Το γραφειοκρατικό μπάχαλο στην μαρίνα ανοίγει την όρεξη του ιδιώτη...

Το γραφειοκρατικό μπάχαλο στην μαρίνα ανοίγει την όρεξη του ιδιώτη...
04 Μαϊ
2015

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αρχίζει να αποκτά η υπόθεση με τα "παραμάγαζα"[όπως τα χαρακτήρισε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας, ο δήμαρχος της πόλης, κ. Δημήτρης Κάρναβος] στην μαρίνα της Καλλιθέας, ύστερα από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με έγγραφο που εξασφάλισε το kallitheaonline, δεν πρόκειται ακριβώς για "παραμάγαζα" - δεν γνωρίζουμε αν γνωρίζει ο δήμαρχος Καλλιθέας το έγγραφο που παρουσιάζουμε στη συνέχεια. Ο δήμος Καλλιθέας έχει επιτρέψει στο πολύ πρόσφατο παρελθόν την λειτουργία αυτών των χώρων, έχει δώσει δηλαδή με έναν τρόπο κάτι σαν άδεια λειτουργίας.

Αλλά, ας τα πάρουμε από την αρχή. Κατ' αρχήν, τα δύο αυτά καφε-μπαρ-εστιατόρια, λειτουργούν αρκετά χρόνια στη μαρίνα χωρίς άδεια λειτουργίας και αυτό προκύπτει από όλα τα επίσημα σχετικά έγγραφα.

Προ ημερών άνδρες του Λιμενικού επιθεώρησαν τους δύο αυτούς χώρους, διαπίστωσαν ότι αυτά λειτουργούν χωρίς άδεια, έστειλαν τα σχετικά έγγραφα στον δήμο Καλλιθέας και ο δήμος Καλλιθέας με την σειρά του έστειλε έγγραφο στους ιδιοκτήτες των καφέ-εστιατορίων αυτών, με το οποίο τους ανακοινώνει ότι εντός 5 ημερών θα σφραγίσει τα καταστήματα αυτά.

Ως πρώτη απάντηση από πλευράς του ενός καφε-εστιατορίου του οποίου ιδιοκτήτης φέρεται ναυταθλητικός όμιλος, απάντησε αιφνιδίως η Εθνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσμπονδία. Κι εδώ αρχίζει να αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον η υπόθεση αυτή!

ΕΙΟ: Εξυπηρετούν ανάγκες ναυταθλητών

Στο έγγραφο της προς τον δήμο Καλλιθέας με ημερομηνία 30/4/2015 και αριθμό πρωτοκόλλου 150430002 (έγγραφο το οποίο εστάλη στον δήμο Καλλιθέας και με email αλλά και με κλητήρα) η ΕΙΟ υποστηρίζει ότι το ένα καφέ-εστιατόριο λειτουργεί ως εντευκτήριο των ναυταθλητών, όπως συμβαίνει με τα κυλικεία του Ναυτικού Όμιλου Παλαιού Φαλήρου, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, του Ναυτικού Αθλητικού Συνδέσμου και άλλων. Και συνεχίζει, αναφέροντας ότι τα κυλικεία-εντευκτήρια αυτά είναι πράγματι χρήσιμα στους ναυταθλητές μιας και παρέχουν την ειδική διατροφή και άλλες διευκολύνσεις στους αθλητές στην διάρκεια αγώνων αλλά και στις καθημερινές πολύωρες προπονήσεις τους.

Μάλιστα, η ΕΙΟ αιτιολογεί την έγγραφη παρέμβαση της επικαλούμενη την ιδιότητα της ως το ανώτατο όργανο του αθλήματος της ιστιοπλοϊας για όλη την Ελλάδα που περιλαμβάνει στην δύναμη της 161 σωματεία, αλλά και την εμπειρία της από την διοργάνωση ολυμπιακών αγώνων, παγκοσμίων και πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων καθώς και πανελληνίων, και κρίνει ότι είναι απαραίτητη η λειτουργία εντευκτηρίων-κυλικείων στους ναυτικούς ομίλους. Άλλωστε σε όλον τον κόσμο, σημειώνει στο έγγραφο της η ΕΙΟ, για την δημιουργία ναυταθλητικών ομίλων μέσα στις υπόλοιπες προϋποθέσεις, είναι απαραίτητος ο χώρος στάθμευσης σκαφών, αποδυτήρια και τουαλέτες καθώς και λειτουργία εντευκτηρίων- κυλικείων.

Αν λοιπόν, η σημερινή διοίκηση του δήμου Καλλιθέας κάνει λάθος που σφραγίζει τα καταστήματα αυτά, η Καλλιθέα μέσα σε όλες τις άλλες παγκόσμιες πρωτιές που έχει... θα έχει ακόμα μια. Οι ιστιοπλόοι της – και μερικοί απο αυτούς πρωταθλητές με παγκόσμιες διακρίσεις - μετά από 10ωρες προπονήσεις πριν βγουν στο εξωτερικό για αγώνες, θα αναγκάζονται να περιμένουν στην ουρά μπροστά από το αυτόματο μηχάνημα με τα αναψυκτικά με το πενηντάλεπτο ανα χείρας, αν σφραγισθούν αυτά τα καφε-εστιατόρια-εντευκτήρια-κυλικεία, ότι εν παση περιπτώσει είναι. Δοθέντος πάντα ότι ο δήμος Καλλιθέας έχει επιτρέψει στο παρελθόν την λειτουργία και μάλιστα σε περιόδους που θα εξυπηρετούσαν πολύ κόσμο, αθλητές, θεατές, κ.α.

Αυτό λοιπόν που ζητά η ΕΙΟ είναι να μην σφραγισθεί ο χώρος αυτός και να δωθεί παράταση μέχρι την έκδοση της απαιτούμενη άδειας λειτουργίας από τον δήμο Καλλιθέας.

Μια άδεια που ο δήμος Καλλιθέας θα έπρεπε να έχει εκδώσει χρόνια πριν; Ποιός ξέρει; 

Το έγγραφο - "Σας επιτρέπουμε την λειτουργία"

Πάντως, η προηγούμενη διοίκηση του δήμου Καλλιθέας τον περασμένο Ιούλιο εγγράφως με ημερομηνία 3/7/2014, επέτρεψε την λειτουργία του εντευκτηρίου "στον παραχωρηθέντα προς τον όμιλο χώρο του κτιρίου Β120 προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα μέλη του Ομίλου για τους αγώνες τόσο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος όσο και τους Πανελλήνιους Αγώνες Ανοικτής Θαλάσσης" που διοργάνωσε ο όμιλος αυτός και που μάλιστα τελέσθηκαν υπό την αιγίδα του δήμου Καλλιθέας. 

adeia-m-gia-kafe-paralia-blur

Ελπίζουμε το έγγραφο αυτό να είναι γνήσιο και το δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη! 

Ας δούμε τώρα τι υποστηρίζει η νυν διοίκηση του δήμου Καλλιθέας. Ότι δεν υπάρχουν στον δήμο Καλλιθέας παραχωρητήρια χρήσης χώρων πρους τους ομίλους και ως εκ τούτου δεν μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση άδειας λειτουργίας των χώρων αυτών, δηλαδή των εντευκτηρίων-κυλικείων. Γιατί δεν υπάρχουν; Διότι, όπως υποστηρίζουν ανεπίσημα κάποιοι της προηγούμενης διοίκησης του δήμου, η ΕΤΑΔ δεν έχει υπογράψει το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής της παραλίας. Όμως η προηγούμενη διοίκηση έχει εκτελέσει μια σειρά από συμβάσεις με τρίτους στην περιοχή. Τελικά έχει παραλάβει ο δήμος Καλλιθέας την παραλία ή όχι;

Ή μήπως το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής της ΕΤΑΔ δεν ήταν ποτέ απαραίτητο;..

Υπάρχει και παραχωρητήριο;...

Αλλά, το έγγραφο του περασμένου Ιουλίου από τον δήμο Καλλιθέας προς τον Όμιλο αναφέρει συγκεκριμένα: "σας επιτρέπουμε την λειτουργία εντευκτηρίου στον παραχωρηθέντα προς τον όμιλο σας χώρο". Αυτός ο "παραχωρηθέντας" χώρος από που προκύπτει ότι έχει παραχωρηθεί; Από τον νόμο για την μεταολυμπιακή αξιοποίηση της παραλίας, σύμφωνα με τον οποίο όσοι ήταν εγκατηστημένοι στην παραλία της Καλλιθέας πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, νόμιμα επανεγκατεστάθησαν μετά τους Αγώνες στην παραλία... ή προκύπτει από παραχωρητήριο του δήμου Καλλιθέας προς αυτούς;...

Οι πληροφορίες μας λένε ότι υπάρχει και... παραχωρητήριο. Η ουσία είναι ότι την πληρώνουν οι ναυταθλητές και το παραλιακό μέτωπο της πόλης παραμένει ανεκμετάλλευτο, γιατί η γραφειοκρατία δεν λέει να τελειώσει. 

Φύγανε τον Ιανουάριο ναυταθλητές από την Καλλιθέα για να φέρουν μετάλλια και διακρίσεις, μη έχοντας χρήματα ούτε για τα εισιτήρια και τη διαμονή τους στο εξωτερικό. 

Σε ότι αφορά τους καφε-εστιατορικούς αυτούς χώρους, δεν γνωρίζουμε αν μπορεί ο δήμος να δώσει μια παράταση – όπως φέρεται να το έπραξε και η προηγούμενη διοίκηση του δήμου Καλλιθέας ή να δοθεί μια προσωρινή λύση έστω με μια προέγκριση άδειας λειτουργείας, εφόσον και η Εθνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία υποστηρίζει και μάλιστα εγγράφως ότι ο χώρος αυτός εξυπηρετεί τους αθλητές. 

Όλο αυτό το μπάχαλο καλοβλέπει ο ιδιώτης που περιμένει στη γωνιά και τρίβει τα χέρια του... Σου λέει: αυτοί εκεί κάτω δεν μπορούν να χωρίσουν δυό γαϊδάρων άχυρα, και θέλουν τέτοιο φιλέτο; Το αξιοποίησαν όλα αυτά τα χρόνια; 

 

 

Τελευταίες ειδήσεις