Η Καλλιθέα αλλάζει - Έτος κερδοφορίας το 2015 για την δημοτική επιχείρηση

Η Καλλιθέα αλλάζει - Έτος κερδοφορίας το 2015 για την δημοτική επιχείρηση
26 Ιαν
2015

Θετικά είναι τα οικονομικά αποτελέσματα Δ' τριμήνου 2014 για τη Δημοτική Μονομετοχική Εταιρία (ΔΑΕΚ ΑΕ).
Μειώθηκαν δαπάνες της τάξης περίπου του 40%, έκλεισαν εκκρεμμότητες ετών και πλέον παρουσιάζει κέρδη.

Ο κύκλος εργασιών της ΔΑΕΚ για το Δ' τρίμηνο του 2014 ανήλθε σε €130.803. Τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε κέρδη €12.000, έναντι ζημιών περίπου €30.000 ευρώ για τα τρίμηνα Α, Β & Γ του 2014. Οι υποχρεώσεις της εταιρίας έναντι των φορέων του Δημοσίου (Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία) είναι πλήρως καλυμμένες.

Για τα παραπάνω οικονομικά αποτελέσματα ο Πρόεδρος της ΔΑΕΚ κ. Α. Γαϊτάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το καλό οικονομικό αποτέλεσμα του Δ' τριμήνου του 2014 βασίστηκε στην καλύτερη διαχείριση της εταιρίας και στη μείωση των δαπανών, που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει το 40%. Τους τρεις προηγούμενους μήνες τακτοποιήσαμε εκκρεμότητες ετών και βάζουμε τη ΔΑΕΚ σε μια νέα πορεία. Είναι βέβαιο ότι αν συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, το 2015 θα είναι έτος κερδοφορίας που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Εξαιτίας ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων και σε συνδυασμό με τα καθήκοντά μου ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δε διαθέτω πλέον τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να παραμείνω πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΑΕΚ. Θα παραμείνω όμως μέλος του ΔΣ ώστε να βοηθήσω το νέο Πρόεδρο να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο». 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δ. Κάρναβος δήλωσε: «Βασική μας προτεραιότητα παραμένει ο εξορθολογισμός των δαπανών του Δήμου και η χρηστή διαχείριση. Τα αποτελέσματα της ΔΑΕΚ δικαιώνουν αυτή την προσπάθεια. Ευχαριστώ τον Τάσο Γαϊτάνη για αποφασιστική συμβολή του στη σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων της ΔΑΕΚ».

 

Τελευταίες ειδήσεις