητής δεν άντεχε να βλέπει τον Νίκο να τις βρέχει στον αντίπαλο του, συμπατριώτη του διαιτητή. Στην κατάληξη του αγώνα ο αντίπαλος του Γιδάκου παρόλο που είχε βάλει ξύλο μέχρι και στις τσέπες η επιλεκτική όραση του διαιτητή δεν έβλεπε τους πόντους του Γιδάκου..

Επίσης, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που αποτρέπει την διάκριση των Ελλήνων Αθλητών στο εξωτερικό είναι και η μηδενική χρηματοδότηση από το Ελληνικό Κράτος, αθλητών και συλλόγων για την μετάβαση και τα έξοδα τους σε αγώνες του εξωτερικού. Πολλές φορές οι αθλητές αναγκάζονται να κάνουν αιματηρές οικονομίες προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα έξοδα και να μην χάνουν τα τουρνουά. Ενώ, είναι πάρα πολλοί και ικανοί αθλητές που δεν καταφέρνουν να παραστούν στους αγώνες.

Οι Έλληνες αθλητές στην Ελλάδα της κρίσης είναι δυό φορές πρωταθλητές, είτε φέρνουν μετάλλια, είτε όχι. Γιατί παλεύουν νύχτα-μέρα αδυσώπητα με αυτόν τον αόρατο εχθρό. Την εγκατάλειψη τους από την Πολιτεία μιας και σχεδόν αποκλειστικά με δικά τους μέσα συντηρούν τους συλλόγους τους. 

Η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα την τελευταία 6ετία δεν αποτελεί πλέον δικαιολογία. Λεφτά υπάρχουν! Λιγότερα ίσως από άλλες εποχές αλλά αρκετά για να στηριχθεί το έργο των Ελλήνων αθλητών. 

Την κατάσταση στον χώρο των μαχητικών τεχνών και το πως βιώνουν την "κρίση" οι Έλληνες αθλητές περιγράφει στην συνέντευξη που ακολουθεί ο νέος Πρόεδρος των SPARTAN WARRIORS, κ. Κώστας ΔημητριάδηςΜ.Μ.

 

Τελευταίες ειδήσεις