ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Αμεσοδρασίτες απέτρεψαν ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων στην Καλλιθέα – Άγρια συμπλοκή με συμμορία Ρομά – Τι βρήκε η Ασφάλεια

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Αμεσοδρασίτες απέτρεψαν ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων στην Καλλιθέα – Άγρια συμπλοκή με συμμορία Ρομά – Τι βρήκε η Ασφάλεια
03 Απρ
2021

Η οικογένεια - συμμορία παρακολουθούσε το ηλικιωμένο ζευγάρι.

Οι πέντε γεροδεμένοι Ρομά είχαν στήσει καρτέρι στο ανυπεράσπιστο ηλικιωμένο ζευγάρι έξω από την πολυκατοικία που διέμενε επί της οδού Δημοσθένους στην Καλλιθέα. 

Όταν λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Απριλίου, η 86χρονη έφθασε στο κτίριο και επιχειρούσε να ανοίξει την θύρα, την προσέγγισε ένας εκ των δραστών με το πρόσχημα ότι εργάζεται για την ΕΥΔΑΠ λέγοντας της ότι υπάρχει διαρροή ύδατος την οποία πρέπει να ελέγξει και της ζήτησε να εισέλθει στην πολυκατοικία.

Η 86χρονη αρνήθηκε, όμως ο δράστης μπήκε στην πολυκατοικία. Την ακολούθησε μέχρι το διαμέρισμα της στον 3ο όροφο χωρίς η ηλικιωμένη γυναίκα να τον αντιληφθεί. Εισέβαλλε στο διαμέρισμα και την οδήγησε μαζί με τον ηλικιωμένο σύζυγο της ο οποίος υποφέρει από κινητικά προβλήματα, στην κουζίνα.

Όπως όλα δείχνουν ο δράστης είχε αφήσει ανοιχτή την θύρα της πολυκατοικίας με αποτέλεσμα τέσσερις ακόμα συνεργοί του να τον ακολουθήσουν και αυτοί στο διαμέρισμα.

Δεν γνώριζαν όμως ότι λίγο νωρίτερα η δραστηριότητα στην είσοδο της πολυκατοικίας με τον έναν εκ των δραστών να επιχειρεί να μπει στην πολυκατοικία και την 86χρονη να αρνείται, κίνησε τις υποψίες μιας κυρίας από απέναντι πολυκατοικία η οποία τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση.

Πράγματι σε μερικά λεπτά, περιπολικό της Άμεσης Δράσης έσπευσε στο σημείο.

 

Άγρια συμπλοκή

Η συμμορία των πέντε που βρισκόταν ήδη στο διαμέρισμα ακούγοντας τις σειρήνες από τα περιπολικό επιχείρησε να διαφύγει. Καθώς οι δράστες κατέβαιναν βιαστικά από τις σκάλες συναντήθηκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας με δύο αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης με τους οποίους ήρθαν στα χέρια.

Ακολούθησε άγρια συμπλοκή με μπουνιές και κλωτσιές πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον έναν ο οποίος μέχρι να δεσμευθεί με χειροπέδες προέβαλε σθεναρή αντίσταση.

 

Οικογένεια ληστών

Η αστυνομική έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες του Τμήματος Ασφαλείας σε λίγη ώρα αποκάλυψαν ότι οι τέσσερις της συμμορίας διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο είχαν ενοικιάσει από γνωστή εταιρία μισθώσεων αυτοκινήτων.

Ειδικότερα, πρόκειται για γνωστή στην Αστυνομία ομάδα κακοποιών με έδρα στο Ζεφύρι. 

Συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών κλήθηκε για εξερεύνηση του διαμερίσματος των δύο ηλικιωμένων, ενώ οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που τραυματίσθηκαν από την συμπλοκή μετέβησαν στο 401.

Από τις μέχρι τώρα ενέργειες της Ασφάλειας Καλλιθέας έχει ταυτοποιηθεί η δράση της  συγκεκριμένης ομάδας κακοποιών σε δύο ακόμα περιπτώσεις στην περιοχή της Καλλιθέας, καθώς με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έδρασαν και πριν από 2 ημέρες. 

Μάνος Μεϊμαράκης

Τελευταίες ειδήσεις